e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Είναι καιρός τώρα που σκέπτομαι να ασχοληθώ με την… αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  και την απίθανη …συνέπεια  του λόγου και της πράξης αλλά και των επιχειρημάτων που προβάλλει Τσίπρας και στελέχη, που βέβαια ελάχιστη σχέση έχουν με την ειλικρίνεια της  αριστεράς  και ου αριστερού πολίτη. Του Συριζαίου  πολίτη, που ο ΣΥΡΙΖΑ  τείνει  να τον καταστήσει οπαδό.

Έλα, όμως, που δεν σε αφήνoυν  οι προκλητικές , χαμηλής πολιτικής στάθμης  και αμφίβολου  αισθητικού περιεχομένου  προσωπικές  επιθέσεις της  Ν.Δ. των Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και λοιπών  "σπουδαίων"  στελεχών της, με τις συχνά ακραία  αντιδραστικές θέσεις που παίρνουν!.  Και δεν είναι μόνον αυτοί που θα μπορούσε κανένας να τους προσπεράσει..    
                                                                                                                                                                 
Είναι και τα περιφερόμενα στελέχη  του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου ,υπόλογων, κι αυτών,  για το κατάντημα του τόπου και της χώρας ,επώνυμοι αγέρωχοι υπουργάρες και κομματικά στελέχη που κυβέρνησαν προκλητικά και ανεύθυνα και αντί διακριτικής αναχώρησης από τον δημόσιο βίο ,έστω  δεδικαιολογημένης κριτικής στις ΣΥΡΙΖΕικες αστοχίες, αναιρέσεις, ανακολουθίες  ,επιδίδονται με τέτοιο αντιδραστικό μίσος κατά της κυβέρνησης που σε φέρνουν να αντιδράς  κατ αυτών και όχι του αμυνόμενου ΣΥΡΙΖΑ, που, τουλάχιστον, ως κυβέρνηση, δικαιολογημένα υπόκειται σε κριτική .

Και δεν είναι οι μόνοι. Είναι κι ένας εσμός δημοσιογράφων που παραπληροφορούν, διογκώνουν,λοιδορούν κάθε αριστερή προοδευτική ιδέα  που μπορεί να εκφύγει από τα χείλη ΣΥΡΙΖαίου.   Τελευταίο χαρακτηριστικό γεγονός  είναι η σημαία και ποιος θα την κρατάει στην ΣΤ΄Δημοτικού.

Είπε κάτι σωστό ο Τσακαλώτος : "η ανταγωνιστικότητα δεν έχει θέσει στην παιδεία" Βγήκε και χαρακτήρισε  αυτή τη θέση,ως "Σοβιετική κορώνα "  ποια; Η παλαι ποτέ τηλεπερσόνα κ.Παναγιωταρέα!. Εδώ να σημειώσω ότι ,η  σημαία που μόνιμα κρατάει η ΔΡΑΣΗ στο Γαλάτσι γράφειτο Ελληνοπρεπές  :
Σχολεία :ΟΧΙ στον ανταγωνισμό.ΝΑΙ στον συναγωνισμό ΝΑΙ στην άμιλλα" !

Είπε κάτι άλλο σωστό ο Γαβρόγλου :Η σημαία δεν  είναι βαθμολογικό έπαθλο``και  ακούστηκαν φαιδρές, πλην άκρως αντιδραστικές, κορώνες για  "καταδίωξη της   αριστείας" για  "εξίσωση προς τα κάτω " .. Προφανώς οι κορυφαίοι του πολιτικού συστήματος, ως γόνοι αστικών, πλούσιων οικογενειών, υπήρξαν πράγματι πολύ καλοί μαθητές στα Δημόσια η στα  ιδιωτικά σχολεία που πολλοί φοίτησαν.  Είναι αυτό φυσικό γιατί οι δεσμοί πλούτου – γνώσης είναι άρρηκτοι. Οι όροι σπουδής ήταν και είναι  εμφανώς άνισοι  για τα παιδιά των φτωχών.Είναι κάτι αυτονόητο που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Όποιος έχει σπουδάσει φτωχός γνωρίζει την ταξικότητα και συνεπώς την ανισότητα της παιδείας,ακόμη και της δημόσιας.Θυμάμαι ότι στο Δημοτικό σχολείο του χωριού η      "πρωτιά" ,μεταξύ ίσων αγροτόπαιδων, δεν αμφισβητιόταν .  Στις πρώτες, όμως τάξεις του Γυμνασίου στην κοντινή πόλη,ο πρώτος του Δημοτικού στο χωριό  ‘επρεπε να παραχωρήσει την "πρωτιά" στους συμμαθητές - παιδιά των αστών της πόλης.Χρειάστηκε προς τούτο ένα ιδιότυπο,σε βάρος του, μπούλινγκ με την συνέργεια ορισμένων καθηγητών που πούλαγαν ηλίθια  εκδούλευση στον ματαιόδοξο αστό γονιό.

Προς  δυσφορία του φίλου μου του Πίκουλα, βρίσκω απόλυτα σωστό αυτό που είπε ο Βούτσης:
"Αυτό το ντέρμπυ περί αριστείας και ισοπέδωσης  είναι η βιτρίνα του `` δουλεύουμε για τους λίγους ή για τους πολλούς``, `` δουλεύουμε για το δημόσιο και το συλλογικό και το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον η δουλεύουμε  για τα ιδιοτελή συμφέροντα των ολίγων που έχουν τις προδιαγραφές τις κοινωνικο-ταξικές να κάνουν ότι κάνουν στη ζωή τους "  
…  Αριστερά κατάλοιπα που τα σκοτώνει η κυβερνητική πρακτική τους !

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου