e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αρκετοί φίλοι – γνωστοί με ρωτάνε :
Γιατί τα βάζεις με τον Δήμαρχο; Γιατί τον κυνηγάς;
Τελευταία αφορμή υπήρξε το τετρασέλιδο κείμενο –- καταγγελία της ΔΡΑΣΗΣ προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με θέμα :
"Ανεπίτρεπτη  απόθεση ασφαλτικών υλικών στην δασική – αναδασωτέα περιοχή  του Μητροπολιτικού Πάρκου Τουρκοβουνίων ( περιοχή Γαλατσίου) ."

Κατ αρχήν η καταγγελία δεν είναι προσωπική,έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΡΑΣΗΣ.Όμως το θέμα είναι μεγάλο ,έχει  συζητηθεί  στις άγονες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,έχει γράψει και  ο "ΠΑΛΜΟΣ ".
Με τους  πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά της πόλης και για την συγκεκριμένη καταγγελία,  ευχαρίστως να ανοίξουμε κουβέντα. Για την ουσία του θέματος κι όχι για τις εντυπώσεις.Εδώ είναι οι τοπικές εφημερίδες,τα τοπικά έντυπα και  sites, Εδώ και το www.e-galatsi.gr.  Ας μην θεωρούν ορισμένοι ότι ο διάλογος και η επικοινωνία ολοκληρώνονται στις  γενικά ανιαρές συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Πάντως, η καταγγελία    δεν αφορούσε στο πρόσωπο του Γ.Μαρκόπουλου, αλλά στο Δήμο Γαλατσίου για  ανεπίτρεπτη πράξη σε βάρος της δασικής – αναδασωτέας περιοχής  μας , που εξασφαλίζει το οξυγόνο, όχι μόνο στο Γαλάτσι, αλλά στην Αττική γενικότερα ( υπερτοπικός πόλος δασικής αναψυχής…..). 

Μπορεί  η φροντίδα γι αυτή τη περιοχή να μοιάζει θέμα  απόμακρο και να μην συγκινεί  τον Γαλατσιώτη, την Γαλατσιώτισα  μπροστά στις συνέπειες των μνημονίων,όμως το θέμα  είναι σημαντικό. Γιατί και σήμερα ,όπως και χθες,κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά.    Την δουλειά  που δεν έχει σχέση με περιουσίες αξιώματα και εξουσίες,αλλά   με το γενικότερο συμφέρον. Και αυτή η δουλειά  σε φέρνει κόντρα με τις εξουσίες μικρές η μεγάλες και φευ,μετά τον Βασίλη Ζαφειράκη  μείνανε λίγοι, όσοι είναι διατεθειμένοι να επισημάνουν, να προβάλλουν,να διεκδικήσουν και όταν απαιτείται να  ελέγξουν - καταγγείλουν.Και αυτοί οι λίγοι που γίνονται δυσάρεστοι ,πληρώνουν κόστος μεγάλο ,όταν μάλιστα δεν έχουν πίσω τους κόμμα. Όλοι θα επιθυμούσαμε τα πράγματα να βαίνουν καλώς και να μην χρειάζονταν να χαλάμε τις καρδιές μας.

Και κάτι προσωπικό :

Με τον Γ.Μαρκόπουλο,η ιστορία επαναλαμβάνεται  ,όπως με τους Δήμαρχους Παπαδιονυσίου,Τούντα,Τσίρο. Αλήθεια είναι ότι, από τους τρεις, εγώ και ότι εκπροσωπούσα (Συλλόγους γονέων, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Συντονιστική επιτροπή ,Κίνημα φορέων,ΔΡΑΣΗ ) χαρακτηριζόμουν  από ενοχλητικός μέχρι εχθρικός.
Η αλήθεια είναι ότι ,ως Δήμαρχοι, δεν μπόρεσαν  να με περάσουν  στη πόλη ως γραφικό.  Αντίθετα και με τους τρεις ,απέκτησα φιλικές σχέσεις  ( με τον πρώτο πολύ φιλικές
Πότε; Όταν έπαψαν να είναι Δήμαρχοι!!  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

                                                                                                         

 

 

Έσπευσαν πολλοί να καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εναντίον των κινημάτων. 
Τον κατηγόρησαν,επίσης, ότι ως, συστημικό κόμμα εξουσίας, δεν έχει χιούμορ.
Όμως την Τετάρτη 31/1/18, το απόγευμα, τους απέδειξε ότι διαθέτει και από τα δύο.
Παρατηρώντας ,με άπειρη θλίψη, ότι στο Γαλάτσι  "δεν κουνιέται φύλλο"  ,ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει και βουλευτίνα, μεθόδευσε διαδικασία  "αναζωογόνησης του κινήματος".

Ανάγγειλε  "ομιλία Αχτσιόγλου" και σφυγομετρούσε αντιδράσεις. Με δευτεροκλασσάτα στελέχη του ( για να μην εντοπιστεί) παρακολουθούσε και κατέγραφε τις αντιδράσεις των κορυφαίων του τοπικού κινήματος ( Πίκουλα,Κελεπούρη κ.λ.π.).

Σταθερή ήταν η θέση της οργάνωσης ότι η ομιλία θα γίνει μόνον εάν οι αντιφρονούντες, δηλαδή το κίνημα,  θα  υπερέβαιναν τις  τέσσερις ντουζίνες.
Ο  "αντιπρόεδρος " μετέφερε στη  "Λέσβου " αντιφατικές πληροφορίες για το εύρος των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η ομιλία Αχτσιόγλου. Γιατί  δεν νοείται κοτζάμ Υπουργίνα να μην ξεσηκώσει τουλάχιστον μία κατοστάρα κινηματικούς και μάλιστα κινηματικούς με ταυτότητα κι όχι απ αυτούς  που κρύβονται στα  "πανό "  μεγάλης οργάνωσης.

Δεν νοείται το τόσο χοντρό θέμα  "Δίκαιη ανάπτυξη – αξιοπρεπής εργασία"  στη χώρα των μνημονίων, να μην συνεγείρει εκατοντάδες νομιμόφρονες αλλά και πολλούς αντιφρονούντες. Οι τελευταίοι, ας καταλάβαιναν ότι η  ομιλία ήταν  "πάσα "  της αριστερής εξουσίας στα κινήματα. Ας καταλάβαιναν ότι η ομιλία  ήταν ζύμωση εν όψει της εισόδου της χώρας στο σοσιαλισμό!

                                                           

             Μόνο ένα  "Πανό " για μία Υπουργό;

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όταν διαπιστώθηκε  ότι μόνο ένα  "πανό "  και μερικοί που θα το κράταγαν  θα ήταν η μόνη  "υποδοχή`` σε μία Υπουργό, αποφασίστηκε  η αναβολή –ματαίωση .Διέρρευσε ότι θα έρθει όταν  οι αντιδράσεις γίνουν πιο μαζικές. Έτσι,όμως,καθυστερεί και η έλευση του… σοσιαλισμού( δίκαιη ανάπτυξη-αξιοπρεπής εργασία ).

ΥΓ. Ορισμένοι διαδίδουν ότι η "ομιλία Αχτσιόγλου "ήταν ένα τέχνασμα με το οποίο  ΣΥΡΙΖΑ  δούλεψε"  τους, ζωηρούς στα λόγια, κινηματικούς στο Γαλάτσι και τους έστειλε καμαρωτούς με το `` Πανό `` τους να διαμαρτυρηθούν σε κενή αίθουσα στο ΚΑΜΙΝΙ, ενώ τα στελέχη του γέλαγαν κάτω από τα μουστάκια τους. 

                                                                  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

                                                                                                         

 

Επειδή, λόγω των ημερών, πολλοί από εμάς επικεντρώνουν την κοινωνία μονοσήμαντα και πρωταρχικά στην σημασία της ΑΓΑΠΗΣ, μεταφέρω εδώ το δικό μου συμπληρωματικό «Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα»: 

«Χρόνια Πολλά» από καρδιάς, σε όλες τις φίλες, τους φίλους, τις γνωστές, τους γνωστούς, σε όλους γενικά τους δοκιμαζόμενους ευφυείς ή ευκολόπιστους, μυημένους ή άσχετους, προβληματισμένους ή αδιάφορους, ενεργούς ή αραχτούς συμπατριώτες. Ας συνειδητοποιήσουμε χωρίς ψευδαισθήσεις, ότι αποτελούμε όλοι μας πλέον, μία σταδιακά ομογενοποιημένη ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΤΑΞΗ υπό διωγμόν και άτεγκτη εκμετάλλευση, σε μια χώρα, που βρίσκεται υπό κατοχή σε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Υπήκοοι, υποτελείς και εξανδραποδισμένοι σε αλλοτριωμένους υπανθρώπους που μεταβλήθηκαν σε αιμοδιψείς «βρυκόλακες» -βάρβαρο θέαμα σε λάκκο λεόντων! 

 

Ας γίνουμε, από συνονθύλευμα άκριτων χειραγωγημένων αδρανών ατόμων, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ας ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, πρώτα εμείς οι ίδιοι, τρόπο πρωτίστως ανιδιοτελούς ΣΚΕΨΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και ΔΡΑΣΗΣ, με στόχο, να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, μετά και άμεσα, την κατεστημένη κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική αταξία. Να ανατρέψουμε-αναθεωρήσουμε κάποιους βασικούς ΘΕΣΜΟΥΣ ή την λειτουργία τους (δεν θα τους απαριθμήσω εδώ), που θεσπίστηκαν ή οικοιοποιήθηκαν από την άρχουσα τάξη για το συμφέρον της. Γιατί, ό,τι απάνθρωπο, εχθρικό και αναξιοπρεπές συντελείται γύρω μας, δεν είναι έργο μόνο των κακών (πού πάντα συνυπάρχουν ως ανθρωπόμορφα δίποδα γύρω μας), αλλά πολύ χειρότερα, αποτελεί την νομοτέλεια της νοοτροπίας μας να συμπλέουμε μαζί της και να ανεχόμαστε παθητικοποιημένοι σε κατάσταση σοκ και δέους την ειδεχθή αταξία πραγμάτων σε βάρος μας.

 

Ό,τι συντηρεί (θεσμοί ή απατεώνες παραχαράκτες) την πολιτική ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ και εχθρική ΜΗΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑ, πρέπει να υπονομεύεται και να καταπολεμάται από όλους εμάς τα θύματα! Ό,τι ευνοεί την ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ μας σαν κοινωνία, σαν Λαός, σαν άτομα να αναδεικνύεται. Εμπρός λοιπόν, για μια ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Έριχ Φρόμ! Εμπρός λοιπόν, να ενεργήσουμε σαν έξυπνοι άνθρωποι για τον δικό μας ΛΑΟ, την δική μας ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, το δικό μας ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

 

Όμως, πριν μάθουμε, να ΜΙΣΗΣΟΥΜΕ και να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ τους απανθρωποποιημένους θύτες μας, πρέπει, να ΜΑΘΟΥΜΕ πρωταρχικά να ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ τους Καλούς, Ευγενείς, Ανώτερους Ανθρώπους, τους ΥπερΑνθρώπους του Νίτσε ή τους ΑυτοΑνθρώπους του Αριστοτέλη, με στόχο την επίτευξη της Αριστοτελικής πολιτικής, κοινωνικής και ατομικής Ευδαιμονίας, που ευφυώς ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ, διδάχτηκε και εφαρμόστηκε από τους Αρχαίους Αθηναίους! Υπάρχουν τέτοιοι ποιοτικοί Άνθρωποι; ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ, κατά εκατοντάδες γύρω μας, που διεξάγουν φιλότιμα, όμως ανοργάνωτα, ανένταχτα, και ίσως πολλάκις σε σύγχυση, έναν εν πολλοίς μοναχικό κοινωνικό αγώνα. Ανακαλύψτε τους! 

 

Παράλληλα, ΝΑ ΣΥΓΚΕΡΑΣΟΥΜΕ όσο το δυνατόν περισσότερες πατριωτικές κοινωνικές, πολιτικές, κομματικές, κινηματικές δυνάμεις και ανεξάρτητους μονομάχους διανοητές, επιστήμονες και ενεργούς πολίτες στην ΕΛΛΑΔΑ και ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ στο Εξωτερικό και ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ, με στόχο την επεξεργασία ενός ευέλικτου προγράμματος δράσης για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (προς εξασφάλιση της διατροφής του πληθυσμού), την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (απεξάρτηση κατά το δυνατόν από τις εισαγωγές) και την κατά τόπους κοινωνική ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, με προοπτική μια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, σε ειλικρινή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τα «εξαδέλφια» μας στην ΡΩΣΙΑ, με σεβασμό (σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ) της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ιστορίας και της Θρησκείας των Αυτόχθονων Λαών.

 

Τα προαναφερόμενα, δεν αποτελούν ρομαντικές σκέψεις ενός αιθεροβάμονα θεωρητικού, αλλά το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ-ΠΡΟΤΑΓΜΑ-ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μιας πολύχρονης και επίπονης διατριβής μου με τα κοινά (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο), ως ενεργός πολίτης , πολυσχιδής επιστήμονας και δημιουργικός παραγωγός, που θεωρώ ως την μόνη εφικτή ρεαλιστική ΛΥΣΗ, με γνώμονα τα σύγχρονα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, τους διεθνείς συσχετισμούς και την ακράδαντη ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ότι η Ιστορία των Λαών, της Ανθρωπότητας γενικότερα, γράφονταν πάντοτε από μια μειονότητα «τρελών ή γραφικών ή δονκιχωτικών» Ανθρώπων (διάβαζε τον περίφημο μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα), που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και τις διαβουλεύσεις, όπου λαμβάνονταν σημαντικές αποφάσεις για την μοίρα της κοινωνίας τους! Αρχικά, όλες οι επιτυχημένες ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ (*) του ευρω-αμερικανικού κόσμου ξεκινούσαν από έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό ευαισθητοποιημένων και ανήσυχων πολιτών, τους οποίους μετά συνεπικουρούσαν κάποιοι προβληματισμένοι παριστάμενοι, οι οποίοι, αν τα πράγματα έδειχναν, ότι η ΕΞΕΓΕΡΣΗ (*) είχε ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ενώνονταν με το πρώτο κύμα, και, μόνον όταν φαίνονταν να ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ακολουθούσαν τα λιγότερο πολιτικοποιημένα κύματα των ευρύτερων λαϊκών μαζών! . 

 

Φίλες και φίλοι, κατέθεσα την δική μου πολιτική άποψη, σε πνεύμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ & ΑΓΑΠΗΣ. Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια σας πολλά σε Προσωπικό, Οικογενειακό και Εθνικό Επίπεδο, με Υγεία, Χαρά και Εθνική Ομοψυχία!

Αθήνα, 24/12/2017

 

(*) Με τον όρο Επανάσταση-Εξέγερση, δεν νοείται εδώ, να πάρουμε τα κουμπούρια και τα φισέκια και να ανεβούμε στα βουνά ή να ξεκοιλιάζει ο ένας τον άλλον σε αντάρτικα πόλεων. Σήμερα, οι επαναστάσεις γίνονται από τους πάνω (μέσω των ΜΜΕ, των θεσμών και του Διαδικτύου), εν πολλοίς αναίμακτα, σιωπηλά αλλά περισσότερο ανθρωποκτονικά και ολέθρια. Καιρός είναι να γίνει και από τους κάτω ως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, χρησιμοποιώντας κατά το μέγιστο δυνατόν, τα ίδια όπλα των μπλοκ εξουσίας (ΜΜΕ-θεσμούς-Διαδίκτυο) και επιπρόσθετα τον Δυναμικό Ελευθεριακό Κοινοτισμό μας! Ας τολμήσουμε…

 

Αθανάσιος Καρανάσιος

Πολιτικός Μηχανικός

 

Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου