e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Γαλατσίου φιλοξενεί το 1o Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Παραμυθιού: «Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο» την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Θεατρική Ομάδα Κανέλας AMKE και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με ελεύθερη είσοδο. 

Οι πόρτες του ΠΑΛΑΙ θα ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί (έως τις 5 το απόγευμα) για να θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν εθνικές κουζίνες, να ακούσουν παραδοσιακή μουσική αλλά και να δουν χορευτικά δρώμενα με παραδοσιακές στολές από τις 12 χώρες που θα συμμετάσχουν. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ με διάφορα σουβενίρ από όλες τις χώρες, μιας και η κάθε χώρα θα διατηρεί το δικό της περίπτερο.  

Περίπτερο θα διαθέτουν και οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ όλη η εκδήλωση θα έχει ιατρική υποστήριξη, για παν ενδεχόμενο. 

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι η διαδραστική και δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» από τον αγαπημένο, δημοφιλή ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη. 

Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, να μην υπάρχουν παιδιά στον κόσμο που πεινούν ή δεν έχουν πόσιμο νερό. Μαζί με μια νεράιδα και τη βοηθό της, η γιαγιά Παραμυθού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συνασπίζονται, κινητοποιούνται, φορούν ποδιές μαγειρικής από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας!

Το φεστιβάλ, από ελληνικής πλευράς αγκαλιάζει το estiatoria.gr, ενώ το menu επιμελείται η εταιρία catering Αφοι Κομπατσιάρη Α.Ε με executive chef τον Κωνσταντίνο Τάση μαζί με τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ, εγγονό του διάσημου Νίκου Τσελεμεντέ.

Λόγω της συγκεκριμένης θεματολογίας εκπρόσωποι μεταναστευτικών Κοινοτήτων από δώδεκα χώρες, θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις από τις χώρες καταγωγής τους:

1. Ελλάδα (Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι)

2. Αίγυπτος (Μέλη της Αιγυπτιακής κοινότητας),

3. Αιθιοπία (Αιθιοπικό Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο «Αιθίοψ» ),

4. Αρμενία (Κυανούς Σταυρός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμασκαΐν),

5. Αλβανία (Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων),

6. Αφγανιστάν (Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων)

7. Γεωργία (Πολιτιστικό Κέντρο “Καύκασος”),

8. Κύπρος (Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Ενάλια Γη”, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων).

9. Κωνσταντινοπολίτες (Επιτροπή Αστικής Σχολής Ταταούλων Κωνσταντινούπολης)

10. Ουκρανία (Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομίας – Τρεμπίτα),

11. Παλαιστίνη (Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Αθήνα),

12. Συρία (Στέγη Σύρων). 

H Αφρικανική Πολιτιστική ομάδα ANASA θα πάρει μέρος με Αφρικανικά παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Κέλλυ Παυλίδου και Κρικόρ Τσακιτζιάν.