e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H ΔΡΑΣΗ με επιστολή της προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, τους θέτει υπόψη τις ενέργειες  που, κατά την εκτίμησή της, επιβάλλεται να αναληφθούν,  στο πλαίσιο μίας συμφωνημένης πολιτικής, για την υπεράσπιση του Δασικού – αναδασωτέου χαρακτήρα των περιοχών  του Δασικού Χάρτη Γαλατσίου

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΗΜΟΥ ΓΆΛΑΤΣΙΟΥ

 

Θέμα : Ενέργειες  για την προστασία της δασικής – αναδασωτέας περιοχής του περιαστικού Δάσους Γαλατσίου, ( Μητροπολιτικού πάρκου Τουρκοβουνίων ), μετά την έκδοση αποφάσεων της επιτροπής που εξετάζει τις  ενστάσεις κατά του Δασικού Χάρτη   των κληρονόμων Βέϊκου και οικιστών  του λόφου Κόκκου.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σε συνέχεια, σχετικών με το θέμα  συνεδριάσεων και αποφάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη Δημοτική περίοδο , το Διοικητικό Συμβούλιό μας   θέτει  υπόψη σας τις παρακάτω ενέργειες  που, κατά την εκτίμησή του, επιβάλλεται να αναληφθούν  στο πλαίσιο μίας συμφωνημένης πολιτικής.                                                                                                                     

Α. Σύσταση νομικής επιτροπής- υπηρεσίας   ειδικής  για την υπεράσπιση του Δασικού – αναδασωτέου χαρακτήρα των περιοχών  του Δασικού Χάρτη Γαλατσίου.  Η επιτροπή- υπηρεσία  αυτή  θα συλλέξει όλα  τα διαχρονικά τεκμήρια  που κατοχυρώνουν τον Δασικό – Αναδασωτέο χαρακτήρα ,προκειμένου, ο Δήμος ,  να παρεμβαίνει , όπου απαιτείται, ΄και σε όλους τους βαθμούς της δικαιοσύνης και σε  τυχόν νέες προσφυγές,   όταν αμφισβητείται  ο προστατευτικός χαρακτήρας της περιοχής                                                                                                         
Εξυπακούεται ότι η <<  Δράση>> θα θέσει στη διάθεση της Νομικής Επιτροπής τα στοιχεία-διαχρονικά τεκμήρια  υπεράσπισης του Δασικού -Αναδασωτέου χαρακτήρα  της περιοχής  που έχει στη διάθεσή της και με  όσα επιπλέον  θα εντοπίσει .

Β.  Αναζήτηση  όλων των αποφάσεων  της επιτροπής, πέραν όσων έχουμε γνώση, εκτύπωση  αυτών και εντοπισμός  των αμφισβητούμενων ως προς τον δασικό – αναδασωτέο χαρακτήρα τους , τμημάτων του Δάσους .

Γ. θα απαιτηθεί  << ταύτιση>> των  αμφισβητούμενων , ως προς τον δασικό χαρακτήρα τους, τμημάτων , προκειμένου  να διαπιστωθεί η τωρινή κατάστασή τους, συνεκτιμώντας τον χαρακτηρισμό της  επιτροπής  «χορτολιβαδικές τώρα» και «χορτολιβαδικές παλιά»  και με δεδομένο ότι όλες οι αποφάσεις  που έχουμε υπόψη μας  έχουν απορριφθεί. 

Δ. Τούτο αναδεικνύει την  ευθύνη  ανεύρεσης του  τρόπου υλοποίησης αναδάσωσης στα τεμάχια που θα απαιτηθεί η πραγματοποίησή της.      

Ε.  Για την  στήριξη της όλης διαδικασίας  και σύμφωνα και με την πρόσφατη  διαπίστωση του κ. Δήμαρχου  στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής λογοδοσίας – Διαβούλευσης   «είμαστε μόνοι μας», καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής.                   

Μέσα  από την διαπαραταξιακή επιτροπή , αναμενόμενο  είναι, να αναπτυχθεί  ένα   μαζικό αποτελεσματικό  κίνημα πόλης για να υπερασπιστεί το δασόκτημα.                                                               
Το κίνημα αυτό, στις σημερινές συνθήκες,  αποτελεί μοναδική  κοινωνική δύναμη εναντίωσης και αποτροπής δυσμενών εξελίξεων,.

ΣΤ. Σκόπιμη , ίσως, κρίνεται  και η  εμπλοκή στη διαδικασία και των όμορων Δήμων  Ν. Ιωνίας και Φιλοθέης – Ψυχικού,  συνιδρυτών του ΣΠΑΤ .

Ζ. . Τέλος,  χρήσιμο  θεωρούμε για  την αποτελεσματικότητα του κινήματος πόλης, το  Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώσει  την τοπική κοινωνία, ότι οι    οικιστές του λόφου Κόκκου  δεν  θεωρούνται καταπατητές και ότι  τα συμφέροντά τους  έχουν άλλο νομικό  και  ηθικό βάρος απ’  αυτό των «κληρονόμων»  και ότι  η δικαίωσή τους   μπορεί να επέλθει μόνον με τον διαχωρισμό  των επιδιώξεών τους , απ’  αυτές των  «κληρονόμων».                                                           

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Είναι  καταφανές  ότι  η   συνέχιση  της ίδιας πολιτικής  αναμονής τετελεσμένων, δεν συνιστά πολιτική, είναι  μία  επικίνδυνη παρελκυστική  τακτική.

Σας καλούμε, στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να προβείτε  σε οριστική απόφαση για την υλοποίηση  των ως άνω  εκκρεμουσών, σε μεγάλο βαθμό,  συμφωνημένων  ,αποφάσεων.

 

                                                                                                                                                                  .

 

Γαλάτσι 27/3/2024                           Για  Το Διοικητικό Συμβούλιο

                                         Ο Προέδρος                                    Η Γενική Γραμματέας

 

                                        Πέτρος Ζάκης                                 Ρίτσα Χριστοθανοπούλου