e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και θέληση. Μία καθηγήτρια με αυτά τα στοιχεία, η Ειρήνη Γαβαλά ,μαζί με τις συναδέλφισσές της  στο 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, τις καθηγήτριες  Παπαθεοδώρου Λαμπρινή ,Οικονόμου Πολυξένη και Φτίκα Αικατερίνη, βρήκαν τρόπο και με πούλμαν,tην Τετάρτη 10/4/19 μετέφεραν τρία τμήματα της 1ης τάξης στα <<υιοθετημένα>> της ΔΡΑΣΗΣ. 

Δεν ήταν μία εκδρομή.Δεν ήταν μόνο γνωριμία με  μία περιοχή των Τουρκοβουνίων, όπου  αποτυπώνεται το αποτέλεσμα της φροντίδας των ανθρώπων της ΔΡΑΣΗΣ ( Ο <<δάσκαλος>> Στυλιανός Μπακάλης και ο <<μαθητής>> του Δημήτρης Μπουλούτης).
Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα γνωριμίας των μαθητών με το περιβάλλον,το πράσινο, με την φύση,με τα φυτά ,με τα δένδρα..

Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά της πόλης, και  του διαδικτύου,  να γνωρίσουν στη πηγή τον πλάτανο, πεύκο, κουκουναριά,ευκάλυπτο, σφένδαμο, σχοίνο, λιγούστρο, ,χαρουπιά,βελανιδιά,,μουριά, κουτσουπιά,,ροδιά,κορομηλιά,,κερασιά,βερικοκιά, ,Ροδακινιά,κυδωνιά,αμυγδαλιά,συκιά,κυπαρίσσι,. Όπως και τα φυτά του βοτανικού κήπου Ρίγανη,Μαντζουράνα,Δενδρολίβανο,Φασκόμηλο ,Θυμάρι, Δυόσμος, Αρμπαρόριζα, Λεβάντα,Μέντα, Λουίζα,Τριανταφυλλιά, αλλά και διάφορα άλλα όπως Γαλατσίδα, Ρόκα ,Μάραθος , Ραδίκι .

Στην επιδίωξη αυτή ,ο ρόλος του /της καθηγητού/τριας μπορεί να είναι καθοριστικός. Το νοιώσαμε από την  εμφανή προδιάθεση των μαθητών να μάθουν ( καταχώριση σε  σημειωματάριο,κ.λ.π.). Ήταν εμφανές ότι  η πειστική παρουσία  και η στάση της Κας Γαβαλά συνέβαλε αποφασιστικά  σ αυτό το<< κλίμα μάθησης – γνωριμίας >>. 

 15/4/2019

ΔΡΑΣΗ για τη Κοινωνία το Πολιτισμό και τη Ποιότητα Ζωής                                                                                   

Το Διοικητικό Συμβούλιο