e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Το πάθαμε κι αυτό.Ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο Δημαρχείο  κι εμείς,πάλι στην απέξω. Δεν το πήραμε χαμπάρι.Δεν το ζήσαμε
Ξέραμε ότι η αριστερή  κυρία Ρένα αρέσκεται στα εγκαίνια  στο Γαλάτσι.Τις άλλες όμως,επίσης αριστερές  κυρίες, την Θεανώ και την Ερμίνα, είχαμε καιρό να τις δούμε. Την πρώτη από τις εκλογές ( ομιλία στην Λυσίου), την δεύτερη από τότε που ,σε κοινό Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκόπουλου – Γκότση ,στο ΠΑΛΑΙ ,  έλυσε με αριστερό τρόπο, το θέμα και πέτυχε  κοινωνική ειρήνη στο Γαλάτσι  με τον Αλαφούζο και τον Μαρκόπουλο ικανοποιημένους και με το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών " υπονομευμένο.  Αριστερές είναι, ξέρουν…..

Το γεγονός το μάθαμε,κατόπιν εορτής,από φωτογραφίες και από το δελτίο τύπου του Δήμου Γαλατσίου και από τον ΠΑΛΜΟ βεβαίως,βεβαίως.Οι τρεις αριστερές αξιωματούχες ήρθαν στην πόλη μας στις 5/9/18 για να εγκαινιάσουν  το    "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου``.
Φαντάζομαι την ταλαιπωρία που υφίστανται γιατί  έχουν,ήδη,εγκαινιάσει άλλα 55 κέντρα στην Αττική.  Δεν είναι εύκολο να κόβεις,συνεχώς, κορδέλες. 
Η  πικρία της αποχής μας από το σημαντικό γεγονός υποχώρησε ,όταν διαβάσαμε  ότι,επί τέλους, στο Γαλάτσι λειτουργεί  "ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κοινωνικό δίκτυο  `` (Μαρκόπουλος ) αλλά και ,ότι  " οι αιρετοί πρέπει να είναι εργάτες" , και ότι  "ο Δήμαρχος Γαλατσίου `είναι ένας Δήμαρχος που τον χρειάζεται η πατρίδα μας"  (Δούρου). Καημένη Ράνια……

Μέσα από τις φωτογραφίες,θέλησα να εντοπίσω γνωστούς Γαλατσιώτες γιά να ενημερωθώ πληρέστερα.  Εκτός από ελάχιστους Δημοτικούς αξιωματούχους κι εθελοντές δεν διέκρινα κανέναν.  Κι όμως η αίθουσα έδειχνε γεμάτη.Το δελτίο τύπου μου έλυσε την απορία. Καταμέτρησα μία κουστωδία 32 τουλάχιστον ανθρώπων,  υπαλλήλων –στελεχών Υπουργείων και πολυποίκιλων  -δυσερμήνευτων οργανισμών  ( Υπ.Εργασίας,Περιφέρειας Αττικής, ,ΕΣΠΑ, ΕΥΣΕΚΤ, ΕΥΔΕΠ, ΚΠΑ Πατησίων,ΟΠΕΚΑ και εκπροσώπων εννέα Δήμων .Μαζί με συνοδούς , οδηγούς,ασφάλειες κ.λ.π. πάλι καλά που χώρεσαν στην αίθουσα.
Ποιος εξέθεσε ποιόν μ αυτό το δελτίο;

Τέλος,διάβασα  ότι η τελετή έγινε πρωί.Προφανώς  επειδή τις πρωινές ώρες είναι έντονη η αίσθηση της αύρας.Όχι της  ανύπαρκτης αύρας  της αριστεράς ,αλλά της εξουσίας που ξέρει να προφυλάσσει τα νώτα της. 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου