e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

"Μόνο η κοινωνική ιδιοκτησία μπορεί να προστατέψει συνολικά και μόνιμα τα δάση και τους φυσικούς πόρους" ...τονίστηκε από τους ομιλητές στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τετάρτη 18 Ιούλη οι ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ στο Άλσος Βεΐκου για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία.

Η ανάγκη το λαϊκό κίνημα και οι φορείς του να παλέψουν για την κατάργηση όλου του αντιδασικού νομικού πλαισίου, με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό γιατί μόνο η κοινωνική ιδιοκτησία πάνω στη γη, στα δασικά οικοσυστήματα, συνολικά στους φυσικούς πόρους μπορεί να τα προστατέψει ουσιαστικά και μόνιμα, αναδείχτηκε στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τετάρτη 18 Ιούλη οι ΚΟ Γαλατσίου του ΚΚΕ στο Άλσος Βεΐκου για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία. Στην εκδήλωση μίλησαν ο ο Μιχάλης Σκαρβέλης, διδάκτωρ Δασολόγος, καθηγητής στο ΤΕΙ Καρδίτσας και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»



Ο Μιχάλης Σκαρβέλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εμπορευματοποίηση της γης, ο χωροταξικός σχεδιασμός των χρήσεων γης και η διεκδίκηση της κυριότητας και της ατομικής ιδιοκτησίας σε δάση και δασικές εκτάσεις μετά τον αποχαρακτηρισμό τους και το υπάρχον νομικό πλαίσιο, τα μέτρα για την εξαγορά κρατικών δασικών εκτάσεων, όλα αυτά αποτελούν το έδαφος της εμπρηστικής πολιτικής.

Οι δασικές πυρκαγιές, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από όποια μέτρα "προστασίας", ευνοούν σε πολλές περιπτώσεις επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και αυτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΑΕΛ, από όλες τις πηγές χρηματοδότησης δίνουν λιγότερο από το 0,50% του προϋπολογισμού για τις συνολικές ανάγκες του τομέα των δασών.

Επίσης, όλοι συσκοτίζουν τη βασική αιτία που προκαλεί τα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος, δηλαδή την άναρχη ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, την εμπορευματοποίηση της γης, του νερού, της Ενέργειας, διαμορφώνοντας παράλληλα ευνοϊκό νομικό και οικονομικό επενδυτικό πλαίσιο και πολύμορφες κρατικές ενισχύσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Καταλήγοντας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να θεωρηθεί παράνομη η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων με τα κτίσματα που περιέχουν, να μετατραπεί σε κρατική περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα μεγάλα δασικά οικοσυστήματα, να καταργηθεί όλο το νομικό πλαίσιο που διευρύνει την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων στα δάση».


Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης υπογράμμισε ότι «εδώ και τώρα το λαϊκό κίνημα με τους φορείς του πρέπει να απαιτήσει την κατάργηση όλου του σχετικού αντιδασικού και αντιπεριβαλλοντικού πλαισίου, να συγκρουστεί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους, να εκφράσει την αντίθεσή του με την πρόταση της "εθνικής στρατηγικής για τα δάση" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που και αυτή, όπως όλες οι προηγούμενες, επικροτεί την προφητική ρήση του Κων. Μητσοτάκη "ότι είναι δάσος δεν σημαίνει ότι για πάντα θα είναι δάσος"».

ΠΗΓΗ:902

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...