e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Mε Δελτίο Τύπου,η Δημοτική Παράταξη "Νέα Αρχή",κατηγορεί τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο για φοροεπιδρομή, με σκοπό την είσπραξη απλήρωτων Δημοτικών Τελών   και προτείνει  μείωση Δημοτικών Τελών για κάποιες κατηγορίες Δημοτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

Φοροεπιδρομή Μαρκόπουλου  για τα απλήρωτα τέλη δημοτών

Ειδοποιητήρια για είσπραξη οφειλών ύψους 265.000 ευρώ – Όλη η πρόταση της παράταξης «Γαλάτσι Νέα Αρχή» για τις ευπαθείς ομάδες

Οργή προκαλεί η απόφαση Μαρκόπουλου για φοροεπιδρομή ώστε να μαζέψει τα απλήρωτα τέλη προς το Δήμο Γαλατσίου

Η αποκάλυψη έγινε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπολόγισε ότι η οφειλή έως τον Ιούλιο του 2016, φτάνει στο ποσό των 265.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά εκατοντάδες δημότες Γαλατσίου οι οποίοι προχώρησαν σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, για να πληρώσουν τις οφειλές που έχουν σε απλήρωτους λογαριασμούς, όχι όμως και για τα χρέη τους σε δημοτικά τέλη.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η διοίκηση του δήμου θα αρχίσει να στέλνει τα σχετικά ειδοποιητήρια εξόφλησης σε δημότες, που είναι σαφές ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος όχι μόνο δε διέψευσε το γεγονός, αλλά… υπερθεμάτισε με το επιχείρημα  ότι η… φοροεπιδρομή είναι επιβεβλημένη, γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος του ποινικού αδικήματος για τους υπεύθυνους του  Δήμου.

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την αδυναμία του νυν δημάρχου να δώσει πειστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα μιας πόλης, που η φτώχεια και η ανέχεια θερίζουν.

Μείωση τελών

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση που έχει καταθέσει η παράταξη «Γαλάτσι Νέα Αρχή», για μείωση των δημοτικών τελών μεσοσταθμικά κατά 5%.

Η ολοκληρωμένη πρόταση αφορά στη μείωση των συντελεστών για τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με το νόμο 4368/16.

Αφορά τις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνει:

1. Μείωση 50% για πολύτεκνους και τρίτεκνους με συνολικά εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10.000 για το τέταρτο παιδί, 8.000 για το πέμπτο, 6.000 για το έκτο και 5.000 για κάθε παιδί πέραν του 6ου.

2. Μείωση 50% για τους άπορους.

3. Μείωση 50% για τους μακρόχρονια ανέργους.

4. Μείωση 50% για τις μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ

5. Μείωση 50% σε ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% αι για εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.

Άγνοια- προχειρότητα 

Η άρνηση του νυν δημάρχου να υιοθετήσει την ολοκληρωμένη πρόταση της παράταξης «ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ», δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τον εφιάλτη των μνημονίων.

Το αποτέλεσμα της προσωπικής στρατηγικής που ακολουθεί είναι να μην διαμορφώνονται στην πόλη μας προϋποθέσεις εκείνες που θα ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο δήμαρχος συνέταξε τον προϋπολογισμό των δημοτικών τελών χωρίς να λάβει υπόψη  το νόμο που εφαρμόζεται από φέτος, γίνεται αντιληπτή όχι μόνο η προχειρότητά του, αλλά κυρίως η άγνοια του στην αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων της πόλης.

 

Νίκος Μαγκανάρης

Χρήστος Κιούπης 

 

Η Γενική Συνέλευση  της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Γαλατσίου, που συνήλθε σήμερα 10.6.2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου «Καμίνι» στο Γαλάτσι, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

Αποκρούουμε σθεναρά τις προκλητικές απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών. Η επιμονή τους να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας, το πρό-γραμμα και την πολιτική των μνημονιακών  κυβερνήσεων, θα πέσει στο κενό.  

Οι απαιτήσεις αυτές προσκρούουν στην καθημερινή πραγματικότητα και στην κοινή λογική, αφού τα λάθος και κατά τη δική τους ομολογία μνημονιακά προγράμματα ήταν επώδυνα για το λαό, αύξησαν το χρέος (παρά τα «κουρέματα»), συρρίκνωσαν την οικονομία και γενικά έφεραν μόνο την καταστροφή. 

 

Παρά τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα, πα¬ρά την προσπάθεια ταπείνωσης της  χώρας και του λαού, υπάρχουν  δυνατότητες, να ξεφύγουμε από την πορεία της μνημονιακής κατάστροφής. 

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου καλεί τους συμπολίτες μας, να συστρατευθούν  στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία, για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων:

 

• Με την άμεση νομο¬θέτηση μέτρων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων. 

• Με την αξιοποίηση  των παραγωγικών πόρων και την ενεργοποίηση του τεχνικού επιστημονικού και εργατικού δυναμικού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

• Με άμεσα μέτρα κατά της διαφθοράς και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.

• Να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με περίοδο χάριτος και με ρήτρα  ανάπτυξης.

 

Απέναντι στην καθημερινή καθηλωτική επίθεση των ΜΜΕ να ορθώσουμε τον αγώνα για την ανάταση του λαού μας, για να δώσουμε νέα φτερά στην ΕΛΠΙΔΑ.

 

Απέναντι στους δανειστές καμία υποχώρηση, καμία ρύθμιση που δεν έχει σχέση με τις αξίες της αριστεράς και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό. 

10-6-2015

 

Την Κυριακή 24  Μαίου πραγματοποιήθηκαν και στο Γαλάτσι οι εσωκομματικές εκλογές των μελών του ΠΑΣΟΚ και εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα πάνε στο συνέδριο του Πασόκ το οποίο θα διεξαχθεί από 5-7 Ιουνίου στο κλειστό του Πανελληνίου και το οποίο θα προετοιμάσει την εκλογή νέου Προέδρου.
Στο Γαλάτσι ψήφισαν 280 μέλη και οι εκλεγέντες 7 σύνεδροι(οι υποψήφιοι ήταν 12) είναι:

  1. Mαρία Τσαγκρινού
  2. Ιωάννης Νίκας
  3. Χρυσαυγή Γκουβέτσου
  4. Λαμπρινή Τσακοπιάκου
  5. Νίκος Μαγκανάρης 
  6. Παναγιώτα Ακρίτα
  7. Θανάσης Ζάχος

Πηγή: Εφημερίδα Παλμός