e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι



Ο κ. Δήμαρχος της πόλης , δήλωσε πανηγυρικά   ότι ήταν << 4 >> οι μαθητές που έκαναν κατάληψη σε Γυμνάσιο – Λύκειο στο Γαλάτσι. Κάποιοι άλλοι, της ίδια συγγένειας  ( ιδεολογικής ), τους ανέβασαν σε <<10 >>. 
Τι έκαναν οι παραβατικοί αυτοί μαθητές ;
Πρόβαλαν κάποια αιτήματα με την γνησιότητα και  την <<  ωριμότητα >> 14 – 15 άρηδων      
Με ποιο τρόπο;
Με κατάληψη !
Είχαν άλλο τρόπο να μιλήσουν οι μαθητές:
ΟΧΙ .
Δικαιολογείται η ενέργεια τους ;                                                                                                                                   
ΌΧΙ. επειδή ο <<  καταστολέας >> Δήμαρχος ,δήλωσε ότι το σχολείο τους ήταν << πρόσφατα ανακαινισμένο >>και τα αιτήματά τους ήταν.........ασόβαρα.

Είναι σωστό οι μειοψηφίες των μαθητών  και των πολιτών  να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες;

Όχι, γιατί αναιρείται ο θρίαμβος  της  πλειοψηφίας  του 62% του Δημοτικού σώματος , βάσει του οποίου μπορεί ,ο μοναδικός εκπρόσωπός της να  ενεργεί μόνος και κατά βούληση.

Και ο διάλογος σε μία υπνώτουσα πολιτεία που βολεύεται με την απουσία του ; 

Διάλογος σημαίνει πάταξη κάθε αντικαθεστωτικής – παραβατικής   ενέργειας , ακόμη και σε καταληψίες μαθητές  που τους θέλουμε υπάκουους -πειθήνιους  στις σοφές ηγεσίες.

Και ο Τσίπρας που παρότι καταληψίας  μεσουρανεί στο πολιτικό στερέωμα;

Ναι,  αλλά έβαλε μυαλό.

Δεν ήταν προτιμότερο ,με την ευκαιρία των καταλήψεων , να προσέλθει ειρηνικά ο κ. Δήμαρχος, πλαισιωμένος με τον κ. Διευθυντή και ,γιατί όχι, τους καθηγητές ,οπωσδήποτε με  τον Σύλλογο  Γονέων ,σε μία συζήτηση με όλους τους μαθητές( καταληψίες και μη ) ;

ΟΧΙ, γιατί πραγματικό διάλογο( συζήτηση ) με μαθητές, αυριανούς << πολίτες >> ,   το σύστημα και οι υπηρέτες του  δεν τον αντέχουν.

 Οι  <<νοικοκυραίοι >> ψηφοφόροι  του ΣΥΡΙΖΑ ( και του Δήμαρχου)  αισθάνονται καλά με την ...γενναία πράξη του κ. Δήμαρχου ; 

Ρωτήστε τους. Ρωτήστε και την Κα Δούρου !

Προσωπικά τι σκέπτεστε;

Ο νους μου πετάει στον μακαρίτη πραγματικό δημοσιογράφο Β. Αποστολίδη, που  στην δεκαετία 2000 ,ως πρόεδρο της  << Ένωσης Γονέων  >> με στιγμάτιζε  ως << υποκινητή καταλήψεων >> στην Γκράβα. 

Αργότερα  με τίμησε με τρισέλιδη εκτενέστατη συνέντευξη στην  << Ηχώ του Γαλατσίου  >> και με ειδική τιμητική αναφορά σε βιβλίο και σε  εκδήλωση στο   << Καμίνι >>.                                           

Προτιμώ τον  τίτλο  του << υποκινητή καταλήψεων >> γιατί σημαίνει την ανάγκη του ειλικρινούς διαλόγου με εξεγερμένους μαθητές που αναζητούν  τρόπο έκφρασης ,που δεν τον βρίσκουν στο σπίτι τους ,αλλά ούτε στο σχολείο!. Όσοι δε στέκονται μόνο  στον  παραβατικό τρόπο των μαθητών κι όχι στις δικές τους ευθύνες, ,αν δεν είναι υποκριτές ,είναι άσχετοι  με τα συντελούμενα στον χώρο της νεότητας

Toυ  °Ίκαρου Πετρόπουλου°

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη