e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ούτε, τώρα, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα όλη,το άθλιο- υπόλογο πολιτικό σύστημα έκρυψε το αποκρουστικό πρόσωπό του.

Δεν είναι μόνο οι περιουσίες  που καταστρέφονταν.Είναι, , οι ζωές των ανθρώπων που  απειλούνταν ,είναι το οξυγόνο των ανθρώπων που χάνονταν,είναι ό ίδιος ο πλανήτης που μπαίνει σε ανοικτό κίνδυνο.
Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να  καταλογίσουν ευθύνες , όχι στον εαυτό τους  ,λες και το ξεβράκωτο – άθλιο κομματικό   κράτος  ( δημόσια Διόικηση)  που έχουν στήσει δεν είναι δικό τους έργο.

Λάτρεις, ευρωλιγούρηδες, υποτακτικοί –στην ίδια λογική με τους  δανειστές ,έχουν ψηφίσει όποιο έσοδο συλλέγει  το δύσμοιρο κράτος, υπερφορολογώντας τους Έλληνες η ξεπουλώντας την  δημόσια περιουσία, να τους το παραδίνουν  δημοκρατικότατα ( με νόμο της βουλής ) και να μην μένει κάτι για κανά αεροπλάνο,για τη διάσωση της Ελληνικής γης.

Μέχρι πότε τα παιδιά της Ελλάδας,με άδολο πατριωτισμό  (πυροσβέστες,εθελοντές ,μερίδα της Τ.Α …) παλεύοντας με τις φλόγες αλλά και ψαράδες, λιμενικοί, παλεύοντας με τα κύματα στο Αιγαίο διασώζοντας ανθρώπινες  ζωές, αλλά και εμπνευσμένοι καθηγητές στα σχολεία,κι άλλοι πολλοί, πλην απλοί Έλληνες  ……θα κρατάνε όρθια την πατρίδα τους;

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

Είναι καιρός τώρα που σκέπτομαι να ασχοληθώ με την… αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  και την απίθανη …συνέπεια  του λόγου και της πράξης αλλά και των επιχειρημάτων που προβάλλει Τσίπρας και στελέχη, που βέβαια ελάχιστη σχέση έχουν με την ειλικρίνεια της  αριστεράς  και ου αριστερού πολίτη. Του Συριζαίου  πολίτη, που ο ΣΥΡΙΖΑ  τείνει  να τον καταστήσει οπαδό.

Έλα, όμως, που δεν σε αφήνoυν  οι προκλητικές , χαμηλής πολιτικής στάθμης  και αμφίβολου  αισθητικού περιεχομένου  προσωπικές  επιθέσεις της  Ν.Δ. των Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και λοιπών  "σπουδαίων"  στελεχών της, με τις συχνά ακραία  αντιδραστικές θέσεις που παίρνουν!.  Και δεν είναι μόνον αυτοί που θα μπορούσε κανένας να τους προσπεράσει..    
                                                                                                                                                                 
Είναι και τα περιφερόμενα στελέχη  του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου ,υπόλογων, κι αυτών,  για το κατάντημα του τόπου και της χώρας ,επώνυμοι αγέρωχοι υπουργάρες και κομματικά στελέχη που κυβέρνησαν προκλητικά και ανεύθυνα και αντί διακριτικής αναχώρησης από τον δημόσιο βίο ,έστω  δεδικαιολογημένης κριτικής στις ΣΥΡΙΖΕικες αστοχίες, αναιρέσεις, ανακολουθίες  ,επιδίδονται με τέτοιο αντιδραστικό μίσος κατά της κυβέρνησης που σε φέρνουν να αντιδράς  κατ αυτών και όχι του αμυνόμενου ΣΥΡΙΖΑ, που, τουλάχιστον, ως κυβέρνηση, δικαιολογημένα υπόκειται σε κριτική .

Και δεν είναι οι μόνοι. Είναι κι ένας εσμός δημοσιογράφων που παραπληροφορούν, διογκώνουν,λοιδορούν κάθε αριστερή προοδευτική ιδέα  που μπορεί να εκφύγει από τα χείλη ΣΥΡΙΖαίου.   Τελευταίο χαρακτηριστικό γεγονός  είναι η σημαία και ποιος θα την κρατάει στην ΣΤ΄Δημοτικού.

Είπε κάτι σωστό ο Τσακαλώτος : "η ανταγωνιστικότητα δεν έχει θέσει στην παιδεία" Βγήκε και χαρακτήρισε  αυτή τη θέση,ως "Σοβιετική κορώνα "  ποια; Η παλαι ποτέ τηλεπερσόνα κ.Παναγιωταρέα!. Εδώ να σημειώσω ότι ,η  σημαία που μόνιμα κρατάει η ΔΡΑΣΗ στο Γαλάτσι γράφειτο Ελληνοπρεπές  :
Σχολεία :ΟΧΙ στον ανταγωνισμό.ΝΑΙ στον συναγωνισμό ΝΑΙ στην άμιλλα" !

Είπε κάτι άλλο σωστό ο Γαβρόγλου :Η σημαία δεν  είναι βαθμολογικό έπαθλο``και  ακούστηκαν φαιδρές, πλην άκρως αντιδραστικές, κορώνες για  "καταδίωξη της   αριστείας" για  "εξίσωση προς τα κάτω " .. Προφανώς οι κορυφαίοι του πολιτικού συστήματος, ως γόνοι αστικών, πλούσιων οικογενειών, υπήρξαν πράγματι πολύ καλοί μαθητές στα Δημόσια η στα  ιδιωτικά σχολεία που πολλοί φοίτησαν.  Είναι αυτό φυσικό γιατί οι δεσμοί πλούτου – γνώσης είναι άρρηκτοι. Οι όροι σπουδής ήταν και είναι  εμφανώς άνισοι  για τα παιδιά των φτωχών.Είναι κάτι αυτονόητο που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Όποιος έχει σπουδάσει φτωχός γνωρίζει την ταξικότητα και συνεπώς την ανισότητα της παιδείας,ακόμη και της δημόσιας.Θυμάμαι ότι στο Δημοτικό σχολείο του χωριού η      "πρωτιά" ,μεταξύ ίσων αγροτόπαιδων, δεν αμφισβητιόταν .  Στις πρώτες, όμως τάξεις του Γυμνασίου στην κοντινή πόλη,ο πρώτος του Δημοτικού στο χωριό  ‘επρεπε να παραχωρήσει την "πρωτιά" στους συμμαθητές - παιδιά των αστών της πόλης.Χρειάστηκε προς τούτο ένα ιδιότυπο,σε βάρος του, μπούλινγκ με την συνέργεια ορισμένων καθηγητών που πούλαγαν ηλίθια  εκδούλευση στον ματαιόδοξο αστό γονιό.

Προς  δυσφορία του φίλου μου του Πίκουλα, βρίσκω απόλυτα σωστό αυτό που είπε ο Βούτσης:
"Αυτό το ντέρμπυ περί αριστείας και ισοπέδωσης  είναι η βιτρίνα του `` δουλεύουμε για τους λίγους ή για τους πολλούς``, `` δουλεύουμε για το δημόσιο και το συλλογικό και το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον η δουλεύουμε  για τα ιδιοτελή συμφέροντα των ολίγων που έχουν τις προδιαγραφές τις κοινωνικο-ταξικές να κάνουν ότι κάνουν στη ζωή τους "  
…  Αριστερά κατάλοιπα που τα σκοτώνει η κυβερνητική πρακτική τους !

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

 

 

 

 

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη που περίμενε `` πολλά`` ( πέραν του κυκλοφοριακού ) από την έλευση του ΜΕΤΡΟ , η πόλη ,όμως ,δεν έκανε τίποτα όταν έπρεπε, προκειμένου  να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του ΜΕΤΡΟ  ένα συμβατό τοπικό  δομικό έργο ,όπως πλατεία – κέντρο πόλης,  που χρόνια διεκδικεί.

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη που σημείωσε εξοργιστική διαχρονική απουσία ( εκτός της ΔΡΑΣΗΣ ), ακόμη κι από αυτή την ``Δημόσια διαβούλευση για την   γραμμή  v4 στο Γαλάτσι`. ( Είναι γνωστό ότι ` δύο μόλις μήνες πριν, είχε λήξει ο χρόνος που  η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ είχε θέσει σε διαβού λευση την ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ!!) .

Ένας Δήμαρχος σε μία πόλη,που ,κατόπιν εορτής,καλεί ( προσχηματικά`;)  στις 6.7.17  την Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (μας θυμίζει αντίστοιχη πρόσκληση του Δήμαρχου κ.Θ.Τούντα στον τότε Γ.Γ.Ο.Α.  " φίλο του ", τον  κ.Κλαδά, προκειμένου να   "αδειάσει"  την  "συντονιστική  επιτροπή φορέων και πολιτών για την διάσωση του ΠΑΛΑΙ ")  και παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων ( Δημοτικό Συμβούλιο ) του απευθύνει την παρακάτω  ερώτηση :     

 -Μπορεί να αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός σας; 

 -Και  εισπράτει την αυτονόητη  απάντηση:   

 "Δυστυχώς αργήσατε 10 χρόνια.Η διαβούλευση και οι συζητήσεις της εταιρείας με τις τοπικές κοινωνίες  έχουν τελειώσει  και ο σχεδιασμός και οι μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί.Η συζήτηση και οι προτάσεις σας έπρεπε να έχουν γίνει  το 2006 η 2007. Τώρα είναι αργά και δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός``( ΠΑΛΜΟΣ 21.7.17),   

Αυτός ο Δήμαρχος με λιγότερες ,έστω,ευθύνες από προηγούμενους ,

Πως αισθάνεται; 

Υ.Γ. : Η απαράδεκτη αμέλεια –αφροντισιά του  τοπικού πολιτικο- Δημοτικού φάσματος  επιχειρείται να  μπουρδουκλωθεί με ανεπίσημες (;) διαρροές του τύπου
"έχουμε λεφτά,έχουμε περισσεύματα " και με τα λεφτά μας,  

ΘΑ απαλλοτριώσουμε,ΘΑ πληρώσουμε,ΘΑ κάνουμε πλατεία !!!   

ΜΕ την θεώρηση αυτή , ότι δηλαδή το γενικά φτωχό Γαλάτσι των μεγάλων προβλημάτων ,παρουσιάζει Δήμο με  "περισσεύματα ", (περισσεύματα είχαν  ο Σαμαράς και ο Τσίπρας),  διαβάσαμε ότι συμφωνεί  ( γιατί Όχι; ) και την οικειοποιείται και η τοπική βουλευτίνα μας!!.

Πλησιάζουν οι Δημοτικές  εκλογές του 2019 ( έτος εγκαινίων ΜΕΤΡΟ ) και όλοι ετοιμάζουν τις  αναιρέσεις τους και τις παραλείψεις τους να τις μετατρέψουν σε επιχειρήματα θολούρας που,στη ψηφοθηρία , αποδεικνύεαι αποτελεσματική!.

Το επόμενο άρθρο  με τίτλο`` με τα λεφτά μας !`` στις 3.9.2017

 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου