e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Γαλάτσι : Δήμος… πλεονασμάτων σε χρεοκοπημένη χώρα !!!

Ν.Ιωνία :Πλατεία 5,5 στρεμμάτων και τριώροφο υπόγειο parking

Όλοι θα θέλαμε  οι καλοκαιρινές βραδυνές ώρες γύρω από το θεατράκi του Άλσους Βέικου, αλλά και η ανεμελιά των ξαπλωμένων στο, όχι και τόσο περιποιημένο, χόρτο στους άλλους χώρους του Άλσους ( όσοι φωτίζσνται ), να έκφραζε την καθημερινότητα του Έλληνα/δας,του  Γαλατσιώτη/σας.
Όμως,η ζωή στο Γαλάτσι και στην Ελλάδα δεν είναι αυτή.

Ακούγοντας τις  "περί συσσιτίων"  διακηρύξεις της Θεανώς και τις ανακοινώσεις  των Δημοτικών παραγόντων στα Δημοτικά Συμβούλια,και αν ζούσες  στο κενό, θα σχημάτιζες  την εντύπωση ότι στην Ελλάδα η φτώχεια αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά,στο δε Γαλάτσι, ηδυστυχία και η απόγνωση αρκετών,πλέον, πολιτών, έχουν υποχωρήσει γιατί  ο Δήμος φροντίζει τους ανήμπορους ,με τις διάφορες δομές του ( Κοινωνική υπηρεσία,κοινωνικό παντοπωλείο,Ιατρείο κ.λ.π.).
Εκτός αυτών,δηλαδή παράλληλα   με την κοινωνική αρωγή που τους παρέχει,φροντίζει  να ανεβάζει το ηθικό τους με καλοκαιριάτικες εκδηλώσεις,όχι ασήμαντου κόστους

Τα… περισσεύματα

Κορύφωση όμως, της εικόνας αποτελεί  η  είδηση, ότι ο  Δήμος έχει περισσεύματα  αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, με τάση αυξήσής τους!. Υπονοείται ότι αυτά προέκυψαν απo  "χρηστή διαχείριση" που δεν ασκούσαν οι  "άλλοι " .
Οι " άλλοι", όμως, από το 2013, μιλούσαν για περίσσευμα 1,5 δις και για ``καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου``,ανεξάρτητα αν αυτή η θέση της τότε Δημοτικής αρχής αμφισβητήθηκε  έντονα από το   Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο (Περιοδικο `` Γαλάτσι ο Δήμος μας `` Ιούνιος 13) . Εδώ αναπόφευκτα προκύπτουν αναπάντητα ερωτήματα:
Είναι πραγματικά τα περισσεύματα  και πως προκύπτουν;
Που έπρεπε να είχαν πάει τα λεφτά και γιατί δεν πήγαν;               

Μιλάμε για Δήμο σε φτωχευμένη χώρα όπου οι πόροι προς την Τ.Α. είναι εξαιρετικά περιορισμένοι.Οι Δήμοι γενικά αδυνατούν ακόμη και για τα τρέχοντα.Γι αυτό το λόγο, οι Δήμοι για δικαιολογημένα , "δομικά "  έργα, με την κοινωνική δυναμική που διαθέτουν,   προσφεύγουν στην κεντρική Διοίκηση.Προφανώς,έτσι έπραξε ο Δήμος Ν.Ιωνίας, και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ( κι όχι ο Δήμος )   με προχθεσινή απόφαση ενέκρινε,στο κέντρο της Ν.Ιωνίας  `` την διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων  καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης  350 θέσεων. Παρά ταύτα, στο Δήμο Γαλατσίου από υπεύθυνα χείλη διαδίδεται ότι ο  ίδιος ο  Δήμος ,με τα λεφτά του ( !) ,θα απαλλοτριώσει  το τετράγωνο Γαλατσίου Αγ.Γλυκερίας, Ιπποκράτους και Λυσίου και θα κατασκευάσει  την μεγάλη πλατεία – κέντρο πόλης . Πρόκειται για το τετράγωνο που είχε χαρακτηρίσει και ο τ.Δήμαρχος  κ. Θ.Τούντας, χωρίς καμία συνέχεια.

Είναι πρόκληση να μιλάς για περισσεύματα -Το ευρωβαρόμετρο: 

Μοιάζει ως πρόκληση να μιλάς για περισσεύματα σε Δήμο χώρας όπου τα αισθήματα και οι όροι της βαθειά κλονισμένης ζωής των κατοίκων  είναι γνωστοί και έχουν αποτυπωθεί ακόμη καιστην έκθεση του  ευρωβαρόμετρου  του Μαίου 2017

  • Έχει καταρριφθεί κάθε ρεκόρ απαισιοδοξίας στην Ευρώπη των 28 !!!
  •  Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έει πλέον καμία εμπιστοσύνη στην Ευρώπη,στην κυβέρνηση της χώρας ,στο κόμματα,στη βουλή…..
  • Το 98% των κατοίκων είναι απαγοητευμένοι, έναντι του 43% που είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη και όπου το 62% ( ευρωζώνη 18% ) εκτιμά ότι ηκατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους 12 μήνες ( ευρωζώνη 18 %)  Ενώ  μιλάμε για μείωση της ανεργίας κατά  3,9% τα τρία τελευταία έτη, όμως, η χώρα έχει χάσει το 3% του πληθυσμού της (έλλειμμα των γεννήσεων άναντι των θανάτων  λόγω της κρίσης) και μετανάστευσης 100/άδων χιλιάδων ελληνόπαιδων.
  • Για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια, η μερική η εκ περιτροπής εργασία  ξεπερνούν την πλήρη και σταθερή εργασία  για μεγάλο χρονικό διάστημα ( Ιανουάριος –Μάιος 2017 ) και όπου `` το 70% των θέσεων  πλήρους απασχόλησης που δημιουργήθηκαν αμείβονται  λίγο πάνω ,λίγο κάτω  από το βασικό μισθό ( 586 ευρώ μεικτά )!!!.

Αν,κάτω απ αυτή την έντονα αρνητική ψυχολογία του Έλληνα και συνεπώς του Γαλατσιώτη, , ένα τόσο αναγκαίο ,πλην βαρύ έργο, για το οποίο υπάρχει διαχρονική ευθύνη, μπορεί και πρέπει,σήμερα,  να προταχθεί και μάλιστα  να βαρύνει, αποκλειστικά τους/τις Γαλατσιώτες/σες, τότε η πόλη , με τα λεφτά της, θα είχε,εδώ και καιρό, λύσει τα προβλήματά της .Γιατί όλοι ήθελαν αυτό το έργο.Μόνο που δεν έκαναν ότι έπρεπε ,όταν έπρεπε.    Θα ήταν μία κανονική πόλη. μπορεί να  λειτουργούσε  τέλεια.  Όμως ,δυστυχώς για όλους, μόνο τέλεια δεν λειτουργεί η πόλη. Αντίθετα είναι μία πόλη,χωρίς υποδομές,με χαμηλή ποιότητα ζωής ,χωρίς ταυτότητα, που απουσιάζουν οι κανόνες λειτουργίας .  Και όπου δεν ισχύουν κανόνες  ( π.χ.παράνομη στάυμευση ,πολεοδομικό γραφείοκαταλήψεις …. )υποχωρεί η δημοκρατία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Αντί, λοιπόν, να μαξιμαλίζουν ,με φόντο τις επόμενες εκλογές, ας φροντίσουν για τα στοιχείώδη αυτής της πόλης,γι αυτά που σε άλλους Δήμους είναι αυτονόητα. Κι ας διαθέσουν γι αυτά τα αυτονόητα τα…περισσεύματά τους                                       

Στο αμέσως επόμενο : Από πού λείπουν τα λεφτά που έγιναν περισσεύματα και που πρέπει να πάνε

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

 

 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...