e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

Η εγχώρια πολιτική ελίτ που ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση και την πλήρη σποικιοποίηση της χώρας για τον κατατρεγμό των Ελλήνων, πορεύεται αυτοαπαξιωνόμενη. Ήδη τώρα προετοιμάζουν για την τρίτη "αξιολόγηση" το ξεπούλημα της Εγνατίας οδού, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΣΦΑ. Ο νυν πρωθυπουργός π.χ., από ακραίος αντιμνημονιακός, μετετράπη σε ένθερμο υποστηρικτή των μνημονίων!

Είναι από τα παράδοξα της μνημονιακής εποχής; Ασφαλώς και όχι. Εξακολουθεί, παρ όλα αυτά, να είναι πρωθυπουργός. Μετά πάσης βεβαιότητας είναι ο μόνος του στόχος. Γι αυτό μετέρχεται την πολιτική απάτη. Γιατί η εξουσία σαγηνεύει, ίσως και τρελαίνει... Και τα τρία κόμματα των μνημονιακών κυβερνήσεων (και όχι μόνον, γιατί υπάρχουν και τα κατ επίφαση αντιπολιτευτικά), άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά, άλλη συμφωνία κυβερνητική υπέγραψαν μετεκλογικά και άλλα πράττουν ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση.

Πειθαρχούν μέχρι εθελοδουλίας απόλυτα στους εξωτερικούς επικυρίαρχους. Το σύνθημά τους είναι: "Να πεθάνει η Ελλάδα και να ζήσουμε εμείς". Το μόνο που τους απασχολεί, είναι να είναι κυβερνήτες ή "βολευτές" (!) και... "εμού θανόντος γαία μιχθείτω πυρί" (=μετά τον θάνατό μου, ας καεί το σύμπαν), όλα τα άλλα είναι παράπλευρες απώλειες....έπονται.

Πολλοί φιλόσοφοι, επιστήμονες, ψυχολόγοι και ψυχίατροι υπογραμμίζουν, ότι η εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα, σύγχυση, διαφθορά και έλλειψη οίκτου για τους άλλους (βλ. π.χ. Το βήμα 27-4-12).

Δίχως ντροπή παρουσιάζονται οι νυν ή οι υποψήφιοι κυβερνήτες στα MME, με περίσσια έπαρση και αλαζονεία, και δηλώνουν στους "υπηκόους" τους, ότι "δεν θα ληφθούν νέα μέτρα" ή ότι "θα βγούμε από τα μνημόνια". Είναι σαν να διαβεβαιώνουν για το ακριβώς αντίθετο. Το "άπαξ δάσος, πάντα δάσος" εφαρμόζεται από αυτούς ως "άπαξ ψεύτης, πάντα ψεύτης".

Πώς αλήθεια εξηγείται, ότι το πλήθος των κοινοβουλευτικών πολιτικών, αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών πολιτευτών συνωστίζεται να αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα ή έστω "βολευτιλίκι' (!), όταν γνωρίζουν πολύ καλά, πως έτσι θα συμμετάσχουν άμεσα ή έμμεσα στην καταστροφή της χώρας και στην διεύρυνση της δυστυχίας της Ελληνικής κοινωνίας με την εμπλοκή ξενόφερτων ή ντόπιων παραγόντων;

Υπουργός της κυβέρνησης π.χ. χαρακτηρίζει δημοσιονομική κατοχή το μνημόνιο και μετά από λίγο αναλαμβάνει την διαχείριση και επέκτασή του ως υπουργός Οικονομικών! Την αιτιολογία δίνουν -κατά τα ανωτέρω- οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι.

Επιβεβλημένη αντιμετώπιση αυτού του επικίνδυνου φαινομένου και του εμετικού καθεστώτος είναι, να αρνείται ο πολίτης τον ρόλο του παθητικού ακροατή, του αδιάφορου θεατή, του κομματόσκυλου, του χειροκροτητή, γενικά του καθυστερημένου κάφρου, με την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά, με την καταγγελία και την απαξίωση τέτοιων ανάλγητων και ιδιοτελών homo εξυπνάκηδων πολιτικών ή πολιτευτών.

Αθανάσιος Καρανάσιος, 22/10/2017

(*) Η συνημμένη φωτογραφία, είναι για την εθνική μας επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Λέμε παντοιοτρόπως ΟΧΙ στην προπεριγραφόμενη κατάσταση και στους αλγεινούς-ανάλγητους συντελεστές της.

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...