e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αρκετοί φίλοι – γνωστοί με ρωτάνε :
Γιατί τα βάζεις με τον Δήμαρχο; Γιατί τον κυνηγάς;
Τελευταία αφορμή υπήρξε το τετρασέλιδο κείμενο –- καταγγελία της ΔΡΑΣΗΣ προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με θέμα :
"Ανεπίτρεπτη  απόθεση ασφαλτικών υλικών στην δασική – αναδασωτέα περιοχή  του Μητροπολιτικού Πάρκου Τουρκοβουνίων ( περιοχή Γαλατσίου) ."

Κατ αρχήν η καταγγελία δεν είναι προσωπική,έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΡΑΣΗΣ.Όμως το θέμα είναι μεγάλο ,έχει  συζητηθεί  στις άγονες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,έχει γράψει και  ο "ΠΑΛΜΟΣ ".
Με τους  πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά της πόλης και για την συγκεκριμένη καταγγελία,  ευχαρίστως να ανοίξουμε κουβέντα. Για την ουσία του θέματος κι όχι για τις εντυπώσεις.Εδώ είναι οι τοπικές εφημερίδες,τα τοπικά έντυπα και  sites, Εδώ και το www.e-galatsi.gr.  Ας μην θεωρούν ορισμένοι ότι ο διάλογος και η επικοινωνία ολοκληρώνονται στις  γενικά ανιαρές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Πάντως, η καταγγελία    δεν αφορούσε στο πρόσωπο του Γ.Μαρκόπουλου, αλλά στο Δήμο Γαλατσίου για  ανεπίτρεπτη πράξη σε βάρος της δασικής – αναδασωτέας περιοχής  μας , που εξασφαλίζει το οξυγόνο, όχι μόνο στο Γαλάτσι, αλλά στην Αττική γενικότερα ( υπερτοπικός πόλος δασικής αναψυχής…..). 

Μπορεί  η φροντίδα γι αυτή τη περιοχή να μοιάζει θέμα  απόμακρο και να μην συγκινεί  τον Γαλατσιώτη, την Γαλατσιώτισα  μπροστά στις συνέπειες των μνημονίων,όμως το θέμα  είναι σημαντικό. Γιατί και σήμερα ,όπως και χθες,κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά.    Την δουλειά  που δεν έχει σχέση με περιουσίες αξιώματα και εξουσίες,αλλά   με το γενικότερο συμφέρον. Και αυτή η δουλειά  σε φέρνει κόντρα με τις εξουσίες μικρές η μεγάλες και φευ,μετά τον Βασίλη Ζαφειράκη  μείνανε λίγοι, όσοι είναι διατεθειμένοι να επισημάνουν, να προβάλλουν,να διεκδικήσουν και όταν απαιτείται να  ελέγξουν - καταγγείλουν.Και αυτοί οι λίγοι που γίνονται δυσάρεστοι ,πληρώνουν κόστος μεγάλο ,όταν μάλιστα δεν έχουν πίσω τους κόμμα. Όλοι θα επιθυμούσαμε τα πράγματα να βαίνουν καλώς και να μην χρειάζονταν να χαλάμε τις καρδιές μας.

Και κάτι προσωπικό :

Με τον Γ.Μαρκόπουλο,η ιστορία επαναλαμβάνεται  ,όπως με τους Δήμαρχους Παπαδιονυσίου,Τούντα,Τσίρο. Αλήθεια είναι ότι, από τους τρεις, εγώ και ότι εκπροσωπούσα (Συλλόγους γονέων, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Συντονιστική επιτροπή ,Κίνημα φορέων,ΔΡΑΣΗ ) χαρακτηριζόμουν  από ενοχλητικός μέχρι εχθρικός.
Η αλήθεια είναι ότι ,ως Δήμαρχοι, δεν μπόρεσαν  να με περάσουν  στη πόλη ως γραφικό.  Αντίθετα και με τους τρεις ,απέκτησα φιλικές σχέσεις  ( με τον πρώτο πολύ φιλικές
Πότε; Όταν έπαψαν να είναι Δήμαρχοι!!  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 Διαβάστε περισσότερα του ιδίου