e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια πολύ όμορφη μουσική γιορτή πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Καμίνι από την ΔΡΑΣΗ , σε συνεργασία με τον Νίκο Μανιταρά  και το Ωδείο  "ΑΘΗΝΑ".

Δελτίο Τύπου

Δεν ήταν μία εκδήλωση.Ήταν,ένα μικρό κομμάτι μίας  Ελλάδας που υπάρχει και δημιουργεί!!

Πραγματοποιήθηκε χθες στο  ΚΑΜΙΝΙ η εορταστική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ  σε συνεργασία με τον Νίκο Μανιταρά  και το Ωδείο  "ΑΘΗΝΑ".
Διαπιστώθηκε,για μία ακόμη φορά, ότι το Γαλάτσι,η πόλη μας,δεν μπορεί να στεγάσει απαιτητικές, ποιοτικές ,εκδηλώσεις,όπως η χθεσινή, που ο αριθμός των συντελεστών  πλησίασε τους ογδόντα ( 80 )( !), ενώ πολλοί από τους προσελθόντες ( μέλη της ΔΡΑΣΗΣ, Γονείς -  κηδεμόνες )  υποχρεώθηκαν  σε ορθοστασία και πρόωρη  αναχώρηση.
Πράγματι δεν είναι μόνον η καλλιτεχνική πληρότητα που μετράει.
Στις λαϊκές γιορτές μετράει και  το ψηλό  ήθος  και η ανιδιοτέλεια που,συχνά, απουσιάζει ακόμη και στον πολιτισμό.
Όταν,όμως,  στην κορυφή του όλου εγχειρήματος ( ωδείο ) στέκεται ένας Νίκος Μανιταράς , στην όλη  δραστηριότητα του  οποίου απουσιάζει η επιδίωξη του κέρδους και της στείρας επιχειρηματικότητας, η  εμφανής συνδρομή αυτών των στοιχείων εξασφαλίζει την απόλυτη αποδοχή.Πόσο μάλλον όταν , στην όλη εκδήλωση, ανάβλυζε η αύρα της νεότητας ,συνεπώς, της γνησιότητας και της ειλικρίνειας που περνάει στον ψυχισμό του θεατή.
Εκτός  από χώρο,όλα τα άλλα τα είχε η χθεσινή γιορτή μας. Είχε βέβαια  και την Δήμητρα Χανού-Αργυροπούλου που, εκτός από την  21/μελή ``Κλασσική Μικτή χορωδία`` και την 25/μελή  ``Σύγχρονη Μικτή χορωδία `` τόλμησε και παρουσίασε 28/μελή  ``παιδική-νεανική χορωδία`` με κοριτσάκια  5-7 χρόνων με πρόβες 3 μηνών και πέτυχε.Είχε βέβαια και έναν  Ηλία Αργυρόπουλο στο πιάνο.

Συμπερασματικά :Είναι ευτύχημα στο διάβα σου να ανταμώνεις ανθρώπους σαν τον Ν.Μανιταρά.Η ΔΡΑΣΗ  καμαρώνει που τον έχει μέλος της και χορηγό!! 
Θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε την απρόσμενη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν η Μαργαρίτα Μανδηλαρά,και η κ. Μάρθα Κοράκη ,πρόεδροι των σχετικών οργανισμών του Δήμου Γαλατσίου 

10/12/2018