e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σκηνή πρώτη: Τρίτη 14.6.16                                                                                                    

 Στον απογευματινό περίπατο, οι  ορθάνοιχτες πόρτες του ΠΑΛΑΙ  σε  "προσκαλούν"` να μπεις. Αυτό κάνω και μιας και δεν υπάρχει φύλακας, φθάνω μέχρι το "υπαίθριο",μήπως συναντήσω τον Οικονόμου .Ψυχή καμία .Μόνο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Όταν προχώρησα  στην είσοδο της αίθουσας όπου το xfactor, προβάλλει νεαρός της  "security" και ευγενικά μου αποτρέπει την είσοδο. Επιστρέφω και αντί για έξοδο παίρνω τον πρώτο διάδρομο και κάνω ανενόχλητος τον περίπατό μου μέσα στο περίβολο του ΠΑΛΑΙ. Είμαι εντελώς μόνος και ανεμπόδιστος να   "απολαύσω"  το παρατημένο  κατάξερο πράσινο, να ξαναμετρήσω τις αριθμημένες 369  υπαίθριες θέσεις Πάρκινγκ , έως  ότου φθάσω στο πίσω μέρος, όπου ο ζιγκ – ζαγκ  διάδρομος  με ανεβάζει ψηλά στο πίσω "θεωρείο"  της μεγάλης αίθουσας .Στο ανέβασμα  την προσοχή σου τραβάνε τα ατέλειωτα πεταγμένα(;) καλώδια και ένας μικρός αφρόντιστος υπαίθριος. Επιστρέφω όπως μπήκα χωρίς να συναντήσω άνθρωπο.    

                                     

Σκηνή δεύτερη: Τετάρτη 15.6.16                                                                                                                                        

Μέσα στο ΠΑΛΑΙ πραγματοποιείται κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των δύο γειτονικών Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας ,όχι βέβαια σε μία από τις προσφερόμενες αίθουσες ( αυτές τέθηκαν στην υπηρεσία του ΣΚΆΙ !! ), αλλά σε ανατολικό   "θεωρείο " . Παρόντες οι Δύο Δήμαρχοι ,οι αρχηγοί των παρατάξεων ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι .Παρόντες και αρκετοί πρόεδροι συλλόγων και πολίτες. Παρούσα  και η αντιπεριφερειάρχης κ.Ερμίνα Κυπριανίδου. Οι δύο "συμφοιτητές "  πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων  ανακοινώνουν ότι οι φορείς θα μιλήσουν για τρία λεπτά ( 3΄). Να προλάβεις να πεις τι (;)σε  3΄. Τα έχεις αναγκαστικά γραμμένα. Με παρέμβαση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη προηγήθηκαν οι φορείς.  Άλλωστε, οι "αρμόδιοι" δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν. Να ξεμπερδεύουν θέλουν.                                              

Πρώτα, όμως , να μιλήσουν οι Δήμαρχοι. Σωστά, για να βάλουν  την ατζέντα  της συνάντησης. Μίας συνάντησης  που έρχεται μετά από 24 μήνες έντονης κινητικότητας, με  "καταλήψεις" ,  αναιρέσεις, καταστρατηγημένες αποφάσεις,  γύρω από το ΠΑΛΑΙ. Το μόνο που ακούς είναι να "κάνουμε  μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να…".Και τόσο καιρό μόνοι, αλλά και μεταξύ σας, και με εμάς ,και την περιφέρεια, αυτό δεν λέγατε ;. Το σημερινό ηχηρό "Διαδημοτικό" γιατί το κάνατε;          

Στα χιλιοειπωμένα και η αντιπεριφερειάρχης . Αναπάντητη η μεγάλη εικόνα.Να υπάρξει ένα διαδημοτικό με κινήματα και φορείς. Από κοινού μία επιτροπή για το μετά ``. Καμία απάντηση, από κανένα, σε ότι εμείς είπαμε. Κρίμα.

Σκηνή Τρίτη: Παρασκευή 17.6.16 :                                                                                                      

Πρωινός περίπατος. Πάλι ορθάνοιχτες οι πύλες του ΠΑΛΑΙ. Μπαίνω αγνοώντας τις φωνές του "σεκιουριτά" που τούτη τη φορά, όχι μόνο υπάρχει αλλά ασκεί καθήκοντα. Πρόλαβα να δω τις απαγορευτικές μπάρες προς την δεύτερη παρακαμπτήριο προς το κεντρικό  υπαίθριο που κι αυτό έχει καταληφθεί από σκάι και χορηγούς. Με τα πολλά πισωγυρίζω και αρχίζω "καυγά " με τον άνθρωπο. Αυτός επιμένοντας σε απαγόρευση εισόδου, εγώ  ,ως Γαλατσιώτης πολίτης, επιμένοντας στο δικαίωμά μου ,σύμφωνα ,άλλωστε, και  με τις επίσημες  δηλώσεις των τοπικών αρχόντων. Απεχώρησα όταν κατάλαβα ότι  ο άνθρωπος υπερασπίζονταν την εργασία του .

Και μία ακόμη σκηνή της ίδιας ημέρας ( 17.6.16 )                                                                    

Συνέχισα τον περίπατο προς Ν. Ιωνία. Στο πίσω μέρος του ΠΑΛΑΙ, πριν την πύλη της ΕΥΔΑΠ, ακριβώς στην αριστερή πλευρά της  Δεδιρμεσίου, απέναντι από τις ταβέρνες, αποκρουστική εικόνα πυρκαιάς με καμένα δένδρα και κάποια άλλα  τσουλουφρισμένα. Η ζημιά,έστω περιορισμένης έκτασης, χτυπάει μάτι. Περαστικός μου είπε ότι προκλήθηκε από "μελισσά"Κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό να συμβεί στη δική μας δασική – αναδασωτέα.   Τώρα να γίνει ότι πρέπει και ότι προβλέπεται για την αντιπυρική προστασία της περιοχής .Η ΔΡΑΣΗ ,δηλαδή ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ   ΜΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ,ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ…., έχουν κάνει με το παραπάνω το χρέος τους για τα   "υιοθετημένα " μας.

Συνειρμός: Την ώρα συνεδρίασης του `` διαδημοτικού ``,μουσική και χτυπήματα από την μεγάλη σάλα. Επτά ( 7 ) ακριβώς κοριτσάκια γυμνάζονταν ( ρυθμική ) στον τεράστιο και εξαίσιο αυτό χώρο. Τότε, τι φωνάζουμε ρε παιδιά; Εφόσον έχουμε τέτοια δυνατότητα, τέτοιος χώρος σε τόσο  λίγα παιδιά…… Δικαίως , λοιπόν, όπως διαβάσαμε , πρόεδρος αθλητικού σωματείου, βραβεύοντας τον Δήμαρχο, επιδόθηκε σε απίθανους … λιβανωτούς …

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου