e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η γνωστή ,ήδη κλαίουσα  βαριά πληγωμένη ,Ιπποκράτειος πολιτεία,ξεκίνησε ως συνεταιρισμός με τον εντυπωσιακό τίτλο  << Διεθνής Ιπποκράτειος πολιτεία >> , απέκτησε γη ( 7.330 στρέμματα ) μέσα σε δάσος(!), σχεδίασε και πούλησε 1876 οικόπεδα. Σε βάθος χρόνου κατασκευάστηκαν   600 κατοικίες  που  το διαπλεκόμενο κομματικό σύστημα κάλυψε   με εγκεκριμένο  ρυμοτομικό σχέδιο(!). .. Όλα νόμιμα λοιπόν(!).        

Τώρα ,το πως  λίγες μέρες πριν την πύρινη κόλαση , ο συνεταιρισμός  κάλεσε επενδυτές να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν τους ς εκτός  όρων δόμησης , χώρους – περιουσία του (!) 230.000 τ.μ. ,ακόμη και την λίμνη Μπέλετσι για σκοπούς  επαγγελματικούς ,αλλά και πολιτιστικούς – αθλητικούς ( σκοπούς ίδιους με το δικό μας, το ΠΑΛΑΙ ντε..., ) μόνον οι μύστες  της ανάπτυξης γνωρίζουν. γνωρίζουν.

Σημασία έχει, ότι εκεί αντέδρασε ο αρμόδιος Δήμος Ορωπού  με αναρτήσεις στους δασικούς χάρτες  - εξώδικα κ.λ.π.
Σημασία, επίσης έχει, ότι ο συνεταιρισμός ,για να διασφαλίσει 
τα.... κυριαρχικά δικαιώματά του πάνω στην έκταση αυτή,  δηλαδή τα 230.000 τ.μ. , επικαλείται  Π.Δ. του 1929 (!) και κυρίως γνωμοδοτήσεις  του << Συμβουλίου Δημοσίων έργων >> της  Χούντας ( 814/71 και 1659/72 )

Από τις προσκλήσεις για την αγορά των οικοπέδων,  τις δεκαετίες 1950 – 70 , μέχρι την δημιουργία της<< πολιτείας>> , μεσολάβησαν  διάφορα στάδια  και έγιναν βελτιώσεις -   εξωραισμοί  -- δημιουργήθηκαν  πλατείες, αξιοποιήθηκε το καταπράσινο τοπίο, οι λίμνες ,  τοποθετήθηκαν αντιπυρικοί κρουνοί....). 

 

Οι αετονύχηδες – κερδοσκόποι  της<< ανάπτυξης >> που έστησαν τον συνεταιρισμό, άριστοι στην επικοινωνία ( δεν στερούνται ιδεών ) που  πλασάρισαν  το ελκυστικό ...εμπόρευμα  μέσα στο δάσος  << μπαλκόνι  με θέα >>, προφανώς δεν είναι σήμερα , οι ίδιοι, στην ζωή για να απολαύσουν το έργο τους .Το  έγκλημα συντελέστηκε σε βάθος χρόνου.

Τούτο  βέβαια, δεν σημαίνει ευθύνη των σημερινών οικιστών ( αγοραστές, κληρονόμοι..)

Ερχόμαστε στα δικά μας, στο Γαλάτσι : 

Και εμείς έχουμε << στην πόρτα μας >>την δασική – αναδασωτέα περιοχή – φιλέτο για κερδοσκόπους,. Οι απόπειρες  κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής της  έχουν μέχρι τώρα  αποκρουστεί .

Και εμείς έχουμε ιδιοκτήτες της  περιούσιας αυτής περιοχής  που δεν είναι μόνον οι << κληρονόμοι>>


Και εμείς έχουμε  συνεταιρισμό με όνομα << προάστιο Αθηνών >>  που με απόφαση δικαστηρίων ( Α.Π.) είναι ιδιοκτήτης 201 στρεμμάτων αυτής της περιούσιας δασικής περιοχής, σε γραμμή που ξεκινάει από την λεωφόρο  μέχρι το ρολόϊ της ΕΥΔΑΠ.

Και η δική μας περιοχή - πνεύμονας πρασίνου-  , διασώζεται επειδή προστατεύεται από το σύνταγμα ως δασική – αναδασωτέα,. Όμως και  το δάσος της Ιπποκράτειας πολιτείας προστατεύονταν,  παρά ταύτα τα συμφέροντα και οι κερδοσκόποι ( όχι πάντα τα ίδια πρόσωπα ), με την  συνδρομή του ένοχου κομματικού συστήματος ( νόμοι – τροπολογίες )  σταδιακά το αποδυνάμωσαν.

Για την περιοχή μας ΄ποιος και ποιοι είναι εντεταλμένοι θεματοφύλακες; 
Αναμφίβολα,  οι πολίτες με επικεφαλής τον Δήμο που, χρέος έχουν, όχι μόνον να μην προβαίνουν  σε ενέργειες υπονόμευσης του δασικού χαρακτήρα, αντίθετα να  ορθώνονται απέναντι σε οιαδήποτε ενέργεια υπονόμευσής του. Ακόμη και στην μηδαμινή.
Γι αυτό το λόγο, μετά την  βιβλική καταστροφή της χώρας( καύσωνας-πυρκαγιές ) και τα συμπεράσματα που η  ίδια η φύση μας προτρέπει να βγάλουμε ,

ο κ. Δήμαρχος  

καλείται να  αγνοήσει την κατάπτυστη  τροπολογία ,να  απομακρύνει το παράνομο Ναϊδριο από το Άλσος Βέϊκου ,γιατί  η Ιπποκράτειος πολιτεία διδάσκει ότι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα γίνονται βήμα – βήμα και σε βάθος χρόνου ,η δε ζωή  διδάσκει ότι εγγυήσεις δεν μπορεί να δίνει κανένας σήμερα  για ότι θα συμβεί ,όχι αύριο ,πιθανώς μεθαύριο ή και   δεκάδες χρόνια αργότερα ! 

Με βάση τα παραπάνω ,πιστεύουμε ότι θα εγκαταλειφθεί τυχόν σχεδιασμός για την τέλεση νομιμοποιητικής φιέστας γύρω από τον ναίδριο τον Δεκαπενταύγουστο !.

Οι θρησκοληπτικές ΄φαντασιώσεις των αφελών εικονολατρών <<  πιστών >>,ίσως και τινών ιερωμένων , ελάχιστη σχέση έχουν με το υγειές συναίσθημα του θρησκευόμενου λαού, ο οποίος μπορεί να διακρίνει την καπηλεία από την θρησκευτική κατάνυξη.

TOY IKAΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη