e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής κίνησης "Ενότητα για την Επιτροπή" ,Αρης Παπαδοκωστόπουλος και Σπύρος Παναγιώτου ,με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο,παρεμβαίνουν και παίρνουν θέση στο θέμα που έχει προκύψει μετά την δικαστική απόφαση που δικαιώνει συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονταν στο Δήμο μας και αναγνωρίζει ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει μετά την δικαστική απόφαση που δικαιώνει συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονταν στο Δήμο μας και αναγνωρίζει ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τη λήψη η όχι απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή για να ασκηθεί έφεση  έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Είναι από όλους αποδεκτό ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για τη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και κατ’ επέκταση της εξυπηρέτησης των πολιτών αυτής της πόλης, ιδιαίτερα την εποχή που ζούμε όπου έχουν ανασταλεί οι προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους.

Είναι σίγουρο ότι μια τέτοια απόφαση είναι προς το συμφέρον του Δήμου και από την οικονομική άποψη, γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί στοιχίζουν λιγότερα από τους εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων μηνών.

Είναι ακόμα δεδομένο ότι με αν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους και θα μονιμοποιηθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, υπάρχει το ενδεχόμενο καταλογισμού ποινικών και πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εκείνων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, που ψήφισαν τη μη άσκηση έφεσης.

Με το άρθρο 39 του πρόσφατου νόμου 4325/2015 οι καταλογισμοί και οι πειθαρχικές διώξεις καταργήθηκαν  για πράξεις που προηγήθηκαν τη ψήφιση του νόμου. Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο δεν καλύπτονται μελλοντικές αποφάσεις για αντίστοιχα θέματα. 

Η απόφαση η όχι άσκηση έφεσης είναι κατά συνέπεια μια πολιτική απόφαση. Έχει κατά την γνώμη μας βαρύνουσα σημασία μια τέτοια απόφαση να παρθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα. Παράλληλα να αποσυρθούν παλαιότερες αντίστοιχες προσφυγές , σε ένδικα μέσα κατά αποφάσεων που δικαιώνουν πρωτόδικα και είναι άμεσα  εκτελεστές και αφορούν εργαζόμενους που έχουν ήδη επιστρέψει στις εργασίες τους π.χ. οι εργαζόμενοι στο άλσος.

Μια τέτοια απόφαση θωρακίζει πολιτικά την οικονομική επιτροπή και ειδικά όταν αυτή είναι ομόφωνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην υπερψήφιση αυτής της πρότασης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή. Δηλώνουμε ότι εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ των εργαζόμενων, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή εάν χρειαστεί , συνεπείς στα όσα μέχρι σήμερα έχουμε δημόσια διακηρύξει.

 

Ενότητα για την Ανατροπή  στο Γαλάτσι

Σπύρος Παναγιώτου 

    

Άρης Παπαδοκωστόπουλος

 

Γαλάτσι 29 Μαΐου  2015