e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η χωρίς  ταυτότητα πόλη μας ( οικιστικός ιστός), προσδιορίζεται από  τις δύο  κεντρικές αρτηρίες( λ. Βέϊκου – Γαλατσίου ) που την χωρίζουν στα τέσσερα και επικουρικά από τις δευτερεύουσες Τράλλεων και Καραϊσκάκη.                                                                                                         
Για διάφορους λόγους (όχι  άσχετους με τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές), η πόλη μας ,αντίθετα με τις ανεκμετάλλευτες  ευκαιρίες να επιλύσει τα δομικά προβλήματά της  (της δόθηκαν  σπουδαίες ευκαιρίες ) ,  δεν μπόρεσε να αποκτήσει διακριτό  κοινωνικό στίγμα - φυσιογνωμία και έμεινε έξω από τα φώτα κοινωνικής αναφοράς  και θετικής  δημοσιότητας.                                                                                                                                                                              
Ποιες ήταν οι ευκαιρίες;                                                                                                                                       
Α.  Με τους ολυμπιακούς αγώνες ( 2004 ), όταν το χρήμα έρρεε άφθονο,  ο  << ολυμπιακός Δήμος μας >>,έπρεπε και μπορούσε να διεκδικήσει την υπογειοποίηση του          κόμβου Γαλατσίου – Λ. Βέικου, επιλύοντας το πρόβλημα << κέντρο πόλης >>.                                                                                                               
Β.  Όταν σχεδιαζόταν το << Μετρό >>,μπορούσε και έπρεπε  να διεκδικήσει κεντρική πλατεία, όπως  πέτυχαν άλλοι Δήμοι   
Γ.  Δεν εκπόνησε μία καθαρή  και πειστική πολιτική διεκδίκησης του ΠΑΛΑΙ, εκπληρώνοντας, με την συνέργεια του  τοπικού << κινήματος >>, τρεις  εφικτούς στόχους:                                                                
     α. Να μετατρέψει την ολυμπιακή εγκατάσταση Γαλατσίου ( ΠΑΛΑΙ )  σε κυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού και σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση  στο σημείο αυτό της   Λ. Βέϊκου  και επικοινωνία μεταξύ ΠΑΛΑΙ και Άλσους, να αναδειχθεί η περιοχή σε κέντρο σφύζουσας πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας. 
     β. Να εντάξει το ΠΑΛΑΙ  στην ζωή της πόλης  μεταφέροντας σε αυτό κρίσιμες  Δημοτικές υπηρεσίες, το ΙΚΑ κ.λ.π. , δημιουργώντας  εύκολη πρόσβαση σε αυτό (ήπια Δημοτική  συγκοινωνία ,μέσω του αριστερού παράδρομου ( εκεί που τώρα... ενεργεί ο εργολάβος),δηλαδή   μεταφορά του σφυγμού της πόλης  στην περιοχή.                                                                                                                                                                                                
     γ. Να αναπροσανατολιστεί η πόλη, να δώσει χώρο και τόπο στα νιάτα και να  αναβαθμιστεί. Πρόκειται για ευκαιρίες που πέρασαν και άφησαν την πόλη  χωρίς ταυτότητα, χωρίς κέντρο – χώρο κοινωνικής συνεύρεσης-αναφοράς .                                                                                                                    
Τώρα, λόγω της ΜΗΔΕΙΑΣ και της χιονόπτωσης ,εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας   τράβηξε την κουρτίνα και  το Γαλάτσι η πόλη μας, ακούστηκε πανελλαδικά, έστω για θέμα τρέχουσας επικαιρότητας. Που αλλού θα σταμάταγε; Μα, πρώτα  στον Δήμο,  στον  οποίον ,ελέω www.e-galatsi.gr ,έδωσε  συγχαρητήρια για το χιούμορ του  Στην είδηση
<<.... Στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) υπάρχουν τσουβάλια με αλάτι για όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να έρθει να παραλάβει,....>>




Δείτε την σχετική αναφορά στο Γαλά
τσι  στο 46'


Αντίθετα στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό με την πληροφορία, ότι ο Δήμαρχος εθεάθη  στην καρότσα φορτηγού μαζί με τρεις εργάτες να αλατίζει την πόλη.

Αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστοσελίδα, το e-galatsi,εδώ και καιρό, γράφει την δική του ιστορία με καλοπροαίρετα, έξυπνα και ευρηματικά σχόλια και εξ ίσου επινοηματικές παραστάσεις.

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου 

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη