e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Κυβέρνησε Πέντε ολόκληρα  χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ .Όσοι είχαν πιστέψει τα προεκλογικά του ,(ότι είχε στο τσεπάκι του τις αριστερές λύσεις)  , τώρα κουβαλάνε πίκρα για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποχρεώθηκε να ακολουθήσει .                                                                   
Τώρα ,είτε μένοντας στο κόμμα , είτε φεύγοντας,  έχουν καταλάβει  τις δυσκολίες και την δύναμη του συστήματος, ότι   απαιτούνται άλλοι ριζοσπαστικοί όροι και προϋποθέσεις για τον κοινωνικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.  Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ   << ενηλικιώθηκε >>  και γι αυτό ασκεί πολιτική ήπιων τόνων απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ.  επί του ΚορονοΪού.                                           
Πολιτική διαφορετική  από αυτή που ασκούσε , ως αντιπολίτευση,  μέχρι το 2015.    .  

Αντίστοιχη << ενηλικίωση >> σημειώνεται και στην Νέα Δημοκρατία . Όντας  στα πράγματα, η πανδημία την υποχρεώνει να ασκεί πολιτική αντίθετη   με τα νεοφιλελεύθερα δόγματά της  ,όσο αφορά την αγορά και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.                                             
Τώρα , ο Κορονοϊός την υποχρεώνει να εκθειάζει την αποστολή του δημόσιου συστήματος υγείας, να  καταλαβαίνει  την σκληρότητα απανθρωπιά  της << αυτορρύθμισης>> >> και της θεοποίησης των αγορών. Τώρα ,η Ν.Δ., ενηλικιώνεται . Η ζωή την ανάγκασε να καταλάβει  ότι  με τις   αντιλαϊκές  << κατασκευές >>  των  Θάτσερ – Ρήγκαν  δεν μπορείς να κυβερνήσεις, όταν η επιδημία σου χτυπάει την πόρτα. Άλλωστε, το ίδιο συνέβη με την συμφωνία τω Πρεσπών  που ενώ την πολέμησε με υπερεθνικό πλην ψηφοθηρικό φανατισμό, τώρα  ,ως κυβέρνηση την… σέβεται!   

Συμπέρασμα :  Η επιδημία, πέραν των οδυνηρών  μεταβολών στην ζωή μας, δίνει και μία ευκαιρία στον άνθρωπο:
Να σκεφθεί πόσο λάθος έχει στοιχηθεί  πίσω από  διακηρύξεις και κομματικά δόγματα και να αναθεωρήσει τον τρόπο της σκέψης του ,τα   λαθεμένα  πιστεύω του  , τις αντιλήψεις του ,τις κάθε φορά, επιλογές του….

 Του Ίκαρου Πετρόπουλου 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη