e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3.10.16 ήταν αποκαλυπτική. Δεν  ήταν από τις καλύτερες για τη πόλη και τη  τύχη του ΠΑΛΑΙ .

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια,  τρεις ( από τις πέντε ) Δημοτικές κινήσεις της αντιπολίτευσης) ανακάλυψαν ότι είναι …επιτυχία του Δήμαρχου η " παραχώρηση χρήσης από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου  της αρένας, των υπαίθριων χώρων  που την περιβάλλουν ,καθώς και το νότιο βοηθητικό γήπεδο  κατά τα διαστήματα  που θα επιτρέπει τη χρήση του η ΕΤΑΔ".                                                    

Πρόκειται για παραχώρηση  με όρους εμπορικής συναλλαγής  ( ενοίκιο, ρήτρες,  έξοδα συντήρησης, δικαίωμα υπαναχώρησης  ΕΤΑΔ…).                                                                                                                                                                  

Καμία αναφορά ( τσιμουδιά ) από τον Δήμαρχο και τις συμπλεύσασες  Δημοτικές κινήσεις   στην εγκατάσταση ιδιωτών ( σκάι, σταρ…) στους περιούσιους χώρους  της εγκατάστασης.                        

Καμία αναφορά στις ομόφωνες αποφάσεις τους ,  στα περί "κυψέλης αθλητισμού – πολιτισμού", για το πόνο τους για  την ασφυκτιούσα νεολαία μας . Συρρίκνωσαν το ενδιαφέρον τους στην άθληση, υπό όρους, ορισμένων παιδιών γραμμένων σε δύο Συλλόγους της πόλης που ,άλλωστε, ομολόγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι… πλακώνονται μεταξύ τους . Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι νομιμοποιούν την ιδιωτικοποίηση της εγκατάστασης.                                                                                                                                                  

Άλλωστε, το έγγραφο Νο 6342/26.9.16 της  ΕΤΑΔ βάσει του οποίου  άλλαξαν στάση οι Δημοτικές κινήσεις είναι πολύ  πιο επιβαρυντικό,  από το προηγούμενο 5523/16.8.16 που είχαν καταψηφίσει ,εκτός από την διεύρυνση του εξαμήνου σε 3,5 χρόνια.Από την πλευρά μας συγχαρήκαμε τον Δήμαρχο γιατί … κατάφερε  όπως το  μεγάλο φάσμα της αντιπολίτευσης( το μη αριστερό )  συντάχθηκε – δικαίωσε τη προσωπική πολιτική του επάνω στο τεράστιο για τη πόλη θέμα .Τους θυμίσαμε, όμως, πως η ιστορία διδάσκει ότι, σε μεγάλες αλλά και μικρές εξουσίες, όπου η πολιτική εκπορεύεται και ασκείται από ένα άτομο στην κορυφή, τότε τα πράγματα μόνο θετικά δεν καταλήγουν.                                                                                                    

Οι  λόγοι αλλαγής στάσης των Δημοτικών κινήσεων, ίσως, πρέπει να αναζητηθούν στο κλίμα επιβράβευσης στον Δήμαρχο ( από την  …ανύποπτη βάση) και στους διαδικτυακούς αλαλαγμούς  που προκάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, με ψευδεπίγραφα δελτία τύπου και πολυάριθμα like.                                                                                                                                            

Φοβήθηκαν ,προφανώς,  οι άνθρωποι ότι θα μείνουν έξω από  το … ρεύμα θριάμβου (!) που καρπούται ο  Μαρκόπουλος !!. Λες και το ΩΣΑΝΆ από το ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ απέχει πολύ. Και επειδή πρέπει να μιλάμε με ονόματα ,πρέπει να αναφερθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν το έγγραφο και την πρόταση .Είναι οι Σπύρος Παναγιώτου, Άρης Παπαδοκωστόπουλος, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ,Χ. Βουρδουμπάς, που έμειναν στο δρόμο της συνέπειας  . Άξια επισήμανσης τυγχάνει η περίπτωση Δημοτικού συμβούλου που ενώ ψήφισε Μαρκόπουλο (!) δήλωσε ότι "δεν σας εμπιστεύομαι κ.Δήμαρχε!" .Του αφιερώνω περικοπή από το έγγραφο που υπερψήφισε : "Η ΕΤΑΔ δικαιούται να εκμεταλλεύεται η ίδια  μέρος η το σύνολο των παραχωρούμενων χώρων …"                                                                                                                                                  

Οφείλω να αναφερθώ στη πολιτική που υποστήριξε ο Δήμαρχος, της μεταφοράς δηλαδή  στους χώρους του ΠΑΛΑΙ  υπηρεσιών του Δήμου (αθλητικός- πολιτιστικός οργανισμός, στέκια, ΚΑΠΗ; Γυμναστήριο γυναικών; …) αλλά  και Συλλόγων κ.λ.π.  χωρίς να προκύπτουν τέτοιοι χώροι από το έγγραφο της ΕΤΑΔ. Υποστήριξε δηλαδή θέση που σημαίνει παν γαλατσιώτικο ξεσήκωμα ,κάτι που είναι αντιστρόφως ανάλογο με προσωπικές – παραγοντίστικες πολιτικές. Άλλωστε οι "βελούδινες " Γαλατσιώτικες καταλήψεις και το ταπεινωτικό τέλος τους, διδάσκει. Εκτός και ο Δήμαρχος  πιστεύει πράγματι  ότι τα πράγματα θα κινούνται στο πνεύμα της " αρμονικής συνύπαρξης", που του υπόσχεται  ένας  διορισμένος  παράγοντας της ΕΤΑΔ  που σκοπός του είναι  να  "αυξηθούν τα έσοδα" και ενός αιρετού Δήμαρχου ενός Δήμου που χρόνια αγωνίζεται να δώσει κίνητρο στη νεολαία να μετακινηθεί από την καφετέρια-διαδίκτυο σε χώρους άθλησης αλλά και πολιτισμού.  Πολιτισμού  που τόσο υποφέρει σε αυτή τη πόλη.                                                                                          

Τέλος, οφείλω να πω στον κ. Γ. Μαρκόπουλο να μην βιάζεται να καταλογίζει ως   "ψέματα " τις  αλήθειες που δεν τον συμφέρουν. Γιατί είναι αλήθεια ότι η πρόσβαση στο ΠΑΛΑΙ δεν είναι ελεύθερη, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Συνεπώς, αν κάποιος έλεγε ψέματα, στο Δημοτικό Συμβούλιο,  δεν ήμουν εγώ. Ήταν άλλος.                                                

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

4.10.16.

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου