e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Άλλοι, αρμοδιότεροι  εμού, έχουν  τοποθετηθεί  εκφράζοντας  τον αποτροπιασμό τους για το << πάθημα>> της Σοφίας Μπεκατώρου.
Μεταξύ αυτών  η πρόεδρος  της Δημοκρατίας, η σύζυγος του πρωθυπουργού , κορυφαίοι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και άλλοι.
Παρέλκει, ως εκ τούτου, και  η κατάθεση του δικού μου ...αποτροπιασμού.

Οι παραπάνω, και άλλοι πολλοί, μόνιμοι και ...αναντικατάστατοι παράγοντες του Δημόσιου βίου, στέκονται στο πλευρό της παθούσας  και καθόλου  στην δυνατότητα που, το αξίωμα ,παρείχε στον θύτη να ασελγήσει στο σώμα ανυπεράσπιστης  γυναίκας.
Στις ανάλογες περιπτώσεις ο θύτης είναι ,κατά τεκμήριο,  ευυπόληπτος,  πολίτης,  με κύρος, που η κομματική  ένταξη  του εξασφαλίζει εξέχουσα θέση και εξουσία   την οποία κατέχει  και ασκεί για δεκαετίες,  ως ιδιοκτήτης ,παρότι αιρετός (!).
Η μονιμότητα των αιρετών που, με την πάροδο του χρόνου, αποκτούν ανοσία, θεσμική παραβατικότητα, αγνόηση των κανόνων ,χαμηλό  ήθος ,συνιστά την παθογένεια της κοινωνίας μας. Είναι η πληγή της. Είναι ο παραγοντισμός . Είναι το ακριβώς αντίθετο της ανανέωσης που  φέρνει το οξυγόνο στο δημόσιο βίο.
Αυτή η παθογένεια δεν περιορίζεται στον χώρο  του αθλητισμού. Εκτείνεται σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής.......

Συνήθως, οι  θύτες  (μόνιμοι παράγοντες  του χώρου τους ), καταλήγουν να  συμβιβάζονται με τις άνομες πράξεις τους και να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι.  Και στο τέλος πέφτουν ανώμαλα. Γίνονται, κι αυτοί, θύματα της αλαζονείας τους, του αυταρχισμού τους της αυθαιρεσίας τους.

Όσο γι αυτούς που, με την ψήφο τους, κρατάνε, για χρόνια,<< ψηλά >> τους επίορκους,  σπεύδουν να τους καταδικάσουν. Πότε;  Όταν αποκαλυφθούν και  παραπεμφθούν στην δημόσια χλεύη. Κατόπιν εορτής . Δυστυχώς , όμως, αν  δεν υπάρξει ...Μπεκατώρου ,συνεχίζουν ,ως συνήθως !.  

Υ.Γ. Κάτι ,παραπάνω, ήξεραν οι Αμερικάνοι νομοθέτες  που έχουν θέσει όριο  παραμονής σε δημόσια αιρετά αξιώματα.         

20/1/21   

Του Ίκαρου Πετρόπουλου                                                 

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη