e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Εκκίνηση τώρα από το Γαλάτσι                      

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Γαλάτσι πορεύθηκαν τους ίδιους  δρόμους με καρδιά και αισθήματα. Με τα χρόνια πείσανε κι άλλους και έγιναν πολλοί. Ο δρόμος δεν ήταν φωτισμένος . Όμως βρέθηκαν στην εξουσία  όπου λοξοδρόμησαν, με αποτέλεσμα πολλοί να κατέβουν από το τραίνο. Βρήκανε, όμως, δικαιολογίες και έπεισαν ξανά, εκφέροντας ανερυθρίαστο  λόγο,   σαν να μην  συνέβη  κάτι.                                                                                                                                                                          

Με άνεση περισσή χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα και βαδίζουν στον δρόμο των άλλων, των προηγούμενων. Ακούστηκε και ο νέος ορισμός της αριστεράς : "Αριστερή πολιτική είναι σήμερα  δουλειές ,επενδύσεις , αύξηση Α.Ε.Π. και δίκαιη μοιρασιά του. Αυτό είναι αριστερή πολιτική. Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι διαφορετικό. Αν κάποιος έχει να μου φέρει μία πιο αριστερή πρόταση από αυτή  να μου την φέρει " (Συνέντευξη Τσίπρα στον Παπαχελά στον Σκάι  Ιούλιος 16 )                                

Όλα αυτά στο χώρο της αριστεράς που απαιτεί εντιμότητα και  ειλικρίνεια στη σχέση της με την κοινωνία, με τους πολίτες. Δείχνουν να ξέχασαν ότι ήρθαν στα πράγματα  για να :                                                                                          

Ανατρέψουν τις μνημονιακές συμφωνίες, να  αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, την  διαπλοκή, την διαφθορά, να αναδιανείμουν τα βάρη, να καταλογίσουν ευθύνες και να εφαρμόσουν ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα μετασχηματίσει το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας .                                                                                                                                                                  

Πως, όμως, θα γίνουν αυτά πράξη, όταν οι νόμοι που ψηφίζουν  περιλαμβάνουν τα γνωστά θανατηφόρα μέτρα του Γ΄ Μνημόνιου, που βαθαίνουν την ύφεση, την ανεργία ,που φέρνουν δυστυχία; Οι νόμοι που ψηφίζονται  έχουν ταξικό προσανατολισμό που δεν αναιρείται επειδή αυτοί που τους ψηφίζουν και τους εφαρμόζουν ονομάζονται αριστεροί ! 

Δεν είναι μία ήττα. Είναι πισωγύρισμα μεγέθους. Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ τραυμάτισε βαθειά την αξιοπιστία και την δυναμική της αριστεράς  που θα απαιτηθεί προσπάθεια για να επανακτηθεί. `` Πλατείες ``με άλλη ,όμως ,  μορφή και  σοβαρό κίνημα απαλλαγμένο από παιδικές αρρώστιες και  αμαρτίες ,  πρέπει να προβάλλουν ξανά, όχι βέβαια για να δούμε αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής ( θα ήταν αυταπάτη  ).

Στο μεταξύ η κοινωνία θα στενάζει ,θα οργίζεται από την διγλωσία – ψεύδη της κυβέρνησης και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, με τη κατάσταση που βρίσκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διεκδικεί σταθερό  ρόλο στη πολιτική ζωή  μίας Ελλάδας που θα βυθίζεται ακόμη παραπέρα στην  δυστυχία.

Συμπέρασμα: Ο μεταλλαγμένος – κυβερνητικός  ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καινούργιο που περίμενε και απεγνωσμένα περιμένει η Ελληνική κοινωνία. Όμως για να προβάλλει ,έστω δειλά, το καινούργιο θα χρειαστούν "πλατείες", πολίτες  και κινήματα τοπικά που θα συγκλίνουν πανελλαδικά. Κινήματα στη κατεύθυνση που σηματοδοτεί το φρόνημα ενός λαού που περήφανα δήλωσε  OXI . Λαού που …περιμένει με δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα . Στα νέα κινήματα  παρουσία θα έχουν, όχι μόνο οι πολίτες της αριστεράς , αλλά και    οι `` ηττημένοι του εκσυγχρονισμου``, δηλαδή όσοι δεν μπορούν πλέον να φροντίσουν τους     εαυτούς  τους, οι ανασφαλείς, οι απογοητευμένοι, οι άνεργοι ,αυτοί που βιώνουν την κοινωνική παρακμή. Αυτοί που δεν συμβιβάζονται με την ασκούμενη `` αριστερή``  διαχείριση, τη   διαχείριση `` της μιζέριας. Μεταξύ αυτών και   οι απλοί αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον οι "εκτός τραίνου" αλλά και  οι "εντός των τειχών".                                                                                                                                                                    

Ξεκινάμε φθινοπωριάτικα στο Γαλάτσι, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς  "πεφωτισμένους" , για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης , για μία άλλου είδους πολιτική.                Η ΔΡΑΣΗ με την 14/ετή δράση της   στο πολιτισμό, στην οικολογία , στις κοινωνικές  παρεμβάσεις με την θεατρική ομάδα της ,με την ομάδα "λόγου και τέχνης ",με το τμήμα οικολογίας, με την επιτροπή αλληλεγγύης ,με τον ετήσιο λογοτεχνικό διαγωνισμό – άμιλλας μαθητών Γυμνασίων –Λυκείων, με το ετήσιο φεστιβάλ "νεολαία εν δράσει" και με την σωρευμένη κοινωνική εμπειρία της    , καλείται σύμφωνα με το καταστατικό της   να σημάνει  "Εκκίνηση τώρα" .                                                                                                                                        

Όχι άλλη αναμονή. Γιατί ο χρόνος δεν φαίνεται σύμμαχος  μίας Ελλάδας που θέλει να σταθεί στα πόδια της και να αποφύγει τα ακόμη χειρότερα..           

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου