e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Μετά από επτά μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα.

35.000 νεκροί ως τώρα στην Γάζα, έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 25.000  εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά και  γυναίκες, από τους ασταμάτητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εδώ και 7 μήνες.

8.000 αγνοούμενοι και 76.214 τραυματίες.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί.

Το 70% των κατοικημένων περιοχών έχει καταστραφεί.

Το 80% του συνολικού πληθυσμού έχει εκτοπιστεί βίαια.

Η Ράφα το τελευταίο τους καταφύγιο βομβαρδίζεται συνεχώς.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή έχουν αφανιστεί.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκουν τους λαούς μπροστά στον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απροκάλυπτη ευθυγράμμιση μαζί της του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά , με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας.  Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει γη και ύδωρ στους γενοκτόνους, στέλνοντας και τη φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδες στην Ερυθρά Θάλασσα και ταυτόχρονα καυχάται ότι… προσφέρει και ανθρωπιστική βοήθεια στους σφαγμένους.

Με το Ισραήλ να κλιμακώνει περαιτέρω την αντιπαράθεση με το Ιράν, το θερμόμετρο στην περιοχή παραμένει «στο κόκκινο» την ίδια ώρα που συνεχίζεται το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος- δολοφόνο.

Οι μαζικοί φορείς και οι σύλλογοι του Γαλατσίου, αντιδρώντας και στο διατροφικό αποκλεισμό των Παλαιστινίων, θα συλλέγουν αυστηρά συγκεκριμένα τρόφιμα, σύμφωνα με τους περιορισμούς και τις οδηγίες της Παλαιστινιακής Πρεσβείας (για τις ημέρες - ώρες επικοινωνείτε με τον κάθε σύλλογο).

 

Σας καλούμε  σε προβολή παλαιστινιακής ταινίας, που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Καμίνι

Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36 Γαλάτσι

 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 7.30 μμ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (η ημερομηνία λήξης τουλάχιστον ένα χρόνο) τα οποία επιλέχτηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες  και λόγω των  αυστηρών ελέγχων και  είναι τα εξής:

 1.Ρύζι agrino για σπυρωτό πιλάφι 500gr

2.Μακαρόνια misko Νο 6 (τα απλά).

3.Αλάτι Kalas κλασικό ψιλό θαλασσινό 400gr

4.Φάβα 3Αλφα μισού κιλού.

5.Χαλβάς ΌΛΥΜΠΟΣ βανίλια 400gr

6.Μπισκότα ΜΙΡΆΝΤΑ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΥ 250gr

7.Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις (κιλού).

8.Ξηρή μαγιά Γιώτης (συσκευασία 3 φακέλων)

9.Τόνος Rio mare Al naturale 2x112 gr

10.Χυμός τομάτας pummaro κλασικό 500gr

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα!

Σύλλογοι, Σωματεία, Μαζικοί φορείς Γαλατσίου.

 

 

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων για την ΔΡΑΣΗ...

- Μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο τραγούδι, το Σάββατο 18 Μαϊου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων(Ταϋγέτου 60, Γκράβα) και 

- την Κυριακή 19 Μαϊου η καθιεωρωμένη ανοιξιάτικη γιορτούλα στα υιοθετημένα της ΔΡΑΣΗΣ 

 

 

 

 

Την Κυριακή 28 Aπριλίου   στις 8:30 το βράδυ, προβάλλεται στον Πολιτιστικό χώρο Παίρνω Αμπάριζα (Λυσίου και Γαλακήδων 11 Γαλάτσι), η ταινία Douã lozuri Δυο λαχνοί 

Κωμωδία του Paul Negoescu / Ρουμανία  2016 

 

Ο Dinel ζει σε μια μικρή επαρχιακή ρουμάνικη πόλη. Αποτυχημένος μηχανικός αυτοκινήτου και παρατημένος από τη γυναίκα του, ο ήρωας βρίσκει καταφύγιο και παρηγοριά στην ανδρική φιλία. Οι φίλοι του, ο Sile και ο Pompiliu, ζουν μια ζωή χωρίς υποχρεώσεις: τζόγος, ποτό και χαλαρή ζωή. Όταν οι τρεις φίλοι κερδίσουν το πρώτο λαχνό στο λόττο, αρχίζουν να ελπίζουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει. Πρέπει όμως να ξεπεράσουν ένα τελευταίο εμπόδιο: να βρουν το τυχερό λαχνό που κάποιοι νταήδες τους έκλεψαν. Μια περιπλάνηση γεμάτη περιπέτειες και συναντήσεις ξεκινά για τους τρεις φίλους: Τσιγγάνες χαρτορίχτρες, ευγενικές και καλόκαρδες πόρνες, έμποροι ναρκωτικών, κάθε συνάντηση κρύβει ένα μικρό απρόοπτο…

Βασισμένο σ’ ένα διήγημα από τον ελληνικής καταγωγής θεατρικό συγγραφέα Luca Caragiale (που χαρακτηρίζεται ως «ο Μολιέρος της Ρουμανίας» και «ο ιδρυτής του ρουμανικού θεάτρου»), το σενάριο της ταινίας, παρόλο που είναι προκρίνει τον Dinel, είναι κυρίως επικεντρωμένο στους τρεις νεαρούς άνδρες. Παρακολουθεί τις κωμικές τους περιπέτειες και εστιάζει στις ατυχίες τους. Ό,τι χαρακτηρίζει αυτούς τους νεαρούς άνδρες είναι μια παιδικότητα, μια ανευθυνότητα, η απουσία κάθε στοιχείου ενηλικίωσης –και γι’ αυτό η αποτυχία. Και αν για τον κεντρικό ήρωα αυτή η κατάσταση μοιάζει ως μια έκπτωση -ή κατάπτωση από την οικογενειακή ζωή στην εργένικη- , για τους φίλους του μοιάζει ως μια επιλογή.

Υπάρχει μια αίσθηση που συναντάμε και στις ανδρικές ταινίες του Aki Kaurismäki -μια απελπισία και ένα σατυρικό βλέμμα-, ένα χιούμορ που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν «deadpan» , ένα κωμικό ύφος που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη έντονου συναισθήματος. Είναι το αίσθημα της αποτυχίας που αναδύει κάθε πράξη και ενέργεια των ηρώων, που εντέλει προκαλεί το κωμικό.

 

Με τους: Dragos Bucur - Andi Vasluianu  - Alexandru Papadopol

 

 

 

Η  Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία Γαλατσίου διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 19.00 στον πολιτιστικό χώρο Καμίνι ( Ρεθύμνης και Καραϊσκάκη) την πρώτη μιας σειράς ανοιχτών εκδηλώσεων που σχεδιάζονται στην πορεία προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στην εκδήλωση της Τετάρτης 15 Μαΐου θα συζητήσουμε με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κόμματος Νάσο Παπαργυρόπουλο, Αναστασία Σαπουνά και Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο.   

 

 

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 11:00 π.μ., πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι"εκδήλωση - συζήτηση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και τη νεανική παραβατικότητα(αιτίες και αντιμετώπιση)

Την εκδήλωση διοργανώνουν, οι Ενώσεις Γονέων Γαλατσίου & 5ου Δ.Κ. Αθήνας και οι Σύλλογοι Γυναικών Γαλατσίου & Πατησίων- Ριζούπολης

Ομιλητής ο Παναγιώτης Κατηφές, Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Κοινωνιολόγος- Σύμβουλος εξαρτήσεων