e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου ,πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στο Καμίνι η συναυλία Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της Δράσης, με τα τραγούδια του Αντώνη Χατζηγιάννη.                

Δελτίο Τύπου             Γαλάτσι 7.11.2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί  τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες που προσήλθαν μαζικά στην εκδήλωση "60' s"με τον Αντώνη Χατζηγιάννη ,την Δευτέρα 6/11/2017 στο `` ΚΑΜΙΝΙ ``. Αποδεικνύεται ένας υπέροχος Αντώνης που μπορεί να τραγουδάει τρεις περίπου ώρες(!) μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε την ανταπόκριση των συμπολιτών μας που προσκόμισαν τρόφιμα και είδη ανάγκης για συνανθρώπους που έχουν ανάγκες.
Ακόμη πιο σημαντικό θεωρούμε τις χειρονομίες και τα αισθήματα αλληλεγγύης  που ανώνυμοι συμπολίτες μας  έκφρασαν και που θα αξιοποιηθούν από την  "Ομάδα Αλληλεγγύης"  του φορέα μας .
Ευχαριστούμε το πολιτιστικό στέκι  "ΑΜΠΑΡΙΖΑ " για το χώρο που μας διέθεσε για την αποθήκευση των ειδών.  Η διαχείρισή τους θα γίνει με άμεσο τρόπο, χωρίς "αποδείξεις πενίας"  ,με βάση απόφαση που θα ληφθεί από το Δ.Σ. του φορέα μας σύμφωνα με την παρακάτω  εισήγηση –πρόταση ( συνοπτικά ) που έγινε στην αρχή της εκδήλωσης:

Γιατί μαζεύουμε τρόφιμα και είδη ανάγκης:  

H αποψινή πρωτοβουλία μας  δεν είναι αντιγραφή, ούτε ανταγωνιστική  άλλων.  δεν επιχειρούμε κι εμείς ότι κάνουν άλλοι. Είναι μία πρωτοβουλία για  να στηριχτεί μία κατηγορία συμπολιτών μας που επιμένουν στην αξιοπρέπεια ,όπως αυτοί την εννοούν. Που δεν είναι διατεθειμένοι,ακόμα,να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, προσκομίζοντας χαρτιά  που συνήθως ζητούνται από τις δομές αλληλεγγύης.
Εμείς δεν θέλουμε να έρχεται κάποιος και δημόσια,μέσα από μία διαδικασία, να ζητάει,να δηλώνει την ανάγκη του,την  πείνα του.
Αυτό που σκεπτόμαστε είναι, σε περιορισμένη έκταση αρχικά, κάποιες τσάντες με είδη να διοχετεύονται,  μέσα από  έναν άνθρωπο της ΔΡΑΣΗΣ,στο σπίτι εκείνου που δίνει την μάχη του για να κρατήσει την αξιοπρέπειά του. Εκείνου που ντρέπεται να βγάλει στο τελάλι την ανάγκη του, όπως εκείνος την εννοεί.  Εκείνου που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.Πρέπει να τον προλάβουμε.
Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε απεγνωσμένες κινήσεις συμπολιτών μας. Κάποιοι δεν αντέχουν την αλληλεγγύη όταν εκδηλώνεται με την μορφή της φιλανθρωπίας.
Δεν μπορούμε να αισθανόμαστε την οριακή κατάσταση κάποιων συνανθρώπων μας  που ορισμένοι  μπορεί να είναι ακόμη  και δίπλα μας ,κι εμείς να μιλάμε γενικά για αλληλεγγύη. Μέσα απ αυτή την χειρονομία θέλουμε να έρθουμε κοντά του ,εντελώς ατομικά, και να του παράσχουμε, πέραν της υλικής, και ηθική στήριξη.Στα μετρα βέβαια,των δυνατοτήτων μας που είναι μικρές . Μοιάζει θεωρητική η αναζήτησή μας ,αλλά δεν είναι.
Κάτω από την ομίχλη των δηλώσεων των παραγόντων( κυβερνητικών και αντικυβερνητικών) , συντελούνται υπόγειες, ψυχοφθόρες, διαδικασίες. Διαδικασίες που φθείρουν τη συνείδηση του Έλληνα,τον ψυχισμό του.  Και εμείς,όσοι ακόμα βρισκόμαστε εντός των τειχών, μιλάμε μόνο για το φαί αυτών που είναι  εκτός των τειχών,εκτός του συστήματος. Μοιάζει υποκριτικό να μιλάνε για παροχή   μερίδων φαγητού που ,άλλωστε, το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις άλλες ανάγκες του, σε ένδεια ,πολίτη. Στοχεύουμε σε αυτόν τον Έλληνα που οργίζεται και ταυτόχρονα απαγοητεύεται και δεν ακούγεται η  φωνή του, επειδή καθημερινά βυθίζεται στην απόγνωση και , χωρίς ορίζοντα, έχει αφεθεί στα αδιέξοδά του,στην αβουλία. Αυτόν τον Έλληνα επιχειρούμε να τον συναντήσουμε,να τον κάνουμε να μιλήσει,να μας βρει αρωγούς,να του κερδίσουμε την εμπιστοσύνη.
Δεν έχουμε αυταπάτες.Δεν είμαστε αφελείς.Το εγχείρημα είναι δύσκολο.Είναι ένα πείραμα. Θα φανεί ο βαθμός επιτυχίας του.Τον  πρακτικό χειρισμό του θέματος ακόμα τον ψάχνουμε.Στο δρόμο και στην πράξη θα κριθεί.. 

                     

                                                                                                        

. YΓ. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μπούρα