e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Από μία συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 18.10.2017

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος, μέσα στο πλαίσιο της θεσμικά  απόλυτης Δημαρχιακής εξουσίας του, όρισε πριν από μέρες ως πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού την κ. Μανδηλαρά Μαργαρίτα , μία συμπαθέστατη  πολύ νεαρά Δημοτική Σύμβουλο .
Επειδή ο πολιτισμός( όχι οι εκδηλώσεις ) στην πόλη κακοπερνάει, αναθαρρήσαμε, όταν η ίδια, προσωπικά, μας κάλεσε στο τηλέφωνο σε  "μία συγκέντρωση προέδρων των Συλλόγων " που πραγματοποιήθηκε στις 17.10.17 σtο Δημαρχείο.
Παρά την συμπάθεια που απέπνεε η νεαρά πρόεδρος, το κλίμα της  συγκέντρωσης δεν ήταν δυνατόν να αποφορτιστεί από τα υφιστάμενα αγκάθια στις σχέσεις ορισμένων τουλάχιστον Συλλόγων με την Διοίκηση του Δήμου και τον μέχρι πρότινος (;) υπεύθυνο του πολιτισμού στο Γαλάτσι. Είναι,συνεπώς, απορίας άξιο πως η νεαρά πρόεδρος ,με θητεία ολίγων μόνο ημερών στο πόστο της, αφέθηκε μόνη στις απαιτήσεις μίας τέτοιας συγκέντρωσης !.
Γνωστό είναι ότι η τήρηση ισορροπιών  στους Δημοτικούς  συνδυασμούς της πλειοψηφίας επιχειρείται με την ανακατανομή ρόλων και αμοιβομένων θέσεων με μόνιμη αναφορά στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι, όμως, γνωστό αν,στο Γαλάτσι, μοναδική υπεύθυνος για τον πολιτισμό – αθλητισμό  είναι η πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού.Τούτο, γιατί στον αντιδήμαρχο παιδείας διακρίνουμε Δημαρχιακή  προίκα και αρμοδιότητες  "πολιτισμού και αθλητισμού και νέας γενιάς" Που αυτές θα ασκηθούν; Στα σχολεία ;
Το μόνο που ακούστηκε στη συγκέντρωση ήταν ότι εφέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα γίνουν όπως πέρυσι.Κι όμως, μάθαμε ότι το  "Καμίνι"  είναι κλεισμένο από τις 6/11/17 έως 5/1/18 από τον Δήμο!!

Επίλογος :Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι :
Πολιτισμός, πέραν άλλων, σημαίνει απλότητα, ειλικρίνεια και ήθος . 
Πολιτισμός
σημαίνει και μέριμνα για τον πολίτη με περιορισμένη κινητικότητα,πολίτη που δεν έχει φωνή ,πουείναι ΑΜΕΑ,τυφλός, κουφός,που  δικαιούται να μπορεί να περΠατάει  την Λ..Βέικου που τώρα δεν μπορεί !
Πολιτισμός είναι να πείσεις τον πολίτη,να.. φροντίζει τα εκτεθειμένα στους δρόμους ,περιττώματα του σκύλου του 

Η τεράστια αξία του πολιτισμού:

Κίσιντζερ : Για να εξαφανίσεις τον επικίνδυνο λαό της Ελλάδος εξαφάνισε τον πολιτισμό της….

 

Ίκαρος Πετρόπουλος

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου