e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αγαπητοί φίλοι  και φίλες,

Στην  σημερινή ( 22.11.15 ) έκδοση της εφημερίδας ’ Εποχή ‘’ διαβάζουμε :

"Σε ομόφωνη απόφασή της η Νομαρχιακή επιτροπή νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την θέση της για την δημιουργία μητροπολιτικού  πάρκου και δήλωσε την αντίθεσή της με ……..τα μεγάλα οικονομικά Και ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν τον δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο και την πολιτική σκοπιμότητα …..για την τοποθέτηση στο νέο Δ.Σ. της μνημονιακών προσώπων που έχουν υπηρετήσει  πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας  και  του ΠΑΣΟΚ."    

                         

Και η ανακοίνωση καταλήγει με μια διατύπωση – κλειδί :                                                                                                                    

"Δεν εγκλωβιζόμαστε στο ψευτοδίλημμα η θα πουλήσουμε το Ελληνικό η θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Επίσης ,λέμε ότι το δέλεαρ της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας αποδεικνύεται φενάκη ,όπως στην περίοδο των ολυμπιακών αγώνων"

Από το ίδιο δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι στη κρατική εταιρεία "’Ελληνικόν Α.Ε." που αποτελεί σημαντικό κρίκο  στη διαδικασία πώλησης, τα πρόσωπα που είχαν τεθεί στη διοίκηση της από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραιτηθεί, δηλαδή ο πρόεδρος Στέφανος Πάντος – Κίκκος,, ο πρώην Δημαρχος  Χρ. Κορτζίδης ,  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Γλυφάδα Τάσος Ταστάνης .Παραιτήσεις , επίσης, υπέβαλλαν ο αντιπεριφερειάρχης  Αττικής  Χρ. Καπάτσης και ο Λάζαρος Σταθάκης που εκπροσωπούσε το ΤΑΙΠΕΔ από την Διοίκηση του οποίου απεχώρησε.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, τα πρόσωπα που κινούνται στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, προτείνουν, αντιδρούν και δεν διστάζουν να υπερασπίσουν τις θέσεις των οργανώσεων που ανήκουν. Το ίδιο διαβάζουμε για σειρά άλλων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους Δήμους γύρω από άλλα τοπικά θέματα.                                                                                                                                                              

Στο Γαλάτσι,  όπου κύριο τοπικό   θέμα είναι το ΠΑΛΑΙ και  που, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, μετά από 13 χρόνων κοινούς αγώνες, η  τύχη του  βρίσκεται σε κρίσιμη φάση,  μήπως, επί τέλους, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ενεργήσει αναλόγως;

                                                     

Συναγωνιστικά,                                          

Ίκαρος Πετρόπουλος 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου