e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ατέλειωτες τετραετίες παρακολουθούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ( πάλαι ποτέ  "κύτταρο Δημοκρατίας "), να έχει μετατραπεί σε κακέκτυπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής,να έχει αντιγράψει τα στραβά και τα ανάποδα της (αυθαιρεσίες   πελατοκρατία….)
Χρειάζεται,άραγε ,ιδιαίτερη μελέτη για την επιβεβαίωση συτής της παρατήρησης;

Αρκεί  να θυμηθεί κανένας, τους τελευταίους  Δημάρχους Αθήνας,  Κακλαμάνη, Αβραμόπουλο,Μπακογιάνη, σε τι δεσμεύθηκαν, και τι τελικά άφησαν πίσω τους. Να θυμηθούμε και τους Δήμαρχους Γαλατσίου , Παπαδιονυσίου, Τούντας,Τσίρος…  Ακόμη , να μην ξεχάσουμε τον παράγοντα Πατούλη, που σήμερα μεσουρανεί και δίνει γραμμή καταψήφισης στους Δημάρχους της χώρας ! .
Όλοι αυτοί ,με την απόλυτη και ανεξέλεγκτη εξουσία τους, τι άφησαν πίσω τους ;

Πόσοι  Δήμοι,σήμερα, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Δημοτών τους;  Δεν έχει κανένας, παρά να παρακολουθήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Θα …καταλάβει. Φταίει γι αυτή τη κατάσταση το ισχύον  Δημαρχοκεντρικό σύστημα που δίνει στον Δήμαρχο και στην πλειοψηφία του  υπέρμετρη εξουσία; Φταίει,αλλά όχι μόνον αυτό.Το ίδιο ισχύει και για την απλή αναλογική του Κλεισθένη.Η απλή αναλογική, από μόνη της, δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την κακοδαιμονία των Δήμων.
Μπορεί ,όμως , να  κεντρίσει το ενδιαφέρον ικανών και αξιοπρεπών πολιτών, να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης τους και  να δώσουν κάποια ώθηση προς τα εμπρός των τοπικών κοινωνιών που τώρα διάγουν περίοδο αφασίας.

Με την απλή αναλογική δεν θα μπορεί , ένα άτομο ,με τον χειρισμό της εξουσίας του ( αμοιβόμενοι  αντιδήμαρχοι,πρόεδροι Ν.Προσώπων κ.λ.π. ) να κυβερνάει,  με απούσα μία ολόκληρη πόλη.
Όσον αφορά την ακυβερνησία που …φοβούνται  οι πανίσχυροι,σήμερα, Δήμαρχοι, ακόμη και του 23% - 25 % του α΄γύρου (!), ας μην ανησυχούν. Η εξουσία ποτέ δεν έμεινε ορφανή.Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  είναι αποστομωτική.

Πήρα στα χέρια μου το σχέδιο νόμου του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που έχει τεθεί σε διαβούλευση. 324 σελίδες !. Περιλαμβάνει και σειρά διατάξεων νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης. Όμως,μετά τα μνημόνια και την ξεδιάντροπα ομολογούμενη πλέον εξάρτηση της χώρας μας από ξένους δανειστές (  θεσμοί …), και την θεσμοθετημένη ενεχυρίαση της εθνικής  περιουσίας,το να στέκεται κανένας , στα αρνητικά του Κλεισθένη μοιάζει αφελές.

Το μόνο που προέχει σήμερα είναι να κουνηθεί η κοινωνία και η απλή αναλογική προσφέρει μία δυνατότητα. Ας δηλώσει παρουσία, ας δυναμώσει ο λαϊκός παράγοντας για να αντιπαλέψει,όχι μόνον  τις αρνητικές προβλέψεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, αλλά την υποδούλωση της χώρας. Μία άρνηση ψήφου στην βουλή, μεταξύ αυτών και της απλής αναλογικής, δεν είναι δα επαναστατική πράξη. 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου 

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

Την Κυριακή 29/4/18, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας  Let's do it Greece, από τον Δήμο Γαλατσίου οργανώθηκε   " εθελοντικός καθαρισμός του Λ.Κόκκου" .
Η ΔΡΑΣΗ συμμετείχε  στην προσπάθεια με την παρουσία αρκετών μελών της.Όμως, ο αριθμός των Γαλατσιωτών που πήραν μέρος σ αυτή την προσπάθεια ήταν απογοητευτικός. Απογοητευτική ήταν και η παρουσία των αξιωματούχων της πλειοψηφίας που διοικεί τον Δήμο: ΚΑΝΕΝΑΣ, εκτός από τον οργανωτή αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κ.Μπάστα. Τέτοια η συνοχή της πλειοψηφίας!.

Παρουσία είχαν και ορισμένοι πρόεδροι Συλλόγων και ελάχιστοι πολίτες – εθελοντές. Η προσπάθεια επικεντρώθηκε γύρω από την οδό Δρυόπιδος.
Στις σημερινές συνθήκες της απομάκρυνσης του πολίτη από τα κοινά ,δεν ξέρω τι νόημα θα είχε να μιλούσαμε για πρόχειρη οργάνωση ,κάτι που θα αδικούσε τον συμπαθή αντιδήμαρχο.Ούτε, βέβαια, για την απουσία Δημοτικής πολιτικής σκουπιδιών που αφορά την γενικότερη Δημοτική πολιτική που περιορίζεται στην αποκομιδή τους με τον γνωστό κλασσικό  και δαπανηρό τρόπο.

Το πρόβλημα  της μη συμμετοχής είναι γενικότερο  και δεν  έχει σχέση με τους επώνυμους της πόλης  που,σε ανάλογα γεγονότα,( δενδροφυτεύσεις κ.λ.π.), οι περισσότεροι δεν  προσέρχονται ,οι δε προσερχόμενοι δεν αποφεύγουν τον πειρασμό της… φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες  και η προβολή στα έντυπα , στο  facebook, όπως και οι μη ουσιαστικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιες εκδηλώσεις – γιορτές, είναι τα μόνα  …γεγονότα στο φτωχό Γαλάτσι .
Ορισμένοι από την  ΔΡΑΣΗ,προτίμησαν να αποκοπούν  από την Δρυόπιδος και να προβούν στην καθαριότητα του χώρου ,αριστερά ανεβαίνοντας προς το Δημοτικό Γκαράζ, όπου η πρόκληση των σκουπιδιών ήταν εμφανής.

Κάποια συμπεράσματα βγήκαν  που θα άξιζε τον κόπο να τα συζητήσουμε.
Ποιος ,όμως,στο Γαλάτσι,είναι διατεθειμένος α ανοίξει συζήτηση που αναδεικνύει αμέλεια και ευθύνες;

Γιατί,έπρεπε οι εθελοντές να καθαρίσουν τον χώρο κατά μήκος της Δρυόπιδος, πέραν από τα σχολεία και όχι οι δημιουργοί των σκουπιδιών, κάτοικοι των απέναντι πολυκατοικιών  και ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων ( πάρκιν) ; Ο δρόμος δεν έχει μεγάλη κίνηση για να "φορτωθούν"  τα σκουπίδια στους περαστικούς.

Την ίδια ημέρα,από το πρωί, η ΔΡΑΣΗ ,ο Δ.Μπουλούτης με το χορτοκοπτικό του φορέα μας  έκοβε χόρτα, ασφαλίζοντας τον χώρο από πυρκαγιές και ταυτόχρονα,  ετοίμαζε τον χώρο να υποδεχθεί τους επισκέπτες  στην καθιερωμένη ,πλέον, γιορτή στα υιοθετημένα της  "Δράσης " την Κυριακή 6/5/18 από τις 11 π.μ. και μετά, ο δε επικεφαλής της "Ομάδας Περιβάλλοντος"  Στέλιος Μπακάλης,μπόρεσε και ήταν παντού. 
Γαλάτσι δεν είναι μόνο οι δύσκολες γειτονιές του. Γαλάτσι είναι και το δάσος του, η περιούσια δασική – αναδασωτέα περιοχή που έχει ανάγκη προστασίας.
Κάποια στιγμή οι Γαλατσιώτες θα πρέπει να γνωρίσουν αυτό τον χώρο.
Ας ξεκινήσουν από την επόμενη Κυριακή 6/5/18.Θα τους καλωσορίσουμε στα υιοθετημένα .Την κατεύθυνση θα την βρουν στην αφίσα που δημοσιεύεται...

 

  

 

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 Διαβάστε περισσότερα του ιδίου 

 

 

 

 

 


Γνωστό είναι ότι,στο όχημα της αριστεράς , επιβαίνουν άνδρες αλλά και γυναίκες,συχνά ως λαθρεπιβάτες. 

Γνωστό , επίσης, είναι ότι οι πραγματικά  αριστεροί, ανεξαρτήτως φύλου ,διακρίνονται,όχι τόσο από το κόμμα που έχουν ενταχθεί,  όσο  για την  πραότητα του χαρακτήρα τους, ,την αλληλέγγυα στάση τους ,τον  ήπιο – διδακτικό  τρόπο που ξετυλίγουν  τις σκέψεις τους, το χιούμορ τους,την αυτοσυγκράτηση,την ανοχή ακόμη και στην άδικη κριτική…. Όταν, όμως, συμβαίνει και μέσα στο χώρο της αριστεράς,όπου το ανδρικό φύλο υπερτερεί κατά πολύ του θηλυκού,   κάποια γυναίκα  ξεχωρίζει ,ε! τότε αυτή,δεν είναι απλά αριστερή,αλλά υπεραριστερή !

Ποια μπορεί να είναι τα στοιχεία  μίας υπεραριστερής; Τα διαβάσαμε πρόσφατα:
"Να είναι ωραία, να είναι πολύ μορφωμένη, να έχει πολιτικό λόγο, να έχει άριστο διδακτορικό , που είναι στην  βιβλιοθήκη του Washington d.c.και κομμάτι του έχει χρησιμοποιηθεί από την NASA"

Και το ερώτημα : Σήμερα,που η αριστερά, σε ρόλο δεξιάς,δοκιμάζεται ανελέητα στην πράξη και στην πολιτική, αυτές τις δυσεύρετες προσωπικότητες πως  θα τις διακρίνουμε  για να τις ανεβάσουμε ακόμη  ψηλότερα; Η απάντηση είναι απλή :

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε εμείς.Μας το λένε οι ίδιες : Αρκεί να ανακαλύψουμε πρώτα  μερικούς κομπλεξικούς ,κι αυτοί θα μας οδηγήσουν στην υπεραριστερή που τους σκοτώνει με τα προσόντα της.
Κι εγώ που φανταζόμουνα την,επίσης,ξανθιά  κυρία Πατούλη ως απρόσεκτη αστή !                                                                                                                                     

Α!, ρε Λαζόπουλε, τι προβλήματα δημιουργείς στις σχέσεις μας με τους παλιούς φίλους μας !  

Toυ Ίκαρου  Πετρόπουλου

 

 Διαβάστε περισσότερα του ιδίου