e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Για να μη χολοσκάνε ορισμένοι σε θέσεις ευθύνης στη πόλη και εκθέτουν εαυτούς  διερωτώμενοι και ταυτόχρονα  αποφαινόμενοι σχετικά με το : 
Τι φορέας είναι η ΔΡΑΣΗ;  τους παρουσιάζουμε τον φορέα μας :
Η ΔΡΑΣΗ ,ως ο τίτλος της δηλώνει , μιλάει ταυτόχρονα για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής  που είναι έννοιες με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο . Λειτουργεί με βάση καταστατικό , έχει όμως αποκεντρωμένη Διοίκηση με αυτόνομες επιτροπές και γενικά η λειτουργία της είναι πρότυπο δημοκρατίας.
Η ΔΡΑΣΗ δεν είναι τίποτα παραπάνω ,αλλά ούτε παρακάτω, απ ότι  την χαρακτηρίζει η παρουσία της ,το έργο της,η δράση της, εδώ και  15 χρόνια στο Γαλάτσι.
Η ΔΡΑΣΗ, με αιχμή την Θεατρική ομάδα της και την ομάδα λόγου και τέχνης,  κάνει ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις,συμβατές με την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα ( ανύψωση του φρονήματος του λαού ), διοργανώνει εδώ και 8 χρόνια ,μαζί με τον Δήμο Αθήνας, το 8/ήμερο φεστιβάλ `` Νεολαία εν Δράσει `` ,όπως επίσης yδιοργανώνει κάθε χρόνο λογοτεχνικό διαγωνισμό μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου κ.λ.π. Ταυτόχρονα, η ΔΡΑΣΗ διοργανώνει μαζί με άλλους φορείς  αναδασώσεις,  υιοθετεί και προστατεύει εκτάσεις δημόσιες δασικές – αναδασωτέες κ.λ.π..
Ταυτόχρονα,η ΔΡΑΣΗ  προβληματίζεται και ενίοτε δρα για την άθλια εικόνα – ζωή  της πόλης, όχι μόνο στο Παλιό Τέρμα , αλλά και στο Νέο Τέρμα,όπου με τη σιωπή,αν όχι παρότρυνση, σημειώνεται  βιασμός του κοινόχρηστου – κοινωφελούς χώρου, όπως και   των διπλοπαρκαρισμάτων σε όλη τη λεωφόρο,μηδέ των στάσεων λεωφορείων εξαιρουμένων κ.λ.π. .
Η ΔΡΑΣΗ επισημαίνει ότι το πιο επικίνδυνο είναι ο εθισμός του πολίτη με αυτή την παρακμή.
Αυτό που  πράγματι δεν είναι η ΔΡΑΣΗ , είναι ότι δεν είναι κομματικός φορέας,ούτε φορέας  εκτροφής παραγόντων ,πόσο μάλλον ψηφοθηρικός.
Η ΔΡΑΣΗ δεν είναι εχθρός κανενός. Δεν είναι ,όμως, και άκριτος φίλος κανενός,πόσο μάλλον χειροκροτητής .
Η ΔΡΑΣΗ δεν αλοιθωρίζει στις μεγάλες εξουσίες,πόσο μάλλον στις μικρές.
Στα 15 χρόνια λειτουργίας, οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ, με πολλαπλάσια χρόνια παρουσίας στα κοινά της πόλης, δεν παρακάλεσαν ούτε για τον εαυτό τους ,ούτε για τον φορέα. Διεκδικούν,όμως,αυτό που τους ανήκει .Όχι βέβαια από τα πρόσωπα που εκπροσωπούν για μία 4-5/ετία τους θεσμούς ( μετά συνήθως τους χάνουμε ), αλλά από τους θεσμούς.
Ακόμη, δεν σιωπά απέναντι σε πράξεις που την προσβάλλουν, που προσβάλλουν το δημόσιο ήθος,που προσβάλλουν τον πολιτισμό.
Η απόφαση εξαίρεσης του φορέα μας από την επιχορήγηση των άλλων Συλλόγων  δείχνει εμπάθεια. Το σκεπτικό της εξαίρεσης ήταν  ψευδές.Με επιστολή μας προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο  υπερασπιστήκαμε  την αλήθεια και το δημόσιο ήθος. Δεν είναι μερικές εκατοντάδες ευρώ που έχουμε ανάγκη.Αυτά τα βρίσκουμε ακόμη κι από τις πενιχρές πλέον  τσέπες μας.Δεν θα είναι η πρώτη ,άλλωστε, φορά. Είναι χρέος μας να  διεκδικούμε ,και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Η ΔΡΑΣΗ δεν είναι φορέας που σιωπά.Είναι ένας από τους άπειρους ανά την Ελλάδα μικρούς φορείς, που δεν παίζουν `` πρώτη γραμμή ``που, όμως, ακουμπά επάνω τους η κατατραυματισμένη Ελλάδα μας.

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου