e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πόσο παραπάνω να περιμένουμε;

ΔΕΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ,σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την εποχή της σύστασής του, δεν κουράστηκε να μιλάει  για συμμετοχή, για διαφάνεια ,για τον ανεκτίμητο ρόλο του πολίτη και να προβάλλει την αριστερή φυσιογνωμία του. Από τις άπειρες δηλώσεις οργάνων και στελεχών του, στέκομαι στην  τελευταία του κ. Τσίπρα, ως  πρωθυπουργού τώρα ,  στις 24.7.17 με αφορμή την  επέτειο – γιορτή της  Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο :

"Να συμμετέχουν ενεργότερα οι πολίτες  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων "

Ο Ελληνικός λαός, μέσα στην δυστυχία του, παρακολουθεί με πόνο,οργή  και,ενίοτε, σκωπτική διάθεση,τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να  αντιμάχονται σφόδρα τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γι αυτά που λέει,ούτε  γιατί  ασκεί μία πραγματικά αριστερή πολιτική ανακατανομής  του εισοδήματος υπέρ των λαικών στρωμάτων σε βάρος της τάξης που εκπροσωπούν,  αλλά  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους  "τρώει  το  ψωμί ", μη διστάζοντας να εφαρμόζει  την δική τους πολιτική ,δηλαδή την πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές!  
Να δεχθουμε,όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, υποχρεώνεται στην "απνευστί " ( ;) αποδοχή και εφαρμογή των μέτρων δυστυχίας και κατάθλιψης  του εξουθενωμένου Ελληνικού λαού που επιβάλλουν οι  δανειστές – τοκογλύφοι ( τώρα εταίροι ) .
Όμως,   τι  έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να έχει στοιχεία αριστερού κόμματος;
"Η συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων "  όπως ζήτησε ο Κ.Τσίπρας;  

                          Ούτε στην ΣΥΡΙΖΕΙΚΗ Περιφέρεια Αττικής.

Αν επρόκειτο μόνο για την άσκηση ( και τα αποιτελέσματα ) της κυβερνητικής πολιτικής,  θα μπορούσε κανένας να …θολώσει ,κάτω από τον καταιγισμό των προβαλλόμενων επιχειρημάτων- δικαιολογιών.
Όμως,κι εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες άσκησης αριστερής ,κι όχι παραγοντίστικης πολιτικής,  στην ΣΥΡΙΖέικη   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ( δεύτερη κυβέρνηση), διέκρινε , κανένας ,τέτοιο στοιχείο πολιτικής, αισθάνθηκε, κανένας, κάποιο γνήσιο – ουσιαστικό διάλογο, είδε κάνένας, στάθμιση απόψεων ,απόψεων που δεν  τέθηκαν καν σε διάλογο,αισθάνθηκε, κανένας ,  τον καινούργιο αριστερό  άνεμο να πνέει στον τεράστιο τομέα της αρμοδιότητάς της ,μετά τρία χρόνια εξουσίας;

Συγκεκριμένα στη πόλη μας ,στο Δήμο Γαλατσίου ,διέκρινε κανένας στοιχειώδη έστω   αλλαγή  π.χ. στο τρόπο διαχείρισης και διάθεσης κονδυλίων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, διαφορετικής απ αυτόν  της προηγούμενης Διοίκησης;  Οι διαδικασίες και η εικόνα είναι πανομοιότυπες, με αυτές των προηγούμενων Δημάρχων που,επίσης,έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχα,μικρής εμβέλειας, έργα. Καμία συμμετοχή, του πολίτη.Τότε γιατί το λέει ο κ.Τσίπρας; Κάποιοι θα μας …αποστομώσουν λέγοντας ότι τα έργα δόθηκαν στην βάση εγκεκριμένων μελετών.Συμφωνούμε.Έτσι γινόταν πάντα!                                                                                    
Αλήθεια,ποιες οι  διαδικασίες για την χρηματοδότηση έργων στο Γαλάτσι; Μέσα από ποια διαβούλευση φάνηκε ο ρόλος του ενεργού πολίτη ; Με ποια κρίτήρια εντάχθηκαν τα χρηματοδοτούμενα από την  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έργα , κι όχι άλλα, στη θέση τους;
Αυτό που μένει στο τοπικό  επίπεδο είναι,η αναπόφευκτη προβολή του αποτελεσματικού Δήμαρχου, αλλά και της γενναιόδωρης και  "αντικειμενικής"  Περιφερειάρχη.
Οι προσωπικές πολιτικές στον ίδιο όπως πριν βαθμό.. Εκτός και κάποιοι εκλάβουν ως διαβούλευση,  τη φωτογραφία του Δήμαρχου με την κ.Δούρου, που δημοσιεύτηκε .  

Το  ίδιο ισχύει γιάτην αριστερή, ΣΥΡΙΖιώτισα, Αντιπεριφερειάρχη κ.Ε.Κυπριανίδου  που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο φιάσκο του ΠΑΛΑΙ.
Παρά την αρχική της διάθεση συνεργασίας με το "Κίνημα φορέων και πολιτών Γαλατσίου,Ν. Ιωνίας και Ε’Δημοτικής κοινότητας Δ.Αθηναίων για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ " και την προώθηση της κοινής πρότασης των τεσσάρων Δήμων που το `` Κίνημα `` είχε κοπιωδώς προετοιμάσει ( ιδανική λύση ) , τελικά συμβιβάστηκε με την προσωπική πολιτική Μαρκόπουλου και κατάφεραν ( μαζί τους και ο αριστερός και ΣΥΡΙΖαίος κ. Η.Γκότσης της Ν. Ιωνίας),  να δοθεί το ΠΑΛΑΙ στους Αλαφούζους  και κατ επίφαση στο Δήμο, σπρώχνοντας το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών…" στην αδρανοποίησή του!
Έτσι,…δικαιώνεται και η …ρήση τους περί συμμετοχής του πολίτη !

Φαίνεται ότι η αριστεροσύνη των κ.κ.Δούρου – Κυπριανίδου  ολοκληρώνεται με τις ευχαριστίες που απονέμει σε αυτές και στην κυβέρνηση,  ο Δήμαρχος του Γαλατσίου.
Όμως, Θα ήταν,ίσως,άδικο, να κρίνουμε ένα κόμμα μόνο από την κορυφή .Είναι και ο κορμός του και η βάση του που στο Γαλάτσι πλαισιώνεται από  σειρά ανιδιοτελών αγωνιστών,συνοδοιπόρων στο κίνημα και φίλων.                                                                                                                                                                           Δυστυχώς,εκτός από  ανακοινώσεις σε σωστη κινηματική κατεύθυνση ,δεν είδαμε στο μικροχώρο  μας του Γαλατσίου,από την κυβερνητική πλέον  οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου ,   πολιτική  δυναμικής  αντίστασης για την άσκηση μίας ,άλλης  αριστερής πολιτικής, που,άλλωστε ,δεν θα είχε πολιτικό κόστος .

Δυστυχώς,το ίδιο είχαν πράξει όταν…λησμόνησαν τους αγώνες τους και την τεράστια συμβολή τους για το ΠΑΛΑΙ, μέσα από την "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ " προκειμένου  να δαφνοστεφανώσουν και να επενδύσουν στο νεόκοπο, τότε, αστέρι τους που έγινε Δημοτική Σύμβουλος και αργότερα βουλευτίνα !. 

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου