e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πρίν ένα σχεδόν χρόνο , είχαν εκφραστεί ανησυχίες για κάποιες χωματουργικές εργασίες(χωματόδρομος)  πίσω από τον αυχένα του Άλσους και βαθιά μέσα στο Δασόκτημα Βέϊκου. Ο Δήμος Γαλατσίου, προσπαθώντας να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες, μιλούσε για εργασίες που θα διευκόλυναν την πρόσβαση των πυρσοσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

 

 

Μέρα μέ την μέρα όμως ο  ορεινός αυτός  χωματόδρομος όχι απλά επεκτάθηκε αλλά και διαπλατύνθηκε, με πλάτος ακόμη και άνω των οκτώ (8!) μέτρων, με διατομή δηλαδή επαρχιακής οδού, σχεδόν να είναι έτοιμος μέχρι και για ασφαλτόστρωση! Έχουν μπαζωθεί δέντρα μέχρι τη μέση του κορμού! Νέες πάλι καταγγελίες από την δημοτική αντιπολίτευση, χωρίς καμιά νέα απάντηση από τον Δήμαρχο.

Τι συμβαίνει τελικά πίσω από τον αυχένα του Δάσους, το οποίο ήδη κινδυνεύει από κάποιες αλλαγές στον δασικό χαρακτήρα του.

Εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μας, μια μακέτα της Αττικό(Ελληνικό Μετρό), που προβλέπει κάποιες λύσεις για το κυκλοφοριακό κομφουζιο ,που θα δημιουργηθεί σττο Γαλάτσι τα επόμενα 10 χρόνια(οι εργασίες του Μετρό προβλέπεται να τελειώσουν το 2033-2034).

Πρόκειται για έναν νέο Περιφερειακό , που θα ξεκινά  λίγο πριν από το Άλσος, θα παρακάμπει την Λεωφόρο Βεϊκου και θα σκάει στον Περιφερειακό του Αττικού Άλσους, με έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης, στον υπό διαμόρφωση χώρο του πρώην λατομείου ΛΑΤΌ