e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η αποχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα που μας αφορούν. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να δώσει λύσεις,  μαζί με όλους τους …. (εδώ βάζει ο καθένας τους δημότες του δήμου που επιθυμεί, Πατρινούς για παράδειγμα). Το σύνθημα αυτό δημοσιεύθηκε προεκλογικά από υποψήφιο με το ΚΚΕ σε έναν Δήμο της Αθήνας, για να πείσει μάλλον και τον πλέον μετέωρο πολίτη ώστε να πάει στην κάλπη και να ενισχύσει τον κάθε κομμουνιστή υποψήφιο Δήμαρχο.

«Αποχή και άκυρο στις επαναληπτικές εκλογές του Δήμου της Αθήνας». Κι αυτό το σύνθημα προέρχεται από το ΚΚΕ και προτρέπει τους Αθηναίους να μην πάνε στην κάλπη, ώστε να εκλεγεί Δήμαρχος με ασφάλεια, με άνεση, ο κ. Μπακογιάννης. 

Που είναι η αντίφαση ανάμεσα στις δυό αυτές ανακοινώσεις; Πουθενά, διότι το ΚΚΕ δεν πέφτει σε αντιφάσεις, δεν κάνει πολιτικά λάθη όπως τα αστικά κόμματα. Ό,τι θέλει λέει και λογαριασμό δίνει μόνο στα μέλη του!

Στις εθνικές εκλογές στον δήμο της Πάτρας, το ΚΚΕ έλαβε 8,14%, ο κ. Πελετίδης στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου για τον Δήμο έλαβε 39,95%. Δηλαδή, ένα ποσοστό 31,81% προερχόμενο από άλλα κόμματα, έδειξε την προτίμησή του σε αυτόν. Έγιναν όλοι αυτοί οπαδοί του ΚΚΕ; Όχι βέβαια, αλλά ελεύθερα σκεπτόμενοι, έξω από κομματικές νουθεσίες και αγκυλώσεις, τον θεώρησαν ώς τον καταλληλότερο για την πόλη τους. Μπορεί τα αστικά κόμματα (όπως χαριτωμένα τα ονομάζει το ΚΚΕ) να συμφώνησαν να αλληλοϋποστηριχθούν απέναντι στον κ. Πελετίδη, όμως τα αστικά κόμματα δεν έχουν πιστούς οπαδούς στο βαθμό που έχει το ΚΚΕ. Και φυσικά δεν εισακούστηκαν.

Οι οπαδοί του ΚΚΕ, είναι πιστοί σαν τους χριστιανούς, ό,τι πει το κόμμα, κατά το «ό,τι πει ο δεσπότης από τον άμβωνα». Δεν διαφέρουν πουθενά διότι δεν αμφισβητούν την αρχή. Γι’ αυτούς, τους μεν και τους δε, ο λόγος του δεσπότη ή του γραμματέα του κόμματος, είναι θεόπνευστος, δε λαθεύει, ομολογεί πάντοτε την αλήθεια.

 

Οι αρχαίοι Έλληνες, αμφισβητούσαν τα πάντα, έτσι προχώρησαν και εξελίχθηκε η ανθρωπότητα, οι επιστήμονες πάλι, αμφισβητούν τα πάντα και δέχονται μόνο το πείραμα, την απόδειξη, έτσι φτάσαμε στην 4η τεχνολογική επανάσταση του καιρού μας. Η αμφισβήτηση είναι αυτή που ωθεί τα πράγματα προς τα εμπρός. Τα δόγματα, θρησκευτικά ή πολιτικά, αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη, οι οπαδοί όμως των δογμάτων, δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν πράγματα πέραν του υλισμού – που ακόμα και σήμερα, εσφαλμένα, τον θεωρούν σαν αρχή ενώ είναι το αποτέλεσμα. Εδώ πάλι, τίθεται ένα ακόμα ζήτημα, πόσοι πιστοί έχουν διαβάσει τα ευαγγέλια ή τον Μάρξ; Και όσοι τέλος πάντων το έχουν κάνει, τι έχουν καταλάβει; Απολύτως τίποτα! Διότι, αν είχαν καταλάβει τι έλεγε ο Χριστός ή ο Μάρξ, δεν θα είχαμε σήμερα μυριάδες ερμηνείες των ευαγγελίων ή του κεφαλαίου. Αλήθεια, ποιος κομμουνιστής είναι σωστός, αυτός του ΚΚΕ-ΜΛ; Του ΚΚΕ-ΛΜ; Της ΟΚΔΕ; Της Ανταρσύα; Η μήπως ο ορθόδοξος, ο δογματικός του ΚΚΕ; Το ίδιο ακριβώς μπορεί να ειπωθεί και για τις εκκλησίες.

  

Πέραν όλων αυτών των αναλύσεων που δεν οδηγούν και πουθενά, όπως έχει δείξει η πράξη, ο κ. Πελετίδης, όπως τουλάχιστον λένε όσοι γνωρίζουν την Πάτρα, έχει κάνει σημαντικό έργο. Αυτό θεωρώ ότι δεν αμφισβητείται ούτε από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Και σαν άξιος στον ρόλο του, έπρεπε να στηριχθεί έκ νέου από τον πολίτη της Πάτρας, ανεξαρτήτου ιδεολογικής τοποθέτησης. Και αυτό ακριβώς έκανε ο πολίτης της Πάτρας που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν ανήκε στον χώρο του δογματικού ΚΚΕ. Τον στήριξε, αγνοώντας επιδεικτικά τις κομματικές γραμμές που τον συμβούλευαν να πράξει το αντίθετο. Στην Πάτρα λοιπόν, ο κ. Πελετίδης με 55,66% περίπου, έκ των οποίων 8,14% κουκουέδες και το υπόλοιπο 47,52% του πατρινού λαού, αναγνωρίζοντας το έργο του, τον εξέλεξε για ακόμα μία πενταετία Δήμαρχο.

 

Στην Πάτρα λοιπόν, όλα καλώς καμωμένα. Στην Αθήνα όμως, το ΚΚΕ στάθηκε το δεκανίκι του κ. Μπακογιάννη, μιάς και ο δικός του υποψήφιος δεν κατάφερε να φτάσει στον 2ο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης. Αν όμως έφτανε ο κ. Σοφιανός στον 2ο γύρο, το ΚΚΕ δεν θα μιλούσε για αποχή αλλά για λαϊκή συσπείρωση! Ευτυχώς όμως, στην Αθήνα οι κουκουέδες μπορεί να απείχαν της εκλογικής διαδικασίας σκύβοντας το κεφάλι στην κομματική γραμμή, οι πολίτες όμως της Αθήνας στην πλειοψηφία τους, δεν απείχαν και άφησαν τον κ. Μπακογιάννη στο παρελθόν, στην ιστορία ν’ αναπολεί τους περιπάτους και τις κάμερες.

 

Η πολιτική υποκρισία στα καλύτερά της. Τίμησε ο πολίτης της Πάτρας τον κ. Πελετίδη, όχι επειδή είναι καλός γιατρός ή πιστός στο κόμμα, τον τίμησε διότι είδε σε αυτόν έναν άξιο Δήμαρχο, έξω από κόμματα και πολιτικά παιχνίδια. Και έτσι κατά τη γνώμη μου πρέπει να ψηφίζονται οι Δήμαρχοι, δίχως να προτάσσουν την κομματική τους ταυτότητα. Κατά τον ίδιο λόγο ο λαός, άφησε στη μπάντα τον ξύλινο λόγο των κομμάτων και εξέλεξε τον κ. Σελέκο στο Χαϊδάρι και τον κ. Σίμο στην Πετρούπολη. Το ίδιο έπραξε και ο πολίτης στο Χαλάνδρι, που εξέλεξε τον κ. Ρούσο για δεύτερη συνεχόμενη θητεία για Δήμαρχο, αγνοώντας επιδεικτικά την συστράτευση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του διότι προέρχεται από τον Ανταρσύα.

 

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην πόλη μας με την εκλογή του κ. Μαρκόπουλου. Ο πολίτης τίμησε το έργο του και τη διαρκή παρουσία του στα προβλήματα της πόλης, έξω από κομματικές αγκυλώσεις και κομματικές γραμμές. Είναι στο Γαλάτσι όλοι οι πολίτες φίλα προσκείμενοι της δεξιάς; Όχι, απεναντίας μάλιστα, αλλά σε επίπεδο τουλάχιστον Δήμου, εκλέγουν αυτόν που θεωρούν ότι εργάζεται ή θα εργαστεί για την ευημερία της πόλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Έν κατακλείδι όλων των παραπάνω, η αποχή και το λευκό/άκυρο, είναι πολιτικές θέσεις, δεν είναι αδιαφορία και μη συμμετοχή στα κοινά. Το πολιτικό σύστημα όμως έχει δαιμονοποιήσει την αποχή ειδικότερα και την χτυπά λυσσαλέα κατά το συμφέρον του και μόνο. Άν ήταν δίκαιο το εκλογικό μας σύστημα, το ποσοστό της αποχής και των άκυρων/λευκών, θα έπρεπε να μεταφραζόταν σε έδρες, τόσο στο Κοινοβούλιο και άλλο τόσο στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Στην Αθήνα για παράδειγμα, το 70% των εδράνων θα έπρεπε να ήταν άδεια. Στην Βουλή το ίδιο, τα μισά βουλευτικά έδρανα έπρεπε να ήταν κενά, διότι η βούληση του ελληνικού λαού έτσι αποφάσισε. Και στην πόλη μας, από τις 35 έδρες του δημοτικού συμβουλίου, οι 18 έπρεπε να ήταν κενές, διότι η αποχή πρέπει να πάρει το ποσοστό που της αναλογεί, στην πράξη. Είτε αρέσει είτε όχι στο πολιτικό σύστημα, η αποχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία και μας διοικούν σε κεντρικό ή δημοτικό επίπεδο, οι μειοψηφίες. Ας πάμε όμως παρακάτω... 

 

Εκεί που τα έκανε θάλασσα ο συμπαθέστατος κ. Πελετίδης, ήταν σε ένα βίντεο όπου ανέλυε την επανάσταση του 1821. Όχι, δεν ισχυρίσθηκε ότι η επανάσταση του 1821 ήταν ταξική, δεν ήταν άλλωστε, αλλά θέλοντας να την συνδυάσει με τον καπιταλισμό και την υπεραξία του Μάρξ, έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια. Του συγχωρείται όμως όλο το ιστορικό σαρδάμ κι ας μπήκε σε ξένα χωράφια που αγνοεί. Αναζητήστε το βίντεο αν θέλετε, έχει ενδιαφέρον.

 

Αναμφίβολα, ο αναστοχασμός ιστορικών περιόδων, ως επικρατούσα τάση, είναι αναγκαίος για την επιστήμη και την κοινωνία, ιδιαίτερα αν προκύπτουν νέα στοιχεία. Παρατηρείται όμως ότι μαζί με την αναγκαία τάση για διαρκή επιστημονική έρευνα συνυπάρχουν και πολιτικές και ιδεολογικές στοχεύσεις. Ως προς την αναγκαιότητα επαναδιατύπωσης του ιστορικού μας παρελθόντος φαίνεται ότι συστρατεύθηκαν ακόμη και ετερόκλητοι πολιτικά και ιδεολογικά πόλοι. Ο καθένας έχει προφανώς διαφορετική τελική στόχευση: την αναδιατύπωση της Ελληνικής Επανάστασης στη βάση οικείων ιδεολογικών και πολιτικών προταγμάτων και προσανατολισμών.

 

Ο Παναγιώτης Κονδύλης στο έργο του: «Επιστήμη, Ισχύς και Απόφαση», αποφαίνεται ακριβώς για τον αγώνα κυριαρχίας μεταξύ ανταγωνιστικών ερμηνευτικών σχημάτων επί ιστορικο-κοινωνικών ζητημάτων, αναφέροντας: «όποιος θέλει να εγείρει αξιώσεις ισχύος μέσα σε μια καινούργια κατάσταση πρέπει να προτείνει και να επιβάλλει είτε μια καινούργια ερμηνεία των κυρίαρχων βασικών εννοιών, είτε μια καινούργια εννοιολογία, δηλαδή μια καινούργια θεωρητική τοποθέτηση». (Παναγιώτης Κονδύλης, Επιστήμη, Ισχύς και Απόφαση, Εκδόσεις Στιγµή, Αθήνα, 2001, σελ. 51 – για όποιον ενδιαφέρεται).

 

Όμως μην το κουράζω άλλο το θέμα, το ΚΚΕ, όπως και οι χριστιανοί, περιμένουν την Δευτέρα Παρουσία, τότε που, αυτοί θα πάνε στον παράδεισο κι εμείς στη κόλαση!

 

 

 Λέων Τρότσκι ο τσεκουρωμένος από τον Στάλιν – Πεζοπόρος

 

 

Το Οδοιπορικό μου 

- Τα μετεκλογικά παράδοξα συνεχίζονται 

- Τα παράδοξα των Δημοτικών εκλογών στο Γαλάτσι


-
Μπορεί η πόλη μας, να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους?  Ναι μπορεί.

- Ο τοπικισμός είναι αρρώστια?

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου


 

Ένα ατυχές δημοσίευμα φάνηκε στον ορίζοντα του Γαλατσίου μετά τις εκλογές, που πέραν της ύβρεως που το χαρακτηρίζει (περί κλώνων, φελλών και άλλων "επιστημονικών" χαρακτηρισμών) υπάρχει μία παράγραφος που φανερώνει την ποιότητα του αρθρογράφου και της ταραχής του που προέκυψε από την συντριπτική εκλογική νίκη του νυν Δημάρχου. Καλώς ή κακώς αγανακτισμένε συμπολίτη, η πλειοψηφία του κόσμου έτσι αποφάσισε, εσύ γιατί δεν σέβεσαι τη βούλησή της; 

Γράφει λοιπόν στην παράγραφο ο επιφανής ανήρ του Γαλατσίου: «Ενός Δήμου που οι μόνες στιγμές που μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε υποφερτές είναι αυτές όταν είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας». Τέτοια μιζέρια, μόνο ένας τάχα μου «προοδευτικός» όπως αυτός ο τύπος, μπορούσε να βγάλει.

Στη συνέχεια, έρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, που νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τα άκυρα ψηφοδέλτια της παράταξης Μαρκόπουλου, να απολογηθεί για το αυτονόητο που έκανε, να ενημερώσει δηλαδή τον Δήμαρχο για τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια. Αφού ένιωσε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα αυτό, καλά έπραξε αλλά δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό ιδιαίτερα ο πολίτης του Γαλατσίου πλην ίσως ελαχίστων καφενείων που παράγουν μικροπολιτική και ίσως κάποιοι λαϊκιστές του διαδικτύου φορώντας μάσκα αριστερού διανοούμενου. Όμως στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, υπάρχει μία παράγραφος που δεν δένει με τον τοπικό προβληματισμό της αλλά πάει παραπέρα και μας μιλά για εξωτερική πολιτική και μάλιστα για θέση που έχει σε ένα θέμα γεωπολιτικό. Διαβάζουμε λοιπόν την συγκεκριμένη παράγραφο: «Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά, με χιλιάδες Παλαιστίνιους να σκοτώνονται για ακόμα μια φορά από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό και την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα να δηλώνουν παρόντες στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, βάζοντας πλάτη στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών μακελάρηδων στην Παλαιστίνη, ακόμα και με την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή».

Εκείνο που έγινε αυτές τις μέρες και είναι γνωστό, είναι οι σφαγές της Χαμάς σε γυναικόπαιδα και αμάχους Ισραηλίτες. Μάλλον η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε copy and paste κάποια παλιά είδηση μην κάνοντας τον κόπο να ελέγξει την πληροφορία της.

Εκείνο που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι ο μακελάρης είναι η Χαμάς, όπως είναι και η Χεζμπολάχ, όπως είναι και η σύμμαχός μας Τουρκία με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στους Κούρδους και στους Αρμένιους.

Ο ισλαμοφασισμός, ή ο σταλινοφασισμός (όρος που είναι ευρύτερα γνωστός στους κύκλους της γεωπολιτικής για τους ισλαμοφασίστες),  είναι απορίας άξιο γιατί υιοθετείται εύκολα από τις «αριστερές-προοδευτικές δυνάμεις» της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ΚΚΕ και με τον τρόπο τους δίνουν συγχωροχάρτι σε άθλιες ενέργειες όπως της Χαμάς έν προκειμένω.

Είτε αρέσει είτε όχι στις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, η πατρίδα μας ανήκει στην Δύση διότι γέννησε την Δύση, ανήκει στην Ευρώπη διότι γέννησε την Ευρώπη και είναι η καρδιά της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη μάχη του πολιτισμού δόθηκε στον Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα και στις Θερμοπύλες και κρατήθηκαν οι Πέρσες μακριά από την ιμπεριαλιστική τους προοπτική. Σήμερα, στον καιρό μας, τις μάχες αυτές τις δίνει το Ισραήλ, έχοντας πάλι τους Πέρσες (Ιράν) και τις δολοφονικές οργανώσεις που συντηρούν αυτοί και οι Τούρκοι και πλήθος κρατών του Αραβικού κόσμου, για τον αρχαίο σκοπό, την κατάκτηση της Δύσης από το Ισλάμ (σήμερα).

Η Παλαιστίνη, είναι το μεγάλο θύμα του παράλογου και αν κάποιοι δεν θέλουν την ίδρυση του κράτους τους, αυτοί δεν είναι οι Ισραηλίτες αλλά οι Πέρσες και οι δυνάμεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, δηλαδή η πλειοψηφία του Αραβικού κόσμου. Επιδεικτικά αγνοεί το συμπαθές κατά τ’ άλλα ΚΚΕ, την συμφωνία που βρισκόταν στα σκαριά για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή και τους Αμερικάνους – συμφωνία που με την δολοφονική επίθεση της Χαμάς σε γυναικόπαιδα και αμάχους, ακυρώθηκε. Ακυρώθηκε διότι οι Πέρσες δεν την ήθελαν.

Την γεωπολιτική ούτε εγώ την κατέχω, και για τον λόγο αυτό είμαι προσεκτικός, δεν παίρνω εύκολα θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, πόσο μάλλον παγιωμένη θέση όπως αυτή που έχει το συμπαθές ΚΚΕ στο έν λόγω ζήτημα αλλά και οι όλες οι άλλες "αριστερές δυνάμεις". 

Όμως πολλά είπα, ας πάω στους χώρους της διανόησης του Γαλατσίου ν' ακούσω σοβαρές αναλύσεις για το πως ο Κασσελάκης θα διαλύσει την Ομπρέλα ή το πως θα συντρίψει τον Μητσοτάκη σε τέσσερα χρόνια

 

Του Ιωσήφ Στάλιν – Πεζοπόρου

 

Το Οδοιπορικό μου 

- Τα παράδοξα των Δημοτικών εκλογών στο Γαλάτσι

-
Μπορεί η πόλη μας, να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους?  Ναι μπορεί.

- Ο τοπικισμός είναι αρρώστια?

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», έλεγε κάποτε ο «σοφός» λαός, φράση βγαλμένη από την εμπειρία της ζωής. Με διάθεση σκωπτική, ας πω την ίδια φράση για τις δημοτικές παρατάξεις που ζήτησαν την ψήφο μας.

Σάρωσε κυριολεκτικά ο κ. Μαρκόπουλος στις εκλογές. Από το 61,34%, τις 20 έδρες και τους 15.299 ψήφους το 2019, τώρα, στις εκλογές του 2023, έλαβε: 72,69%, 13.342 ψήφους και 26 έδρες. Πρώτο παράδοξο!

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) από το 7.99%, τις 3 έδρες και τους 1993 ψήφους το 2019, τώρα, στις εκλογές του 2023 έλαβε: 13,51%, 2480 ψήφους και 5 έδρες. Δεύτερο παράδοξο!

Το «Γαλάτσι από Κοινού» από το 4,38%, τις 2 έδρες και τους 1092 ψήφους, τώρα, στις εκλογές του 2023 έλαβε: 5,18%, 950 ψήφους και 2 έδρες. Τρίτο παράδοξο!

Η Εργατική Αντεπίθεση του κ. Σκεύου το 2019 έλαβε 0,66% και 165 ψήφους και τώρα το 2023 έλαβε 0,77% και 141 ψήφους. Τέταρτο παράδοξο!

Η συμμετοχή στις εκλογές του 2019 ήταν 66,68% και στις εκλογές του 2023 η συμμετοχή ήταν 49,90%. Η αποχή λοιπόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτές τις εκλογές μιάς και άγγιξε το 50,10%.

Υπολογίζοντας την αποχή και τα άκυρα/λευκά (1,19%), τα πραγματικά ποσοστά που έλαβαν όλοι οι συνδυασμοί στο Γαλάτσι, είναι τα κάτωθι:

Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο (Μαρκόπουλος): 35,4% 26 έδρες.

Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ): 6,6% 5 έδρες.

Γαλάτσι από Κοινού (Σύριζα): 2,5% 2 έδρες.

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών (Γερμ. Μελισσουργός): 3,8% 2 έδρες.

Εργατική Αντεπίθεση (Σκεύος): 0,37% χωρίς έδρα.

Πέραν της ζοφερής πραγματικότητας των αριθμών που δεν ψεύδονται, η μεγάλη πλειοψηφία είναι η αποχή του 50,10% και τα λευκά/άκυρα 1,19%. Κατ’ επέκταση, στον Δήμο μας, το μισό εκλογικό σώμα δεν αντιπροσωπεύεται. Πέρα από αυτά όμως, στο «δια ταύτα», ο κ. Μαρκόπουλος σάρωσε κυριολεκτικά.

Ο κ. Μαρκόπουλος, είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, αγαπητός στην πόλη μας, ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμος, πανταχού παρών στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, λόγο σκληρό και άδικο δεν έχει εκφέρει ποτέ για πολιτικούς αντιπάλους του, τον βρίσκει ο καθένας μας πολύ εύκολα αν το θελήσει, για μία ανάγκη ή για ό,τι άλλο, έχει το χάρισμα ν’ ακούει – συνεπώς, μέσα απ’ όλα αυτά είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος στην πόλη μας. Αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι νομίζω παρόλο που την προεκλογική περίοδο άλλα «έλεγαν» προς άγραν ψήφων. Εδώ να σημειώσω ακόμα ένα παράδοξο: μερικοί πολίτες, πολιτικοί του αντίπαλοι, όταν τον δουν του φιλάνε το χέρι, τον γλύφουν, τον κολακεύουν, χαριεντίζονται μαζί του, αλλά όταν απομακρύνονται, αλλάζουν πρόσωπο και μιλάνε με απρέπεια γι’ αυτόν. Μικροί κατά το ανάστημα άνθρωποι, υποκριτές!

Κερδισμένος των εκλογών και το ΚΚΕ εφόσον κατάφερε και αύξησε των αριθμό των εδρών του. Η Στασιμότητα του συνδυασμού «Γαλάτσι από Κοινού», έδειξε ότι αυτός ο συνδυασμός δεν τραβάει, δεν έχει μέλλον. Ίσως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αν ηγηθεί αυτού η κ. Ράνια Καλαντζή (2η στην Περιφέρεια), τότε θα μπορέσει να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά του και να έχει ουσιαστικό λόγο στα πολιτικά δρώμενα του Γαλατσίου.

Ο κ. Μελισσουργός, ήταν προεκλογικά το μεγάλο μυστήριο. Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι θα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό πάνω από 12-14%. Σίγουρα το ποσοστό που έλαβε ήταν απογοητευτικό, μη αναμενόμενο παρόλη τη σύμπραξη που έκανε με την ομάδα του Αμπάριζα. Πιστεύω ότι στην αντιπολίτευση, όπως και το ΚΚΕ, θα έχει λόγο ουσιαστικό, λόγο πολιτικό. 

Πηγαίνοντας από τα δημοτικά δρώμενα στα περιφερειακά, τόσο ο κ. Ζώμπος 12ος με 4532 ψήφους αλλά και η κ. Ράνια Καλαντζή 2η με 1953 ψήφους, η κ. Σοφία Ανδριοπούλου με 1904 ψήφους και μάλλον η κ. Ειρήνη Νταή με 1870 ψήφους, εκλέχθηκαν σίγουρα με τις παρατάξεις του κ. Χαρδαλιά και του κ. Ιωακειμίδη αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, ο κ. Χαράλαμπος Κόκλας 5ος με 1844 ψήφους, μάλλον δεν εκλέγεται με τον κ. Ιωακειμίδη. Με τον κ. Σγουρό εκλέχθηκε επίσης ο Νίκος Μαγκανάρης, 2ος  με 2120 ψήφους. Εκείνος που δεν κατάφερε επίσης να εκλεγεί ήταν ο κ. Βασίλης Κρικέλης με 408 ψήφους στην παράταξη του κ. Καμπούρη. Ειδικά ο κ. Κρικέλης, έδωσε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα, δίχως λαϊκισμό και κούφια λόγια όπως συνέβη με κάποιους υποψηφίους για τον Δήμο μας. Συγχαρητήρια στους από πάνω εκλεγέντες και μή, αλλά και στον κ. Κρικέλη για τον καλό αγώνα που έδωσε. Με τον τρόπο του, είναι κι αυτός νικητής.

Από εδώ και πέρα, ας αναλάβουν οι «ειδικοί» να αναλύσουν όλα τα παράδοξα που συνέβησαν σε αυτές τις εκλογές, που ήδη είναι παρελθόν.

 Του Ιωσήφ Στάλιν -Πεζοπόρου

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Μπορεί η πόλη μας, να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους?  Ναι μπορεί.

- Ο τοπικισμός είναι αρρώστια?

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Έξη και μία, λέγαμε στον στρατό όταν θέλαμε εφτά μέρες για ν’ απολυθούμε. Αναφέρομαι για όλους εμάς που υπηρετήσαμε την πατρίδα. Υπάρχουν και άλλοι φυσικά που δεν θέλησαν να υπηρετήσουν προβάλλοντας κάποια σοβαρή ίσως αρρώστια (απόλυτα σεβαστό αυτό), υπάρχουν φυσικά αυτοί που με ένα «τρελόχαρτο» την έβγαλαν καθαρή, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες αλλά μην τις αναφέρω και κουράζω. Υπάρχει φυσικά και ο νέος πρόεδρος του Σύριζα που δηλώνει με καμάρι έν δυνάμει στρατιώτης, έστω και για είκοσι μέρες. Με αγωνία περιμένουμε την ορκωμοσία του!

Έξη και μία όμως έμειναν για τις εκλογές για να γίνουν στη συνέχεια και αυτές παρελθόν και να προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες το 2028, το 2033, το 2038 -που θα συμπέσει και με την ολοκλήρωση των έργων του ΜΕΤΡΟ. Εδώ θα είμαστε όμως τότε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα ζητήματα. Προς το παρόν όμως ας ασχοληθούμε με τα τρέχοντα ζητήματα των εκλογών που κρατάνε σε αγωνία τους έχοντες δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα για την πόλη μας, έχω ευχάριστα πράγματα να πω και ας υπάρχει μία πολεμική των ημερών που, θεμιτή είναι όμως εφόσον εντάσσεται στην προεκλογική περίοδο. Η πόλη μας, το έχω τονίσει αρκετές φορές μέσα από τα γραπτά μου, έχει ανθρώπους αξιόλογους, εργατικούς, επιστήμονες ή εργάτες, ανθρώπους προοδευτικούς (όχι, δεν εννοώ εδώ την αριστερή πολιτική κατεύθυνση κανενός), έχει ανθρώπους που νοιάζονται ουσιαστικά για την πόλη μας και κατ’ επέκταση και για την Περιφέρεια, διότι αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αλληλοσυμπληρώνονται.

Σε κάποιο προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στην αξιοσύνη μερικών υποψηφίων όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, δεν τους είχα αναφέρει όλους αλλά ενδεικτικά κάποιους/κάποιες από αυτούς/αυτές. Ονόματα συμπολιτών μας κοσμούν επίσης ψηφοδέλτια της Περιφέρειας, θα αναφέρω όσους από αυτούς έχουν πέσει στην αντίληψή μου, διότι οφείλω να σημειώσω εδώ ότι ενδεχομένως να αδικώ μερικούς εφόσον δεν τους αναφέρω μη γνωρίζοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι λοιπόν έχουμε, τον κ. Ζώμπο, την κ. Ζαλοκώστα και την κ. Καλογήρου υποψήφιους με περιφερειάρχη τον κ. Χαρδαλιά, τον Νίκο Μαγκανάρη υποψήφιο με περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό, τον Βασίλη Κρικέλη υποψήφιο με περιφερειάρχη τον κ. Καμπούρη, τους: Μπάμπη Ασφή, Έλσα Βακάλη, Φραγκίσκο Κουτελιέρη και Χρήστο Σαλταπίδα υποψήφιους/ες με περιφερειάρχη τον κ. Πρωτούλη και με το ψηφοδέλτιο του κ. Ιωακειμίδη έχουμε τους: Ράνια ΚαλαντζήΕιρήνη ΝταήΣοφία ΑνδριοπούλουΚατερίνα Κατσάνου και Γιάννη Ρέππα.  

Τον κ. Ζώμπο τον ξέρετε, στις προηγούμενες εκλογές υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση του νυν Δημάρχου αλλά γρήγορα η παράταξή του ενσωματώθηκε με αυτή του Δημάρχου. Τον εκπαιδευτικό Νίκο Μαγκανάρη επίσης τον γνωρίζετε, υπήρξε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Γαλάτσι αλλά στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον κ. Σγουρό, όπως και τώρα. Τον Βασίλη Κρικέλη, επίσης των γνωρίζετε, είναι ο Μακεδόνας της πόλης μας με πλούσιο βιογραφικό, μεγαλόστελεχος εταιρειών με μεγάλα έργα στον Αραβικό κόσμο και στην Αφρική. Καλά επίσης γνωρίζετε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον Μπάμπη Ασφή, επί αρκετά χρόνια επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Γαλάτσι, την Έλσα Βακάλη, ιστορικό και μάλιστα με μεγάλη προσφορά στη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πλημύρες, τον ναύαρχο ε.α.  Χρήστο Σαλταπίδα που ήταν και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον βόρειο τομέα Αθήνας, και φυσικά τον Φραγκίσκο Κουτελιέρη που σαν πανεπιστημιακός καθηγητής πολλά πράγματα έχει να προσφέρει στο περιβάλλον. Την Ράνια Καλαντζή επίσης την γνωρίζετε, ήταν αυτή που την περασμένη τετραετία ήταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Γαλάτσι που υποστηριζόταν από τον Σύριζα. Αν θυμάμαι καλά όμως, την τελευταία στιγμή και για λόγους επαγγελματικούς δεν ηγήθηκε τελικά της παράταξης. Η Ειρήνη Νταή ήταν υποψήφια με την περιφέρεια και την προηγούμενη φορά με την κ. Δούρου. Νέος άνθρωπος, επιστήμονας, και με πλούσια ακτιβιστική δράση. Για τους άλλους υποψηφίους δεν γνωρίζω κάτι άλλο

Προ ημερών που έκανε περιοδεία στην πόλη μας ο κ. Ιωακειμίδης, εκείνος που τον γνώριζε στους ανθρώπους της ήταν ο Δήμαρχος κ. Μαρκόπουλος! Δεν γνωρίζω όμως αν υπήρχε και κάποιο κλιμάκιο του Σύριζα που ακολουθούσε τους δύο άνδρες με διακριτικότητα. 

Το γεγονός αυτό, της ξενάγησης και παρουσίασης του κ. Ιωακειμίδη από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, ίσως, το τονίζω, ίσως, να συνδέεται και με ένα άλλο γεγονός που είχε λάβει χώρα προ δεκαημέρου περίπου στο Άλσος του Βέϊκου όπου υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον κ. Μαρκόπουλο και στον πρώην πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή διότι όπως πεζοπορούσα κοντά στα γήπεδα του τένις τους είδα να συνομιλούν και δεν ήταν ευγενικό να σταματήσω και να στήσω αυτί. Το κλίμα όμως πρέπει να ήταν πολύ καλό διότι παρατήρησα πρόσωπα γελαστά. Αυτά, πριν από την εκλογή του κ. Κασσελάκη. Ίσως και να μην έχουν σημασία αυτά σήμερα διότι όπως γνωρίζουμε, ο Σύριζα είναι ένα υπό διάλυση αστικό κόμμα.

Καταλήγοντας, έχει η πόλη μας άξιους ανθρώπους για να στηρίξουμε στις περιφερειακές εκλογές, ώστε να αποκτήσουν μία καλή βάση για την περαιτέρω εκλογή τους.

======

Σημείωση: για τυχόν παραλείψεις ονομάτων, συγχωρέστε με. Δεν γνωρίζω τα πάντα στην πόλη μας.

 

 Του Ιωσήφ Στάλιν -Πεζοπόρου

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Ο τοπικισμός είναι αρρώστια?

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Έτσι πρέπει να πορεύεται μία πληγωμένη πόλη;

Η ωραιοποιημένη εικόνα δεν φτιασιδώνει την ασχήμια ....

« Είναι ευκολότερο να αποκτήσεις ένα δημόσιο αγαθό, όμως δυσκολότερο να το συντηρήσεις» ;

Εφόσον η μάχη έχει κριθεί και το  εκλογικό ποσοστό  νικητή και ηττημένων αφορά  μόνο τους ίδιους  κι όχι το αύριο της πόλης και παρότι  θα  δεχτούμε τους γνωστούς μύδρους, με αφορμή  την περιπέτεια του ΟΑΚΑ, τολμάμε  την  επίκαιρη κουβέντα μας :

Αν δεν συμβούν  εκτός ελέγχου  γεγονότα ( πολύ πιθανόν ),  η προσεχής  πενταετία  θα κινηθεί στους γνωστούς  μονότονους, αφόρητα επαναληπτικούς ρυθμούς της προηγούμενης τετραετίας.

«Έργα πολλά  που κάνουν  την ζωή των δημοτών καλύτερη» και ποιος δεν το είπε/ λέει ;  
Ο Παπαδιονυσίου, ο Τσίρος, ο Μαρκόπουλος , καθένας με τον δικό του επικοινωνιακό γλωσσάριο, καθ’ υπόδειξη του  επικοινωνιολόγου τους ! Όλα για την εικόνα που κρύβει την  ουσία!

47 χρόνια στο Γαλάτσι και στο Γαλάτσι με λαοπρόβλητους Δήμαρχους ο δημότης , όχι μόνο ο ηλικιωμένος, να βιώνει την συνεχή καθίζηση !

Κοντά στα τόσα άλλα δομικά προβλήματα της πόλης,  πρόσφατα προστέθηκε και  η βαθιά ρωγμή στον δασικό – αναδασωτέο χαρακτήρα του δάσους , παρά  τις  επίμονες  προειδοποιήσεις  του θεού – της φύσης ,αλλά και  του σε λήθαργο σήμερα, κινήματος πόλης που περιορίζεται σε σποραδικές ανακάμψεις. .                                              
Όμως, εμείς  εδώ στο Γαλάτσι, πέρα βρέχει.!.

Τι λέτε, αγαπητοί συμπολίτες;  Αυτό που αναδείχτηκε με το ΟΑΚΑ   είναι άσχετο με το ΠΑΛΑΙ;

Μόνο το ΟΑΚΑ  έχει ανάγκη συντήρησης , όχι και το ΠΑΛΑΙ που, εξ άλλου, έχει  κάποια γενετήσια προβλήματα  με την στέγη,  κι όχι μόνον,   που ήταν γνωστά και τα υπενθύμισε ο  «Αίολος» ;

Ως νέοι Αβδηρίτες  θριαμβολογούμε για το δήθεν  Γαλατσιώτικο ΠΑΛΑΙ των Αλαφούζου, Κοκλώνη,... Christmas Theater και των ηχηρών  ονομάτων που φιλοξενεί στη σάλα του, όμως μέσα του φωλιάζει η βόμβα  της συντήρησης.

Γιατί όπως είπε ο  αρχαίος γλωσσοκόπος  Έλληνας:                                                                                             
«Είναι ευκολότερο να αποκτήσεις ένα δημόσιο αγαθό, όμως δυσκολότερο να το συντηρήσεις»

Η συνέχεια στο επόμενο

1/10/23                                                                          
Ίκαρος Πετρόπουλος

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

Όχι στις ανίερες επιθέσεις!!!

Αναρτήσεις πολλές, να τιμήσουμε όμως και τον διάλογο
Ο Κύριος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος....

Για το "νέο" που περιμένουμε και δεν έρχεται

....στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας"

Ούτε τώρα μπόρεσες να κρυφτείς...πεζοπόρε!

Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

Είχα διαβάσει προ ετών μία επαρχιακή εφημερίδα, ξέρετε, από αυτές που επειδή δεν έχουν ειδήσεις, φιλοξενούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανένας για να εμπλουτίσουν την ύλη τους. Ανάμεσα λοιπόν στ’ άλλα ένας αρθρογράφος εκθείαζε τόσο πολύ το χωριό του και κατέληγε ότι ήταν το ομορφότερο χωριό του κόσμου. Μία τέτοια διαπίστωση για οποιοδήποτε χωριό από μόνη της αποτελεί ύβρη. Ο αρθρογράφος όμως μιλούσε με σιγουριά και απαξίωνε όλα τα υπόλοιπα χωριά του βουνού και του κάμπου διότι σαν το δικό του χωριό, πουθενά στον κόσμο.

Η σύγκριση γεννά διαχωρισμούς, γεννά συγκρούσεις, η απουσία επίγνωσης του τι λες ή γράφεις όταν προτάσσεις την άποψή σου σαν νομοτέλεια, αν μη τι άλλο είναι γελοίο. Κατά τη γνώμη μου και μόνο, δεν υπάρχουν όμορφα και άσχημα χωριά, όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους είτε από την μορφολογία του εδάφους, είτε από το κλίμα, είτε από το αν είναι στην κατηγορία των παραδοσιακών οικισμών ή όχι, είτε διότι βρίσκονται στη θάλασσα, στο βουνό, στον κάμπο, σε κοιλάδα, είτε για χίλιους ακόμα λόγους, είναι διαφορετικά. Ούτε όμορφα, ούτε άσχημα, ή μάλλον, όλα τα χωριά μας είναι πανέμορφα, το καθένα έχει και κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρει, το καθένα έχει το δικό του άρωμα, τον δικό του αέρα.

Την παραπάνω μορφή τοπικισμού του έν λόγω αρθρογράφου, την θεωρώ άρρωστη. Κάνω λάθος; Αν ναι, δικό μου είναι, όχι δικό σας. Η νοοτροπία όμως αυτή, του ομορφότερου χωριού, έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Έχει πάει και στους ανθρώπους. Είναι πολύ εύκολα αντιληπτό αυτό, αν πάμε στις τρέχουσες εκλογές όπου, προτάσσεται η καταγωγή σαν αξίωμα.

Η πόλη μας σήμερα φιλοξενεί ανθρώπους απ’ ολόκληρη την Ελλάδα, παλιότερα όμως, όταν υπήρχαν γειτονιές κι αλάνες, οι περισσότεροι κάτοικοί της προέρχονταν από τη Νάξο κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια από την Λέσβο, από την Ρούμελη, από την Πελοπόννησο κτλ. Παλιότερα λοιπόν, οι Ναξιώτες και οι υπόλοιποι έβγαζαν τοπικό άρχοντα ή δημοτικούς συμβούλους με γνώμονα πρώτα την καταγωγή και ύστερα τα προσόντα τους. Κατά τον αντίστοιχο τρόπο, στην πάλαι ποτέ επαρχία, οι υποψήφιοι ψηφίζονταν μαζικά πρώτα από τα σόγια τους και δευτερευόντως από άλλους για τις ικανότητές τους. Τι, να μην ψηφίσεις τον συγγενή ή τον κουμπάρο σου; Σε ποια τοπική κοινωνία μπορούσες να σταθείς;

Η πόλη μας μεγάλωσε όμως, ήρθαν άνθρωποι απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, αγόρασαν ένα σπίτι ή νοικιάζουν ένα σπίτι, τα παιδιά τους γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, η καθημερινότητά τους είναι εδώ. Ο ερχομός αυτών των ανθρώπων, άλλαξε και τους συσχετισμούς της καταγωγής. Από ανάγκη, εμπλουτίστηκαν και τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών, έγιναν πιο αντιπροσωπευτικά ας πούμε, ενυπάρχουν σε αυτά όλες σχεδόν οι καταγωγές. Σαν νοοτροπία όμως, έστω και αδυνατισμένη, υπάρχει ακόμα αυτή του παλιού γαλατσιώτη, που δηλώνει την υπεροχή του έναντι του νέου γαλατσιώτη. Η νοοτροπία αυτή, πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι εντελώς γελοία, όσοι την προβάλλουν με ζέση, έχουν πέσει στην παγίδα του γελωτοποιού. Κάνω λάθος; Αν ναι, δικό μου είναι.

Η πόλη μας, έχει ανθρώπους άξιους ανεξαρτήτου καταγωγής, συγγένειας, φιλίας. Μερικοί από αυτούς είναι υποψήφιοι για δημοτικοί σύμβουλοι επιλέγοντας τον άλφα ή βήτα συνδυασμό. Αυτοί κάνουν τις πολιτικές επιλογές τους και εμείς καλούμαστε να τους εκλέξουμε ή να τους απορρίψουμε σαν ικανούς να διοικήσουν την πόλη μας. Το να ψηφίζουμε σε δημοτικές εκλογές με κομματικά κριτήρια, είναι ανθυγιεινό, ανώριμο, αφελές, επικίνδυνο, γελοίο, αν ψηφίζουμε με κριτήρια εντοπιότητας ή καταγωγής, είναι εξίσου το ίδιο. Κάθε δημοτική παράταξη έχει ανθρώπους ικανούς στο ψηφοδέλτιο της, για να έχουμε όμως την ικανότητα να τους ξεχωρίσουμε, πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες, να γνωρίζουμε την πόλη μας και τους ανθρώπους με την ανιδιοτελή προσφορά τους – υπάρχουν και άνθρωποι με ιδιοτελή προσφορά, νάρκισσοι, αυτοί δεν αξίζουν της ψήφου μας. Όπως δεν αξίζουν της ψήφου μας αυτοί που απλώς συμπληρώνουν σαν τσόντες τα ψηφοδέλτια.

Είναι πολιτική θέση να ψηφίζεις τους άξιους της πόλης σου ανεξαρτήτου ιδεολογίας ή καταγωγής, είναι ξεπεσμός όμως να ψηφίζεις με κομματικά ή τοπικιστικά κριτήρια.

Και μετά τις εκλογές, εδώ θα είμαστε να χαθούμε στην ανάλυση της νίκης ή της συντριβής. Προς το παρόν, ας παρακολουθήσουμε με «αγωνία» τα ευτράπελα που συμβαίνουν στον Σύριζα για την ανάδειξη του νέου χαλίφη και την μετά Σύριζα εποχή με την ορατή διάσπαση ή ακόμα και διάλυση αυτού του κομματικού μορφώματος.

Λέων Τρότσκι-Πεζοπόρος 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Αμπάριζα στον Δήμο....

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Παλιότερα, άκουγα στα δελτία καιρού για τις πολικές θερμοκρασίες που είχε το Κάτω Νευροκόπι του Ν. Δράμας. Απορούσα γι’ αυτές και η τύχη το έφερε και το επισκέφτηκα. Τότε κατάλαβα το γιατί, διότι όπως κατεβαίνει ο παγωμένος βοριάς από την Βουλγαρία, βρίσκει εμπόδιο το βουνό που κυκλώνει την κωμόπολη, με αποτέλεσμα, όλος ο παγετός να κάθεται σ’ αυτήν μη έχοντας διέξοδο, εγκλωβίζεται κατά κάποιο τρόπο στον χώρο και δημιουργεί τις ακραίες πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, από αφέλεια περισσότερο επειδή δεν ήξερα, είχα ρωτήσει που βρισκόταν το Πάνω Νευροκόπι και μου είχαν δείξει κατά την Βουλγαρία. Τω καιρώ εκείνω, δεν υπήρχε ελεύθερη διέλευση στην Βουλγαρία που ανήκε στο κομμουνιστικό μπλόκ, είχαμε φτάσει όμως με την παρέα μου μέχρι το φυλάκιο της Εξοχής, ενός παραδεισένιου χώρου στα σύνορα. Αν δεν έχετε πάει, σας συστήνω ανεπιφύλακτα όλα εκείνα τα καταπληκτικά μέρη της πατρίδας μας.

Βουνό όμως έχουμε κι εμείς εδώ στο Γαλάτσι. Βέβαια, το δικό μας δεν βρίσκεται απέναντι στον βοριά αλλά κοιτάζει προς τα δυτικά τα ηλιοβασιλέματα. Αγναντεύει τις καμπυλώσεις του χώρου. Το βουνό μας, από την αρχαιότητα ακόμα λεγόταν Αγχεσμός, οι νεοέλληνες όμως αγνοώντας την ιστορία αυτού του τόπου στην μεγάλη τους πλειοψηφία, τον Αγχεσμό τον είπανε Τουρκοβούνια. Τους ήταν ευκολότερη αυτή η εκδοχή, εξάλλου ο Αγχεσμός έχει και δύσκολη προφορά!

Στον Αγχεσμό λοιπόν με τις υπόγειες στοές του και τα ανεξερεύνητα σπήλαιά του, ψηλά στο Άλσος του Βέϊκου, η Δράση, το σωματείο δηλαδή που έχει έδρα την πόλη μας και δραστηριοποιείται – μία μάλιστα από τις ενασχολήσεις της είναι τα περίφημα «υιοθετημένα», χώρος εντός του δάσους στον οποίο έχουν δώσει τα μέλη της από τον χρόνο τους και έχουν δημιουργήσει έναν άξιο λόγου περιβάλλοντα χώρο με θεαματικά αποτελέσματα - εκεί λοιπόν ψηλά στο βουνό, οργάνωσε την Κυριακή το βράδυ μία συναυλία με λαϊκή μουσική.

Το αεράκι που έσμιγε από τα βορειοδυτικά τις βραδυνές ώρες στο θέατρο του Άλσους, χάριζε στους παρευρισκόμενους μία επιπλέον ευχαρίστηση. Πραγματικά, ο ειδυλλιακός χώρος, η δροσιά του βουνού, η καλή διάθεση όλων μας, η πολύ καλή ορχήστρα, τα λίγα και απαραίτητα λόγια από τον πρόεδρο της Δράσης, αυτά τα λίγα και άλλα περισσότερα, έφτιαξαν ένα κλίμα εξαιρετικό και απολαύσαμε μία εξαιρετική βραδιά στο πρανές του Αγχεσμού.

Οι παρευρισκόμενοι στο σύνολό τους χάρηκαν, χόρεψαν, πέρασε μία απλή και καταπληκτική βραδιά, για όλους μας θέλω να πιστεύω. Τα απλά πράγματα είναι ίσως τα σημαντικότερα στη ζωή μας μα πολλές φορές τα παραβλέπουμε επειδή ο νους μας τρέχει δώθε-κείθε. Μας λείπουν ίσως τα απλά πράγματα διότι κυνηγάμε -άλλοι συνειδητά κι άλλοι ασυνείδητα-, τα πολύπλοκα, αυτά που δεν έχουν νόημα.

Στο θέατρο που σχεδόν γέμισε από κόσμο, υπήρξαν μεταξύ των θεατών και αρκετοί -άνδρες και γυναίκες- υποψήφιοι τόσο στις επερχόμενες δημοτικές αλλά και περιφερειακές εκλογές. Όλες και όλοι τους -προς τιμή τους-, δεν πρόταξαν τις ιδιότητές τους, δεν έκαναν προεκλογικό αγώνα, σεβάστηκαν την Δράση, τους μουσικούς, τους θεατές, κυρίως σεβάστηκαν την καλοσύνη του βουνού, τα ελέη της φύσης. Κι αυτός ο σεβασμός ήταν διάχυτος και κύκλωνε με αγάπη τους μουσικούς που μας χάρισαν όμορφες, πολύ όμορφες στιγμές.

Σε όλη αυτή την αρμονική βραδιά, υπήρξε μόνο μία παραφωνία, κι αυτή προήλθε από έναν υποψήφιο με την περιφέρεια που, έκρινε σκόπιμο να σηκωθεί και να μοιράσει φυλλάδια των εκλογών. Συμπολίτης μας ο υποψήφιος, δεν είχε όμως κανένα λόγο να σπάσει την μαγεία του βουνού και της μουσικής με την κίνησή του αυτή. Στο θέατρο υπήρχαν υποψήφιοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Γαλατσίου, υπήρχε και έτερος υποψήφιος με την περιφέρεια, αυτοί όμως οι άνθρωποι, σεβόμενοι πρώτα τους εαυτούς τους και ύστερα τους μουσικούς και τον ειδυλλιακό χώρο, δεν προέβησαν σε τέτοιου είδους πράξεις.

Θα πει ίσως κάποιος: σε έναν προεκλογικό αγώνα δεν υπάρχουν χώροι που να απαγορεύουν στον κάθε υποψήφιο να ενημερώνει τον κόσμο -τους θεατούς έν προκειμένω-, ναι, δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά το «απαγορεύεται», όμως έχουμε υποχρέωση να ξεχωρίζουμε τις στιγμές διότι δεν είναι όλες ίδιες. Κατά την γνώμη μου και μόνο, ο έν λόγω υποψήφιος με την περιφέρεια συμπολίτης μας, αστόχησε με την πράξη του αυτή. Άς το δεί αν θέλει, ή μάλλον αν έχει την ικανότητα να διακρίνει, ότι η βέβηλη πράξη του τάραξε την ησυχία του Αγχεσμού που όλα τα βλέπει και τα παρακολουθεί με το βουνίσιο μάτι του.

 
Πεζοπόρος  

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Η Αμπάριζα ήταν παιχνίδι του δρόμου όπως μολογάνε οι παλιοί διότι εγώ τουλάχιστον δεν το πρόλαβα. Η προέλευση της λέξης λένε πως είναι αλβανική αλλά δεν είναι. Είναι ιταλική, από την αμπάρα, τον μοχλό δηλαδή της κεκλεισμένης θύρας, «βγάζω-βάζω την αμπάρα», χοντρό ξύλο (ρόπαλο) «πήρε μιά αμπάρα και μας κυνήγησε». Αμπάριζα είναι το παιδικό παιχνίδι αλλά επιτιμητικώς για την παιδαριώδη συμπεριφορά, ακούγεται το: «αμπάρες θα παίξουμε;». Σίγουρα ένας καλός φιλόλογος μπορεί να την ετυμολογήσει κατά πως πρέπει και να μάθουμε περισσότερα. Εγώ πάντως δεν μπορώ διότι στα αρχαία δεν ήμουν καλός, στην ιστορία ακόμα χειρότερα, στην έκθεση μετά βίας έπιανα τη βάση. Που ήμουν καλός; Στα θρησκευτικά με καθηγητή εκείνον το θεό επί της γης τον κ. Γκιζέλη που σαν μας κοιτούσε με το γλυκό του ύφος, φώναζε στην πρωινή μαζική προσευχή του προαύλιου χώρου: «ύμνος!» και γινόταν κόλαση στο Γυμνάσιο. Καλός ήμουν στα θρησκευτικά αλλά δεν τα έμαθα καλά διότι κάθε λίγο και λιγάκι με έβγαζε έξω από την τάξη για τιμωρία. Ήταν ο καιρός της χούντας, ο καιρός των αγίων και οσίων της φυλής, η εποχή του κατηχητικού.

Στην πόλη μας, υπάρχει ένα σωματείο που φέρει την ονομασία «Αμπάριζα», και μάλλον δηλώνει ότι στα διάβα του παρασέρνει τα πάντα, τα παίρνει αμπάριζα. Δεν ξέρω μονάχα αν κρατάνε και ρόπαλα στα χέρια τα μέλη της Αμπάριζας. Λοιπόν, αυτό το σωματείο με πολυετή δράση στα κοινά της πόλης μας, έχει μεγάλη, πολύ μεγάλη προσφορά αλλά μικρή εμβέλεια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν φροντίζουν οι άνθρωποι της Αμπάριζας να κάνουν ευρέως γνωστό το έργο τους; Έργο σοβαρό, έργο πολιτισμού και ουσίας, έργο αξιοζήλευτο; Μάλλον, εκεί καταλήγω δηλαδή, στο ότι δεν νοιάζονται ιδιαίτερα τα μέλη για την προβολή, όπως ενδεχομένως συμβαίνει με άλλα σωματεία-συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Δεν τους ενδιαφέρει η προβολή διότι έχουν ρίξει το βάρος τους στην ανιδιοτελή προσφορά, στους κοινωνικούς αγώνες.

            Η Αμπάριζα, έχει φτιάξει έναν όμορφο χώρο όπου συμβαίνουν ωραία πράγματα, ξέχωρα από την πολιτική που ακολουθεί το κάθε μέλος της. Πιθανολογώ ότι θα έχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ τους όμως υπερισχύει έναντι αυτών και άλλων εμποδίων, η αγάπη τους, η αφοσίωσή τους, το μεράκι τους, για μία πόλη ανθρώπινη, φιλική, καθαρή, δίχως ρύπους πάσης φύσεως. Στον χώρο αυτό κάνουν προβολές, δίνουν παραστάσεις, μέχρι και μαθήματα για πλέξιμο έχουν κάνει – αν ας φαίνεται ακραίο το τελευταίο, να σας πω ότι το πλέξιμο είναι ιδανική απασχόληση για το μυαλό, εννοώ δημιουργική απασχόληση.

            Το σημαντικότερο έργο της Αμπάριζας, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό με την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη που έχουν δημιουργήσει και συνεχώς εμπλουτίζουν με εκδόσεις προσεγμένες, ψαγμένες, με έργα μεγάλων συγγραφέων που μέσω αυτών έδωσαν ώθηση στον κόσμο, στην ανθρωπότητα, να πάει μπροστά. Έτσι μπορούμε να διαβάσουμε Προυντόν, Νίτσε, Φρόμ, Καμύ, Κίρκεγκωρ, έχουν ακόμα και το Αντί-Ντίρινγκ του Ένγκελς, αυτό το μέγα του έργο που ειρήσθω έν παρόδω οι περισσότεροι κουκουέδες το αγνοούν! Σοβαρή παράλειψη της καταπληκτικής βιβλιοθήκης τους είναι η μεγάλη απουσία της αρχαίας ελληνικής πραγματείας. Αν εξαιρέσουμε ένα έργο του Αριστοτέλη και τρία έργα του Πλάτωνα, απουσιάζουν εκκωφαντικά οι: Πυθαγόρας, Ηράκλειτος, Παρμενίδης, Πρωταγόρας, Αναξαγόρας, Εμπεδοκλής κ.α., με δυό λόγια απουσιάζουν οι θεμελιωτές της επιστήμης, αυτοί που, σήμερα η προηγμένη φυσική και κβαντομηχανική τους έχει σαν μπούσουλα και στις αναφορές της. Κι αυτή τη σημαντική παράλειψη θα την διορθώσουν σιγά-σιγά. Απαιτεί χρόνο η δουλειά αυτή, δεν είναι καθόλου εύκολη παρόλο που η τεχνολογία απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Σημασία έχει, όπως τουλάχιστον εγώ εκλαμβάνω το έργο τους, ότι αυτό θα συνεχιστεί σε βάθος με δοσμένη την προσοχή στην ποιότητα, αυτή που έχουν ήδη καθιερώσει στα έργα της βιβλιοθήκης τους.

            Αρκετά μέλη από την Αμπάριζα, όπως είδα, μετέχουν στον κατάλογο των υποψηφίων με τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών». Τον κ. Παναγιώτου, τον κ. Παπαδοκωστόπουλο, τον κ. Κουκίδη, την κ. Διαμαντάτου, τους γνωρίζω σίγουρα – όχι σε προσωπικό επίπεδο αλλά από τις δράσεις τους στα κοινά της πόλης μας. Είναι καθαρές φωνές, πασχίζουν με τον τρόπο τους για μία ανθρώπινη πόλη, είναι αγωνιστές και αρωγοί στον κάθε συμπολίτη μας. Παλιότερα, απ’ ό,τι θυμάμαι, είχα ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Παναγιώτου, είχα ασκήσει όμως και καλή, αυτά στα πλαίσια του δημόσιου καλού και μόνο. Ξέρω ότι αδικώ άλλους υποψήφιους του ανωτέρω συνδυασμού που προέρχονται από την Αμπάριζα, όμως, μην με παρεξηγήσουν, δεν γνωρίζω τα πάντα στην πόλη μας.  

            Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι με την αποδεδειγμένη και ουσιαστική δράση τους στην πόλη μας, αξίζουν, πάντα κατά τη γνώμη μου, να ψηφιστούν και να εκλεγούν. Μόνο οφέλη μπορεί να έχει η εκλογή τους, οφέλη για όλους μας διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κυριολεκτικά εργάτες, παράγουν δηλαδή έργο σημαντικό και οφείλουμε νομίζω να τους τιμήσουμε, ανεξάρτητα που βρισκόμαστε ο καθένας μας ιδεολογικά. Στις τοπικές εκλογές εξάλλου, ψηφίζουμε τους άξιους της πόλης μας, όχι τους εκλεκτούς των κομμάτων.

            Στο ίδιο μήκος κύματος, αξιόλογοι συμπολίτες μας μετέχουν του συνδυασμού «Γαλάτσι από Κοινού», όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Ζάκης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, η Αρετή Καλεσάκη, η Αλεξάνδρα Παλαιού, ο Μάνος Πρωτονοτάριος (ο Κόνικλος για εμάς τους γηγενείς!), και σίγουρα κι άλλοι που όμως δεν τους γνωρίζω.

            Νομίζω, πως ανθρώπους σαν όλους τους παραπάνω θέλουμε, ανθρώπους της διαρκούς ανιδιοτελούς προσφοράς. Σε αυτούς εννοείται πως συνυπάρχουν οι περισσότεροι κουκουέδες, ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο Δημήτρης Διοΐλης, ο Νίκος Δημητρακόπουλος, η Ουρανία Λυκούδη, η Μαρία Σκορδαλή κ.α. Κοντά όμως σε αυτούς, από την παράταξη του Δημάρχου «Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο», άνθρωποι όπως οι, Γιάννης Ρωμανός, Ηλίας Χατζής, Αγγελική Ζήκου, Γιάννης Κορρές, η κ. Μανδηλαρά και λίγοι ακόμα αξίζουν της προσοχής μας. Τελευταίο άφησα τον Σταύρο Σκεύο της «Εργατικής Αντεπίθεσης» διότι αυτός είναι μόνος του μία παράταξη και αξίζει να είναι στο δημοτικό συμβούλιο περισσότερο απ’ όλους.

Νομίζω τους πήρα όλους αμπάριζα! Στον Δήμο μας δεν χρειαζόμαστε ισχυρή πλειοψηφία αλλά ισχυρή αντιπολίτευση.

================

Εδώ στο λινκ, η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του σωματείου Αμπάριζα.

Ιωσήφ Στάλιν-Πεζοπόρος 

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Ο Αγώνας ο καλός, είναι ο προεκλογικός- ψηφίστε με να σας αλλάξω

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

Πριν από αρκετούς μήνες, εκεί στο ίντερνετ, άκουγα κάποια παρέα που μιλούσε για ιστορία, πιο συγκεκριμένα μιλούσαν για την Επανάσταση του 1821. Πάνω στην καλή συζήτηση που είχαν οι ομιλούντες, ένας έξ αυτών ακούγεται κάποια στιγμή να λέει: «όλοι αυτοί οι αγωνιστές του 21 υπήρξαν αγνές ψυχές». Όχι! Απάντησε αυτόματα ένας άλλος, κάθε άλλο, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, έγιναν μεγάλοι, πολέμησαν, ηγήθηκαν στην Επανάσταση, κατάφεραν τόσα πολλά πράγματα, αλλά όχι, δεν ήσαν αγνές ψυχές, αντίθετα μάλιστα, υπήρξαν επικίνδυνες ψυχές. Και γι’ αυτό πέτυχαν.

Τώρα που ήρθε στο νου μου εκείνη η κουβέντα, θα συμφωνήσω κι εγώ με τον δεύτερο λαλήσαντα της παρέας, ναι, όλοι εκείνοι οι μεγάλοι μαχητές της πατρίδας, ήσαν επικίνδυνες ψυχές και ίσως κάτι ακόμα χειρότερο. Ας μην μας διαφεύγουν εξάλλου οι συνθήκες ζωής εκείνον τον αιώνα κάτω από την μπότα του οθωμανού κατακτητή. Αν ήσουν καλή ψυχή, το πολύ-πολύ να πήγαινες στον παράδεισο, αν ήσουν όμως επικίνδυνος άνθρωπος, οδηγούσες τον ανεκπαίδευτο ραγιά στις μεγάλες νίκες. Και αυτό έκαναν όλες εκείνες οι επικίνδυνες ψυχές, ανάγκασαν τις Μεγάλες Δυνάμεις να συνδράμουν στην Ελευθερία μας, αλλάζοντας παράλληλα την γεωπολιτική της χερσονήσου του Αίμου και της λεκάνης της Μεσογείου με τον Μεγάλο Αγώνα τους.

Η Φυσική Επιλογή, είναι αυτή που ρυθμίζει της ζωής τα πράγματα, είσαι αδύναμος, πεθαίνεις, πάς στον παράδεισο, είσαι δυνατός, προχωράς κι αλλάζεις αργά αλλά σταθερά τον κόσμο. Διότι ο κόσμος, είτε συμφωνούμε είτε όχι, αλλάζει, ανεξάρτητα με το αν και πόσο εμείς θέλουμε τις αλλαγές, που μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι επώδυνες για τον παράγοντα άνθρωπο. Έτσι πάνω-κάτω πορεύεται ο κόσμος από την εποχή της Λεμούρειας Εποχής μέχρι και την σημερινή Ατλάντεια Εποχή. Πρώτα το ένστικτο, μετά το συναίσθημα.

Σήμερα η ανθρωπότητα είναι έντονα συναισθηματική, αυτό εύκολα είναι διακριτό σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Πόσο μάλλον εδώ, στην μικρή πατρίδα μας που, δυστυχώς, από τότε που οι επικίνδυνες ψυχές των Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Ανδρούτσου, Μπότσαρη και λοιπών γιγάντων, παρέδωσαν την σκυτάλη της αναδιοργάνωσης του κράτους σε κάκιστους πλήν Καποδίστρια πολιτικούς, δεν ευτύχησε δε από τότε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να ζήσει τα έργα και τις ημέρες άξιων λόγου πολιτικών ανδρών.

Έχουμε κάθε δικαίωμα ως ελεύθεροι πολίτες, να κρίνουμε δημόσια την πολιτική διαδρομή του κάθε πολιτικού, όπου κι ανήκει ιδεολογικά, δεν έχουμε κανένα όμως δικαίωμα να κρίνουμε ή να ασχολούμαστε με τον ιδιωτικό βίο κανενός πολιτικού. Δεν μας αφορά η ιδιωτική ζωή τους, η πολιτική που παράγουν όμως μας αφορά διότι έχει αυτή να κάνει με την ευημερία μας, την ποιότητα ζωής μας, με την ίδια μας την ύπαρξη.

Εδώ λοιπόν παρατηρείται ένα οξύμωρο φαινόμενο, αν κρίνουμε, ή έστω αν εκφράσουμε δημόσια μία γνώμη διαφορετική για ένα πολιτικό πρόσωπο, γνώμη που δεν ταιριάζει με την πλαστή εικόνα του πολιτικού, τότε, γινόμαστε δακτυλοδεικτούμενοι, προβοκάτορες, μηδενιστές, δωσίλογοι, υμνητές της χούντας, παιδιά κάποιου Σκαλούμπακα, και ένα σωρό γελοιότητες που εκφέρονται από «σοβαρούς ανθρώπους», «αριστερούς» κατά κανόνα,  «αγωνιστές» υποτίθεται, και φυσικά ανθρώπους που ρέπουν προς την τελειότητα με τα μεγάλα «ΕΓΩ» τους.

Ας είναι, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, είμαι εδώ για να γράφω δίχως να ζητάω άδεια από κανέναν αν αυτά που γράφω δεν αρέσουν σε κάποιους κύκλους της ψευδοδιανόησης του Γαλατσίου.  Εξάλλου, δεν γράφω γι’ αυτούς, σε δημόσια πρόσωπα όμως που ασκούν πολιτική και με αφορά εφόσον είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας, έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική. Τώρα, το αν αρέσει αυτή η κριτική, είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μου

 

Ιωσήφ Στάλιν – Πεζοπόρος  

 

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι δύσκολος, διαβρωμένος και δύσοσμος, με πολλούς τελώνες και φαρισαίους, κάθε είδους θεατρίνους και πινόκιο, κλόουν και μασκοφόρους. Επικρατεί η κακομοιριά, ο φθόνος, η ζήλεια, η διαστρέβλωση, ο ατομικισμός, το κυνήγι των ψήφων και κάθε τι υποχθόνιο και κακό. Σε αυτή την αρένα με τα «θηρία» πρέπει να πολεμάς, καθημερινά. Προσπάθησαν να με κιτρινίσουν, να με ταπεινώσουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν. Ο ανελέητος πόλεμος τους δεν σταμάτησε ούτε και μετά το έμφραγμα που πέρασα το 2015. Ακολουθώντας όμως την πλατωνική ρήση: «Μία από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι να καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου», είμαι εδώ, με την ίδια ζωντάνια και δύναμη, με τις γνώσεις και το πείσμα μου, με την ίδια όρεξη για δουλειά και τη φαντασία μου, με την ίδια αγάπη για τους συνανθρώπους μου και την πόλη μας για να συμβάλλω – με τον Δήμαρχό μας και την ομάδα του συνδυασμού μας – στην αλλαγή νοοτροπίας και στην αναδημιουργία του Γαλατσίου, η οποία και έχει ξεκινήσει. ------

            Όλα τα ανωτέρω ολοκλήρου της παραγράφου, δεν είναι λόγια δικά μου – αν τα έγραφα εγώ αυτά θα με είχατε περάσει στην πυρά. Όλα αυτά είναι λόγια ενός υποψηφίου με την παράταξη του νυν δημάρχου που, δεν παραλείπει μάλιστα σε κάποιο άλλο σημείο του μανιφέστου του να αναφέρει και τις προτάσεις που του έκαναν συμπολίτες να κατέβει σαν δήμαρχος αλλά αυτός δεν δέχτηκε τέτοια τιμή διότι συντάσσεται με τον νυν δήμαρχο.

Τέτοια ρητορική μίσους πρώτη φορά συναντάω στην πολυτάραχη ζωή μου από υποψήφιο συμπολίτη μας ο οποίος μάλιστα -ειρήσθω έν παρόδω-, έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος στην πόλη μας. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης -γι’ αυτόν όπως γράφει-, είναι χώρος διαβρωμένος και δύσοσμος κτλ. Δηλαδή μας λέει έμμεσα πως υπηρετεί όλο αυτό το σαθρό σκηνικό αλλά παράλληλα το καταγγέλει. Εφόσον αγαπητέ συμβαίνουν όλα όσα γράφεις, γιατί συνεχίζεις, γιατί μάλλον θέλεις να συνεχίσεις να «πολεμάς στην αρένα με τα θηρία;». Τι φοβάσαι; Τη ρήση του Πλάτωνα που αναφέρεις; Είναι αστείο να επικαλείσαι τον Πλάτωνα και αφού το κάνεις, μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις σε ποιο έργο του αναφέρει αυτή τη ρήση ώστε να βαθύνουμε κι εμείς οι αδαείς τις γνώσεις μας για τον αρχαίο κόσμο;

Αφού αραδιάζεις όλα τα παραπάνω, στη συνέχεια μας μιλάς για «την ίδια αγάπη» προς τους συνανθρώπους σου. Η Αγάπη καλέ μου υποψήφιε συμπολίτη, δεν εμπεριέχει όσα με ευκολία γράφεις στο μανιφέστο σου. Αν κατανοούσες την Αγάπη, θα έγραφες διαφορετικά πράγματα, ή στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έγραφες τίποτα. Μιλάς για Αγάπη και διαβάζουμε ένα ατέλειωτο κατηγορώ σου αλλά, εσύ, σαν ανώτερος άνθρωπος που είσαι, θα συνεχίσεις να συμβάλλεις στην αλλαγή νοοτροπίας και στην αναδημιουργία του Γαλατσίου. Είναι προφανές καλέ μου άνθρωπε ότι απευθύνεσαι σε όμοιους σου, στα είδωλα του καθρέπτη σου και όχι σε πολίτες του Γαλατσίου που, και γνώμη έχουν σχηματίσει για την βάρβαρη πόλη μας – κι εσύ, εφόσον μετέχεις αυτής της διοίκησης του Δήμου είσαι συντελεστής αυτής της βαρβαρότητας, αλλά και κρίση έχουν οι πολίτες στο Γαλάτσι, μην υποτιμάς την σκέψη τους. Αν σε όλα αυτά κάτι θέλεις πραγματικά ν’ αλλάξεις, ξεκίνα από σένα, εσένα άλλαξε πρώτα, μιάς και μιλάς γι’ Αγάπη, δώσε Αγάπη, και μην περιμένεις τίποτα. Διότι καλέ μου άνθρωπε, η Αγάπη δεν είναι συμφέρον, δεν είναι ανταγωνιστική, δεν είναι δούναι και λαβείν, απλά ΕΙΝΑΙ.

Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τα περί Αγάπης, σταμάτα να επικαλείσαι και τον Πλάτωνα. Και να σου πω και το πιο καλό αγαπητέ συμπολίτη που ζητάς την ψήφο μας, αφορμή για όλα αυτά που γράφω στάθηκε η περιέργειά μου. Γιατί; Διότι το φυλλάδιο σου αυτό με τις αναφορές σου, το πέταξε ένας διαβάτης της Βέϊκου στον σκουπιδοτενεκέ, από εκεί το μάζεψα τσαλακωμένο και το διάβασα. Αν δεν ήμουν περίεργος δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Ευτυχώς όμως, στην πόλη μας ο προεκλογικός αγώνας απ’ όλες τις παρατάξεις, έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο σε αντίθεση με το δικό σου. Τι πιο ωραίο θα ‘λεγα, να είχες κι εσύ το σύνθημα: «Λύσεις υπάρχουν, λείπουν σχεδιασμός και ικανό πολιτικό  προσωπικό», ενός άλλου συμπολίτη μας όπου με ανεπιτήδευτη ευγένεια δηλώνει την παρουσία του στον προεκλογικό αγώνα.


Ιωσήφ Στάλιν-Πεζοπόρος  

 

Τo Οδοιπορικό μου 

- "Δράσεις" στο βουνό.

- Ολίγα περί πολιτικών μετρίων ή αρίστων

- Εκλογική ανατροπή προ των πυλών

- Καμένη πατρίδα ...καμένα μυαλά.

- Τόπο στα νιάτα..ή στη μπάντα στη μπάντα...περνάει ο Λοσάντα

- Οι παρανομίες εντός και εκτός πόλεως ή όλα είναι καλώς καμωμένα?

- Η Λιθόστρωτη πόλη μας

- O Δήμαρχος της πόλης μας και οι πολίτες της

- Καφέ - Γαλακτοπωλείο - Ζαχαροπλαστείο, Βασ. Τζώρτζου

- Wow(Oυάου) - η φωνή των εξωγήινων

- Ο κυρ' Αντώνης....

- Πίκρα...στην πόλη μας και όχι μόνο

- Έχει καταφύγια το Γαλάτσι;

- Πικ νικ στο Δάσος του Βέϊκου

- Ο Γητευτής των Ά...λογων!

- Xρύσα Χαραλαμπίδου - ο άνθρωπος της πόλης μας

- Πως να σώσεις τέτοια πόλη?

- Το κόκκινο Άλσος και οι ιδεολογικές παράγκες του

Συριζαϊική κλάψα στη πόλη μας,για ψήφους

Ποιον Λιγούρη να ψηφίσω παππού?

- Η άδεια και όμορφη πόλη μας τις μέρες του Πάσχα

- Η αγέλη των ψηφοφόρων

- H αναρχία της πόλης μας

- Oι λιγούρηδες της εξουσίας

Το  Πάσχα εδώ κι εκεί...

 - Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως & επανάσταση 1821

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

- Οι κραυγές του "σοφού" γέροντα

- Η φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στο Άλσος Βεϊκου


- Μ
ισό λεπτό...ε;

-και το ΚΚΕ στηρίζει Μαρκόπουλο ?
-Οι παλιοί άνθρωποι της πόλης μας - τα κρεοπωλεία τους & άλλα εμπορικά καταστήματα

-Η αντιπαλότητα κρεατοφάγων & φυτοφάγων

-Έργα ανάπτυξης του Γαλατσίου

-Στους δρόμους της πόλης μας

-Oι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας

-Ανάδελφες δημοτικές κινήσεις ή σκέψεις?

-Συκιά,Χαρβάτι ή στα μπακαλιαράκια του Αντρέα?

-Η Βιομηχανική ζώνη στην Ακτημόνων

-Κονκλάβιο & Φώτα στη πόλη μας

-Ο Προφήτης μας ο Ηλίας

-Η ...τρομοκρατία του Δημάρχου

-Ποδόσφαιρο & βοδινό κρέας

-Δαγκωτό στη κάλπη

-Kομματικές παρατάξεις εναντίον της τοποικής κοινωνίας

-Η τέχνη του να γράφεις,χωρίς να λες τίποτα

-Πως θα πέσει ο Βούδας της πόλης μας

O Kαλαματιανός

-Oι διενέξεις της αριστεράς και άλλα τινά...

-Οι πρωτοπόροι γιατροί της πόλης μας και όχι μόνο

-Πάμε για μπιλιάρδο στου Αλέκου την υπόγα?

-Καφέ Παπαγαλίνο - η Wall street της πόλης μας

-Το Bulling των δασκάλων της πόλης μας

-Γιώργος Μουφλουζέλης -ο μεγάλος ρεμπέτης της πόλης μας

-Τα βιβλιοπωλεία &  οι βιβλιόφιλοι της πόλης μας

-O Γρεβενιώτης

-Είναι γνήσια η "appodixi"

-Στις εκλογές ψηφίζουμε τα "είδωλά" μας

-Ο αιρετός τύραννος

-H "μαύρη" προπαγάνδα..

-Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

-Οι επαναστάτες του τίποτα,για τον επόμενο δημαρχιακό θώκο

- Πάλι θα σαρώσει ο Δήμαρχος

Διακίνηση ιδεών ή συμφερόντων

- Ερωτευμένα ζευγάρια στην κόκκινη Παναγιά

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Ακόμη και   η  προβοκατόρικη, η βρώμικη, η κατασκευασμένη είδηση, είναι ελεύθερη στην Δημοκρατία, η οποία ομολογουμένως  έχει αδυναμίες.                                         
Η δικαιοσύνη , όπου ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει, έχει τις δικές της αδυναμίες ( βραδύτητα....)    

Δυστυχώς , μέσα   στον ασυγκράτητο κατήφορο των Δημοτικών εκλογών και την ασυδοσία του διαδικτύου , η δημοκρατία υποφέρει. Οι δύσοσμες αναρτήσεις κάνουν την δουλειά τους!.

Ας μην επιχαίρουν  οι επί κεφαλής  των συνδυασμών με αναρτήσεις που  ανοιχτά υπονομεύουν  τους επικεφαλής  άλλων συνδυασμών. Ο καιρός έχει γυρίσματα . Θα το βρουν μπροστά τους!.

Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ . Με τον κόσμο του, όμως,  έχω κοινή και παράλληλη πορεία στα τοπικά ζητήματα.
Στην προηγούμενη αναμέτρηση η Δημοτική κίνησή του  , ως υποψήφια Δήμαρχο είχε  την, μέχρι τότε άγνωστη,  Αγγέλικα Σαπουνά που πράγματι πέτυχε ποσοστό πολύ  μικρότερο απ’ αυτό   του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πολωμένο Γαλάτσι αναπόφευκτο. 
Η Σαπουνά Συνεχίζει και στις τωρινές εκλογές.

Στην διάρκεια της τετραετίας η Αγγέλικα Σαπουνά έγινε γνωστή  για το ήθος της, την σεμνότητά της , ,  την συνεχή παρουσία της στα Δημοτικά Συμβούλια, την στήριξη τοπικών πρωτοβουλιών για το περιβάλλον- κοινωνία , χωρίς να αυτοπροβάλλεται και να διεκδικεί  την πρωτοκαθεδρία. Είναι δηλαδή  πρότυπο συμπεριφοράς δημόσιου προσώπου, όχι πολύ συνηθισμένου σήμερα στην ισοπεδωμένοι κοινωνία των Πατούληδων. Η ανεπανάληπτη << πρώτη κυρία >> του Γαλατσίου ,η Ειρήνη Αστήθα, σίγουρα θα  την έχριζε διάδοχό της.

Η λυσσώδη πολεμική εναντίον της από  τον << κρυπτόμενο>>,  που για μία ακόμη φορά, προσφέρει υπηρεσίες, βγάζει ποσοστά  και ...αποφαίνεται ακόμη και για την ...νομιμότητα της ΔΡΑΣΗΣ,  πρέπει να καταδικαστεί.

Ας κρατηθούν αποστάσεις από τον μηδενισμό και την κατρακύλα του δημόσιου βίου

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου           

                  Όχι στον εκτραχηλισμό!

 

Οι επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών να καταδικάσουν!

 


 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 Περισσότερα του ιδίου 

 

Αναρτήσεις πολλές, να τιμήσουμε όμως και τον διάλογο
Ο Κύριος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος....

Για το "νέο" που περιμένουμε και δεν έρχεται

....στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας"

Ούτε τώρα μπόρεσες να κρυφτείς...πεζοπόρε!

Ηλία Μιμηγιάννη σ' ευχαριστούμε...

Εν όψει του ντιμπέϊτ ...δεν θέλω άλλα χάδια στα αυτιά μου

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη