e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Οι συνήθειες δεν κόβονται,ακόμη κι αν έχεις αποφασίσει διαζύγιο μ αυτές. Νάμαι, λοιπόν,και πάλι στη Δημαρχείο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/10/18.  

Η αλήθεια,όμως πρέπει να ομολογηθεί.Κάποιοι παίρνουν το ρίσκο να σώσουν την πόλη.Φανταστείτε να είμαστε ακέφαλοι!. Δικαιολογημένο, λοιπόν,  το  "Καλά κάνω και χρησιμοποιώ το f/b"   και  "Αν έχετε πρόβλημα ντρέπομαι για λογ/σμό σας" .  Αν είχαμε λίγο χιούμορ λέω εγώ ( Τζήμας ),τώρα μάλιστα  που το  `` παραμύθι`` μπαίνει κι επίσημα στα σχολεία……

Αλήθεια, επίσης, είναι ότι ένα σπουδαίο όργανο  του Δήμου , η  " Διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΠΑΛΑΙ "  με την επάνδρωσή της με κορυφαίο αντιδήμαρχο στη θέση του παραιτηθέντα Γ. Μελισσουργού ,τώρα θα συμβάλλει, τα μέγιστα, στην δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Κι αυτό γιατί αυτή η επιτροπή,  δεν λειτουργεί! 

 Ποιος αμφισβητεί ότι, ο Δήμος έχει πλεόνασμα αλά Τσίπρα; Δικαιολογημένα και αποδεδειγμένα πλέον  , η κορυφή  δηλώνει ``περήφανη ``,και ότι   ενεργεί με γνώμονα το `` καλό του Γαλατσίου ``( πάλι Τζήμας )

 Ακούσαμε ότι η κορυφή είπε βροντερό ΟΧΙ ,όμως ο πονηρός  πελάτης, έπιασε το νεύμα και  έλυσε το ``θέμα`` του, μέσω  ΕΤΑΔ και  καπάρωσε το ΠΑΛΑΙ για   τα Χριστούγεννα.  Χρήματα;

 Επανερχόμαστε στις αλήθειες :Είναι εκτός αμφισβήτησης ότι οι μελέτες των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είναι, πριν απ όλα, …αριστερές αλλά  και… άψογες και… πλήρεις.Μπορεί να ξεχάσανε οι μελετητές  τις  "διαβάσεις" ,  από την μία μεριά στην άλλη, στην Πρωτοπαπαδάκη   ,όμως έχουν γνώση οι μελετητές. Προβλέπουν μικρά επανδρωμένα αεροπλάνα, κάτι σαν ντρόουνς ,δύο ατόμων, μίας χρήσης, να μας πετάνε απέναντι βρε αδελφέ!.

 ``Δεν τολμάτε να αγγίξετε καν τη λέξη `` χρήση γης``,κραύγασε ο συμπαθής μακρυμάλλης. Σωστά, γιατί αυτοί που αναμάσησαν την λέξη στο παρελθόν,  παρέδωσαν μία… υποδειγματική πόλη που τη χαιρόμαστε όλοι!. 

Επί τέλους,συμπληρώθηκε το λήμμα Διοίκηση στο διαδίκτυο: Διοίκηση σημαίνει  "να παλεύεις με προσωπικό κόστος``   ακόμη,  "Όταν διοικείς παίρνεις ένα ρίσκο"  .Εγώ λέω ( πάλι Τζήμας ) ότι αποτελεσματική διοίκηση είναι όταν ``μόνος κερνάς και μόνος πίνεις`` .Άλλωστε,σοφό το ρηθέν, ``εφόσον  ποτέ δεν έχεις διοικήσει,απλούστατα  δεν καταλαβαίνεις`` !

Απαντήθηκε και  το βασανιστικό ερώτημα:`` Γιατί στο Γαλάτσι δεν υπάρχουν  οικόπεδα;``Απλούστατα  γιατί `` κάποιοι έχτιζαν πολυκατοικιάρες ``.Εδώ την πάτησες μεγάλε! Εσύ που ήσουν τότε; Δεν είσαι δα τόσο μικρός και τόσο… παρθένος.Είπαμε τόπο στους νέους,όχι όμως κι έτσι!

Ποιος είπε ότι τα σκουπίδια είναι αφημένα όπως το 1980; Σοφά έχουμε ενεργήσει, ως Δήμος.Τρέχουμε με τον αραμπά και στον κατάλληλο χρόνο, θα τα φορτωνουμε  σε  διαστημόπλοιο, γιατί οι Αρειανοί πληρώνουν καλά,πολύ καλύτερα απότι οι Δανοί που αγοράζουν σκουπίδια από την Β. Αγγλία.

Είναι αρετή να είσαι ενωτικός .Όταν λες ότι `‘ολοι αφήσαμε ένα έργο`` φροντίζεις την υστεροφημία σου.Πάντως  τον αποθανόντα, ακόμη κι αν υπήρξε Δήμαρχος, δεν τον λες κύριο, αλλά αείμνηστο,εκλιπόντα κ.λ.π. ‘Οσο δε για το έργο που "όλοι έχουμε αφήσει" ….άστο καλύτερα να πάει!.

Τα οράματα ,έστω άϋλα, δεν λείπουν.Τα έχουν πολλοί στο Γαλάτσι.Χωρίς όραμα, πως μπορείς να κερδίσεις τις εκλογές;

Κάποιος είπε :Την κατάλληλη στιγμή θα το πουλήσουν το `` ΠΑΛΑΙ`` με το…αζημίωτο !Λέτε;

Με τούτα και με εκείνα φθάσαμε στο 5ο θέμα της Ημερήσιας διάταξης. Εδώ δεν άντεξα .Έφυγα οικτίροντας εαυτόν για τα βίτσια του. 

 

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου