e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Συνέβη στο Γαλάτσι

loading...

Αθλητικά νέα

loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

loading...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

loading...

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Όταν με προσκαλούν σε ανοιχτές  συγκεντρώσεις γενικά ανταποκρίνομαι,χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα το προφίλ του διοργανωτή. Προσέρχομαι, ακόμη και στις γενικές συγκεντρώσεις που διαβάζω στα έντυπα της πόλης, όταν το θέμα τους  αγγίζει τα ενδιαφέροντά μου. 


Μου αρκεί ότι στη <<πόλη του μονόλογου και της απουσίας κριτικής  >> κάποιος/κάποιοι αποφασίζουν να  προβάλλουν δημόσια τις απόψεις τους.
Δεν μου διαφεύγει,βέβαια,ότι ο έμπειρος διοργανωτής έχει το << πρώτο χέρι >>, ακόμη κι όταν  δέχεται  σκληρές ερωτήσεις.Ενσωματώνει στις επιδιώξεις του ακόμη και τις πιο αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις.

Συνήθως, όταν προσέρχομαι με ενδιαφέρουν, κυρίως, οι πρώτες εντυπώσεις,η συμπεριφορά των προσερχόμενων και  η σχέση τους με τον διοργανωτή.Σ ένα βαθμό αντιλαμβάνεσαι την ειλικρίνεια και το βάθος των αισθημάτων κάτω από τις θορυβώδεις εκρήξεις ασπασμών και επιφωνημάτων( όταν βέβαια συμβαίνουν )

Στην  συγκέντρωση του Δήμαρχου στο ΠΑΛΑΙ, την περασμένη Κυριακή, θα πήγαινα,όχι βέβαια, για τον <<απολογισμό>>,γιατί πραγματικοί  απολογισμοί δεν  γίνονται με αυτό τον τρόπο. Απολογισμός μίας τετραετίας ,μπορούσε  να υπάρξει  μόνον εάν  στην πόλη υπήρχε συμμετοχή ( και συνεπώς γνώση ),εάν υπήρχε προπαίδεια δηλαδή ,βασικό στοιχείο της Δημοτικής πολιτικής ήταν ο εθισμός του Δημότη με τα ζητήματα της πόλης και  κατά τακτά ,τουλάχιστον,διαστήματα γίνονταν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ήταν, απλά, μία επιτυχημένη  προεκλογική συγκέντρωση ενός υποψήφιου Δήμαρχου από το πλεονεκτικό πόστο του εν ενεργεία Δήμαρχου.

Αν δεν είχα άλλη απασχόληση θα πήγαινα την Κυριακή στο ΠΑΛΑΙ , θα έβλεπα, θα οργιζόμουν ( μάλλον ) με τα ξεχειλίζοντα …αισθήματα συμπάθειας και σε λίγο θα έφευγα. Ποτέ δεν εξοικειώθηκα με το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος συγκεντρώσεων ,όπως αυτή του Δήμαρχου ,όπως διάβασα και είδα στις φωτο…….Φαίνεται πώς είμαι μοναχικός τύπος…..

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

 

 

Απόψεις

loading...

Άλλα νέα

loading...