e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Φίλτατε και φίλε συνδαιτημόνα στο γνωστό υπόγειο, Ηλία.

Στην ανάρτησή σου περί απλής αναλογικής, καταβάλεις, είναι η αλήθεια, φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξεις τα προεκλογικά και εκ του πονηρού αφηγήματα της Κουμουνδούρου. Όμως η προσπάθειά σου μοιάζει περισσότερο με την αγωνία της μαϊμούς που προσπαθώντας να ξεφύγει από τους διώκτες της ανεβαίνει στα ψηλά του δέντρου, αλλά αφήνει εκτεθειμένα τα οπίσθιά της στην κοινή θέα.

Ο Νόμος 4406/2016 του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύστημα απλής αναλογικής. Δεν είναι η απλή και ανόθευτη αναλογική που είναι και η συνταγματική επιταγή της ισοτιμίας της ψήφου.

Το 3% φίλε Ηλία δεν συνιστά ισοτιμία της ψήφου.

Για σκέψου ένα πολύ πιθανό σενάριο που μπορεί να προκύψει στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου;

Έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο 52 εκλογικοί συνδυασμοί. Αν εξαιρέσουμε τους 6-7 συνδυασμούς που θα ξεπεράσουν το 3% για τους υπόλοιπους 45 μπορεί τα προστιθέμενα ποσοστά τους να φτάσουν στα 25 ή 30 ή και 40%.

Σύμφωνα λοιπόν με τον 4406/2016 εκλογικό Νόμο, υπάρχει το ενδεχόμενο το σύνολο των ψηφοφόρων που δεν θα εκπροσωπούνται στην προσεχή Βουλή να είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του πρώτου κόμματος .

Και συνεχίζω:

Θα συμφωνήσω με την άποψή σου περί συνεργασίας των Πολιτικών Κομμάτων στη βάση συμφωνημένων Κυβερνητικών προγραμμάτων.

Είναι εξάλλου και η "εντολή" των ξένων και ντόπιων πολιτικο οικονομικών επικυρίαρχων προς το εγχώριο υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό.

Περί αυτού μην αμφιβάλλεις στο παραμικρό φίλε μου Ηλία.

Τέτοια κόμματα που συμφωνούν στα ουσιαστικά υπήρχαν στην απελθούσα Βουλή και προφανώς θα υπάρχουν και μετά την 21η Μαΐου. Απλά τώρα στην προεκλογική περίοδο καμώνονται ότι τους χωρίζει άβυσσος για να εξαπατούν ένα κόσμο.

Υπάρχουν κόμματα που ομονοούν και στην πράξη αποδείχτηκαν πρόθυμα στην παράδοση της χώρας απ' άκρου σε άκρο στους Αμερικάνους, στη νομοθέτησης όλων των αντιλαϊκών οδηγιών της Ε.Ε., στην παράδοσης των αεροδρομίων, των λιμανιών, των τρένων και πάει λέγοντας.

Που συμφωνούν στην εισαγωγή της ενέργειας στο χρηματιστήριο, στη θεσμοθέτησης της δυνατότητας των κορακιών να εκπλειστηριάζουν και μάλιστα ηλεκτρονικά, τα σπίτια του κοσμάκη και να ενισχύουν κατασταλτικά με ιδιώνυμα του κόρακες προκειμένου να διευκολύνονται από τις αντιδράσεις των αλληλέγγυων.

Υπάρχουν κόμματα που εισπράττουν φιλοφρονήσεις από τους Λάτσηδες για την παράδοση ελεύθερων χώρων  και μάλιστα "μπιρ παρά" .

Εσχάτως δε έχουμε κοινή σύμπραξη στην ΓΣΕΕ, στα εργατικά Κέντρα και εν όψη των Δημοτικών εκλογών έχουμε αγκαλίτσες με όλους ανεξαρτήτως πολιτικού πρόσημου απέναντι στους "Πελετίδηδες". 

Όλα αυτά τα κόμματα, φίλτατε Ηλία είναι τα πάντα όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Μα καμία σχέση  

Αυτά ως προς αυτά και ψυχή βαθιά

Του Γιάννη Κατσώνη  του Θανάση