e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν σημαντικές κινήσεις γύρω από το ΠΑΛΑΙ . Αυτό οφείλεται στην αναχώρηση των προσφύγων ,στην θετική  εικόνα που σχημάτισαν για τους χώρους οι  Δημοτικοί παράγοντες και πολίτες ,στα χαμηλότερα του αναμενόμενου νούμερα για το κόστος συντήρησης ,στην απελπιστική έλλειψη χώρων άθλησης που θα ενταθούν με τα έργα που αναμένονται  στο γήπεδο ποδοσφαίρου ……..

Ο Δήμος έδειξε να εγκαταλείπει την πολιτική της ‘’ απόστασης ‘’ και προώθησε διαδικασίες διεκδίκησης. Συγκάλεσε την Διαπαραταξιακή επιτροπή που κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις. Ακολούθησαν συναντήσεις διαπαραταξιακής με αθλητικούς Συλλόγους , από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Οικονόμου και τους προέδρους των αθλητικών συλλόγων  έγινε ‘’έλεγχος’’ της καταλληλότητας  των χώρων για άθληση,  έγινε σχετική ουσιώδης  συνάντηση στην Περιφέρεια με τελική κατάληξη  σύσκεψη στο Δημαρχείο των Δημάρχων Γαλατσίου  κ. Γ Μαρκόπουλου , Ν Ιωνίας  κ. Ηρ. Γκότση, του αντιδήμαρχου Αθήνας κ. Βαρελά και της αντιπεριφερειάρχου Β. τομέα κας  Ερμ.  Κυπριανίδου. Τα πράγματα φαίνεται να προχωράνε γύρω από ένα θέμα που λόγω μεγέθους και προβλημάτων είναι εύκολο να μείνει στη μέση ή να πισωγυρίσει.

Αυτό που αναμένονταν  ήταν  η στοίχιση όλων ,σε μία προσπάθεια να κρατηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι  ( θεσμικοί  και μη ) στο δρόμο της  de facto κατάληψης των χώρων ,της  διεκδίκησης, και κυρίως της εξασφάλισης ότι δεν πρόκειται να βγεί η πόλη  ποτέ έξω από το ΠΑΛΑΙ..                                                                                                                                                                                            

Στη κρίσιμη αυτή φάση που αναντίρρητα διεκδικούνται όλοι οι χώροι της εγκατάστασης, που δρομολογούνται διαδικασίες χρηματοδότησης μελέτης χρήσης και ενεργειακής αναβάθμισης γιά την αντιμετώπιση του κόστους συντήρησης ,κάποιοι ,σαν να έχει λυθεί το θέμα, βγήκαν στη ρούγα κραυγάζοντας :                                  

"Δεν θέλουμε τον Γκότση, ούτε το Ε΄ Διαμέρισμα .Μόνος του να το πάρει ο Δήμος Γαλατσίου ….’’ Δεν γνωρίζω που στηρίζουν την άποψή τους- απαίτησή τους. Θεωρούν, άραγε,  ότι ο σημερινός Δήμος έχει την δυνατότητα να κάνει τα απαιτούμενα για να περάσει το ΠΑΛΑΙ στην πόλη και να εξασφαλίσει την παραμονή του ; Η αλλιώς :                                                                                                                                                                                            

Αν κάποιος "μεγάλος" καιροφυλακτεί  να αποτύχουν τα παραπάνω, για να έρθει αυτός να κάνει την δουλειά του ,δηλαδή να περάσει στα χέρια του το ΠΑΛΑΙ ,πότε υπάρχει περίπτωση να πετύχει τα σχέδιά του: Όταν απέναντί του έχει τον Δήμο Γαλατσίου μόνον  η τους Δήμους Γαλατσίου, Ν.Ιωνίας και Αθηναίων με εμπλεκόμενη την  Περιφέρεια Αττικής. Πιστεύουν ότι είναι εύκολο να πισωγυρίσουν όλοι αυτοί, αφού θα έχουν κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα; 

Μήνυμα προς φίλο: Το μήνυμα που μου έστειλες επιστρέφεται ως στερούμενο του ελάχιστου μαζικού ήθους.    

Γαλάτσι  6.12.2015                                          

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου