e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Κυριακή 29/4/18, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας  Let's do it Greece, από τον Δήμο Γαλατσίου οργανώθηκε   " εθελοντικός καθαρισμός του Λ.Κόκκου" .
Η ΔΡΑΣΗ συμμετείχε  στην προσπάθεια με την παρουσία αρκετών μελών της.Όμως, ο αριθμός των Γαλατσιωτών που πήραν μέρος σ αυτή την προσπάθεια ήταν απογοητευτικός. Απογοητευτική ήταν και η παρουσία των αξιωματούχων της πλειοψηφίας που διοικεί τον Δήμο: ΚΑΝΕΝΑΣ, εκτός από τον οργανωτή αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κ.Μπάστα. Τέτοια η συνοχή της πλειοψηφίας!.

Παρουσία είχαν και ορισμένοι πρόεδροι Συλλόγων και ελάχιστοι πολίτες – εθελοντές. Η προσπάθεια επικεντρώθηκε γύρω από την οδό Δρυόπιδος.
Στις σημερινές συνθήκες της απομάκρυνσης του πολίτη από τα κοινά ,δεν ξέρω τι νόημα θα είχε να μιλούσαμε για πρόχειρη οργάνωση ,κάτι που θα αδικούσε τον συμπαθή αντιδήμαρχο.Ούτε, βέβαια, για την απουσία Δημοτικής πολιτικής σκουπιδιών που αφορά την γενικότερη Δημοτική πολιτική που περιορίζεται στην αποκομιδή τους με τον γνωστό κλασσικό  και δαπανηρό τρόπο.

Το πρόβλημα  της μη συμμετοχής είναι γενικότερο  και δεν  έχει σχέση με τους επώνυμους της πόλης  που,σε ανάλογα γεγονότα,( δενδροφυτεύσεις κ.λ.π.), οι περισσότεροι δεν  προσέρχονται ,οι δε προσερχόμενοι δεν αποφεύγουν τον πειρασμό της… φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες  και η προβολή στα έντυπα , στο  facebook, όπως και οι μη ουσιαστικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιες εκδηλώσεις – γιορτές, είναι τα μόνα  …γεγονότα στο φτωχό Γαλάτσι .
Ορισμένοι από την  ΔΡΑΣΗ,προτίμησαν να αποκοπούν  από την Δρυόπιδος και να προβούν στην καθαριότητα του χώρου ,αριστερά ανεβαίνοντας προς το Δημοτικό Γκαράζ, όπου η πρόκληση των σκουπιδιών ήταν εμφανής.

Κάποια συμπεράσματα βγήκαν  που θα άξιζε τον κόπο να τα συζητήσουμε.
Ποιος ,όμως,στο Γαλάτσι,είναι διατεθειμένος α ανοίξει συζήτηση που αναδεικνύει αμέλεια και ευθύνες;

Γιατί,έπρεπε οι εθελοντές να καθαρίσουν τον χώρο κατά μήκος της Δρυόπιδος, πέραν από τα σχολεία και όχι οι δημιουργοί των σκουπιδιών, κάτοικοι των απέναντι πολυκατοικιών  και ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων ( πάρκιν) ; Ο δρόμος δεν έχει μεγάλη κίνηση για να "φορτωθούν"  τα σκουπίδια στους περαστικούς.

Την ίδια ημέρα,από το πρωί, η ΔΡΑΣΗ ,ο Δ.Μπουλούτης με το χορτοκοπτικό του φορέα μας  έκοβε χόρτα, ασφαλίζοντας τον χώρο από πυρκαγιές και ταυτόχρονα,  ετοίμαζε τον χώρο να υποδεχθεί τους επισκέπτες  στην καθιερωμένη ,πλέον, γιορτή στα υιοθετημένα της  "Δράσης " την Κυριακή 6/5/18 από τις 11 π.μ. και μετά, ο δε επικεφαλής της "Ομάδας Περιβάλλοντος"  Στέλιος Μπακάλης,μπόρεσε και ήταν παντού. 
Γαλάτσι δεν είναι μόνο οι δύσκολες γειτονιές του. Γαλάτσι είναι και το δάσος του, η περιούσια δασική – αναδασωτέα περιοχή που έχει ανάγκη προστασίας.
Κάποια στιγμή οι Γαλατσιώτες θα πρέπει να γνωρίσουν αυτό τον χώρο.
Ας ξεκινήσουν από την επόμενη Κυριακή 6/5/18.Θα τους καλωσορίσουμε στα υιοθετημένα .Την κατεύθυνση θα την βρουν στην αφίσα που δημοσιεύεται...

 

  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 Διαβάστε περισσότερα του ιδίου