e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στην επιτροπή διαβούλευσης του Δ.Γαλατσίου   (συνεδρίαση 6/11/19  ) ,τόσο ο Δήμαρχος,όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων που τοποθετήθηκαν,  συνέπεσαν στην ανάγκη διεκδίκησης από τον Δήμο, ολόκληρης της ολυμπιακής εγκατάστασης  -ΠΑΛΑΙ .
Οι εκπρόσωποι  της ΔΡΑΣΗΣ πρότειναν την έκδοση ενός ψηφίσματος που θα ενισχύσει  την προσπάθεια αυτή  .Η πρόταση έγινε δεκτή και  από τον πρόεδρο ,συστήθηκε μία επιτροπή και  διαμορφώθηκε ένα ψήφισμα στην βάση των  τοποθετήσεων  που είχαν γίνει.                                       
Δεν είναι ,συνεπώς,ψήφισμα της ΔΡΑΣΗΣ ,ούτε του  Ίκαρου Πετρόπουλου ,όπως ορισμένοι  αρέσκονται να διαδίδουν. Όσο δε για το  πόσο τηρήθηκε η δημοκρατία για την σύνταξή του,τους  γνωρίζουμε ότι έτσι γίνονται τα ψηφίσματα από πολυάριθμα  συλλογικά σώματα. Aν  το ψήφισμα δεν εκφράζει το νόημα των τοποθετήσεων,  τότε δικαιολογούνται  όχι μόνον παράπονα αλλά και καταγγελία. Διαφορετικά είναι μία μεμψίμοιρη συμπεριφορά που υπονομεύει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην κινητικότητα της κοινωνίας.                                                                                                        
Όσον αφορά τον σκοπό  του ψηφίσματος, δεν είναι άλλος, παρά η αποτύπωση  της ομόθυμης  διάθεσης  της πόλης να  αγωνιστεί για κάτι που της ανήκει. 
Το ψήφισμα είμαι μία αρχή,δεν είναι τελική συμφωνία.  Στη διαδρομή ,αν υπάρξει συνέχεια από τους φορείς (Kίνημα), μακάρι και από τον δήμαρχο,  θα προστεθούν (μπορεί και να αφαιρεθούν) στοιχεία που τώρα απουσιάζουν.                                                                                                
Εννοείται ότι αυτό θα γίνει από τους φορείς που συμμετέχουν και επιθυμούν ένα ξύπνημα της πόλης. Και βέβαια,όχι όπως την προηγούμενη φορά με τις δύο << βελούδινες καταλήψεις>> που κατέληξαν στην νομιμοποίηση των << ενοικιαστών>> και στην κατά περίπτωση χρήση κάποιων χώρων του ΠΑΛΑΙ  από την πόλη.                                                                                                       
Αν το ψήφισμα πρόκειται να παραμείνει ένα<<χαρτί>>  στο γραφείο  του Δήμαρχου ,τότε είναι περιορισμένης  εμβέλειας και αποτελεσματικότητας .Αν, όμως, είναι έκφραση πόλης που επιβεβαιώνει στην πράξη  όσα ψήφισε,  τότε το ψήφισμα δεν είναι ένα χαρτί.Είναι η αφετηρία αφύπνισης  των δυνάμεων μίας πόλης που,καιρό τώρα,<<δεν υπάρχει>> ,γιατί,πέραν άλλων,δεν έχει εκτιμήσει πόσο πολύτιμο για τα παιδιά της και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων  της είναι το [ΠΑΛΑΙ

Τέλος, απορία και ερωτηματικά  προκαλεί η απουσία της Α.Ε.Γαλατσίου και του Α.Ο.Γαλατσίου ,όχι μόνον από την συνεδρίαση  της επιτροπής διαβούλευσης  ,αλλά και από τον κατάλογο των προσκεκλημένων, από τον Δήμο,  φορέων  της πόλης. Είναι οι  κατ' εξοχήν θιγόμενοι φορείς από τον αποκλεισμό τους από τους χώρους άθλησης του ΠΑΛΑΙ , με τον δεύτερο να αναγγέλλει και να αναστέλλει(!) κινητοποιήσεις(μπροστά στο ΠΑΛΑΙ). Απαιτείται απάντηση και από τις δύο πλευρές( Δήμου – Συλλόγων) . Διαφορετικά  παραμένει κεφάλαιο ανοιχτό......

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 ‘