e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 7/10 στις 3πμ, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ.Ηρακλείου και Τραλλέων δέχτηκε επίθεση- λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων , ηλικίας 20-30 ετών. 

Το περικύκλωσαν και άρχισαν να το χτυπάνε και να το κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Παραμένει και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια.

Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθηκε τι του φώναζαν όταν τον χτυπούσαν.

Τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο,οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά Ααπροπύργου ,ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία.

Πηγή:ΚΕΕΡΦΑ

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει,  ότι ξεκίνησαν τα δρομολόγια του πούλμαν του Δήμου Γαλατσίου προς τα ΤΕΙ  Αιγάλεω και την Πανεπιστημιούπολη.

 

ΤΕΙ ΑΙΓΑΛΕΩ

  • Αφετηρία-1η στάση : 6:30 Βεΐκου και Ηνιόχου
  • 2η στάση            Βεΐκου και Εσπερίδων.
  • 3η στάση            Βεΐκου και Εκάτης.
  • 4η στάση            Λ. Γαλατσίου και Κύκνων - (έναντι πλατείας Λιναρά)

                                   

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

  • Αφετηρία-1η στάση : 8:00 Βεΐκου και Ηνιόχου
  • 2η στάση            Βεΐκου και Εσπερίδων.
  • 3η στάση            Βεΐκου και Εκάτης.
  • 4η στάση            Πρωτοπαπαδάκη & Βενιζέλου

 

Σημειώνεται ότι χρήση του πούλμαν κάνουν αποκλειστικά και μόνο οι φοιτητές που είναι κάτοικοι Γαλατσίου, με την επίδειξη του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ».

 Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την έκδοση του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» του δημοτικού πούλμαν είναι τα εξής: 

1. Αποδεικτικό διαμονής στο Δήμο μας, (φωτοαντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή ΕΥΔΑΠ).

2. Αντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας για το τρέχον έτος σπουδών.

3 Μία πρόσφατη φωτογραφία.

4. Απαραίτητος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου των φοιτητών.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά, στο 2ο όροφο, στο Γραφείο Παιδείας.  Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 31/10/2017, ώρες 11:00 με 13:00.

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Γραφείου Παιδείας: 2102143328, 2102143407 και 2102143377. 

                                                   

 

 

 

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Στην 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση για όλες τις σχολικές μονάδες ορίζεται η παρακάτω :

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης,

Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά). Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ΑlfaVita: