e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

"Θα τ' αλλάξουμε  δουλεύοντας  συλλογικά  με τις κοινότητες και τους δημότες.
 Η μάχη κατά του νεοφιλελεύθερου μοντέλου  πρέπει να δίνεται  σε όλα τα μέτωπα.
Το πρώτο μέτρο μας θα είναι κάθε γειτονιά να φτιάξει πλατιά  συμβούλια ώστε να μετέχουν όλοι /ολες  στην λήψη των αποφάσεων  που τους/ τις αφορούν"

Είναι οι πρώτες δηλώσεις της Ελβετοβραζιλιάνας,  Ιρασί Χάσλερ , τριαντάχρονης  κομμουνίστριας, που εκλέχθηκε Δήμαρχος στο Σαντιάγο της Χιλής , μέσα από  ένα πολλά υποσχόμενο  συνασπισμό  κοινωνικών κινημάτων.                                               
Εκπόρθησε , με εκλογές, τον βασικό της αντίπαλο  συντηρητικό δήμαρχο, εκπρόσωπο του κατεστημένου  Φελί Αλεσάντρι . Ο πατέρας της δεξιός , η μάνα της αγωνιούσε μήπως η κόρη της πέσει θύμα βίας....

(Την πληροφορία άντλησα από Ελληνικές εφημερίδες. Περιέργως παίζει ως παγκόσμια είδηση. Ακόμη κι αν λείπουν στοιχεία πληροφόρησης η  πληροφορία έχει την δική της  αξία ,συγκριτικά με τα δικά μας).

             .             Εδώ Βορίδης !

Σύμφωνα με  το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στην Βουλή ο κ .Βορίδης για την Τ.Α., εκτός άλλων  πολύ ...δημοκρατικών , καθιερώνει  όριο 3 % για εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Αποκλείονται, συνεπώς, δεκάδες μικρές κινήσεις ,συσπειρώσεις , κινήματα  που κουβαλάνε εμπειρία, γνώση , προτάσεις και όραμα και κυρίως δίνουν ζωντάνια – κινητικότητα στις τοπικές κοινωνίες.

                              Το νόημα !

Υπάρχει μία διαφορά. Εκεί είναι η Χιλή ,εδώ η Ελλάδα της αναπτυγμένης  Ε.Ε. 
Το δυσάρεστο είναι ότι  η αναπτυγμένη πλην κουρασμένη  Δύση,  ιδιαίτερα η κοινωνία μας, δείχνει  να βαδίζει  τον δρόμο της, να ψηφίζει νόμους  στον αστερισμό των << μεγάλων πλειοψηφιών >> ,να μην αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο, να μην ψάχνει τα αίτια που  προκαλούν τα έκνομα αποτρόπαια φαινόμενα, δηλαδή την ανισότητα, την σώρευση του πλούτου σε λίγους,  το σπρώξιμο  στο περιθώριο έντιμων ανθρώπων ,τον τοίχο που ορθώνει  μπροστά στους νέους ανθρώπους. Μίας κοινωνίας που τροφοδοτείται με αφηγήματα μελλοντικής και διαρκώς  αναβαλλόμενης ανάπτυξης (όταν έρχεται δεν φθάνει σε όλους ),  που δείχνει αδιάφορη για τον τεράστιο εθνικό κίνδυνο του Δημογραφικού .                 
Σε δύο, μόλις,  γενιές  το 2070, ο πληθυσμός της χώρας μας θα έχει συρρικνωθεί από  10,7εκατομμύρια  το 2019  σε 8,6 εκατομμύρια !!! ( πράσινη βίβλος της Κομισιόν ).
Ποιος, όμως χολοσκάει  για το αύριο αυτής της χώρας. Οι ηγήτορές της ( κεντρικοί και περιφερειακοί ) φροντίζουν πρώτα για τον εαυτό τους , για την επανεκλογή τους  και μετά  <<αγορεύουν>> για το συμφέρον του τόπου !.

 

 

Του " Ίκαρου Πετρόπουλου"

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη