e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου (Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018), γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα ανούσιου καυγά μεταξύ δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμου και της μείζoνος αντιπολίτευσης. Ένας καυγάς που κατέβασε ένα ακόμα σκαλοπάτι χαμηλότερα το έτσι κι αλλιώς συχνά χαμηλό επίπεδο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με το απαράδεκτο φαινόμενο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Μαρκόπουλου να βιντεοσκοπεί κρυφά μέρος της συζήτησης, χωρίς καμία άδεια και με προκλητικό ύφος, να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που σε μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου επικρατεί μια εκφυλιστική κατάσταση. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει οξυμένη πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα, για σοβαρά ζητήματα, αφού εκπροσωπούνται διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, και άλλο να γινόμαστε κατ’επανάληψη θεατές προσωπικών (συχνά τεχνητών) αντεγκλήσεων και χαρακτηρισμών τις περισσότερες φορές για ζητήματα που απέχουν πάρα πολύ από αυτά που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τέτοιες πρακτικές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε αποχωρήσει από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι για αντίστοιχα φαινόμενα.

Η δήθεν αντιπαράθεση για τέτοια ζητήματα και με τέτοιους τρόπους είναι βολική για όλους τους εμπλεκόμενους –τόσο για τη διοίκηση του δήμου, που έχει την κύρια ευθύνη και για τη διαδικασία, όσο και για τους εκπροσώπους των παρατάξεων που εμπλέκονται κατ’επανάληψη στους ανούσιους αυτούς καυγάδες. Και αυτό γιατί εκπροσωπούν από κοινού στο δημοτικό συμβούλιο τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις, την ίδια γενική αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και σε τοπικό επίπεδο. Έχουν υποστηρίξει και υποστηριχτεί και οι μεν και οι δε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία επί δεκαετίες έβαζαν στη γκιλοτίνα τα δικαιώματα του λαού μας και στη δική μας γειτονιά, το Γαλάτσι. Συμφωνούν με την πολιτική της μετατροπής των δήμων σε φοροεισπράκτορα του κράτους, με την πολιτική της εμπορευματοποίησης, της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων σημαντικών υπηρεσιών που επιβαρύνουν ακόμα περαιτέρω τα λαϊκά στρώματα και στο Γαλάτσι. Τους συμφέρει συνεπώς να εμφανίζονται ότι διαφοροποιούνται και αντιπαρατίθενται για επιμέρους ή δευτερεύοντα θέματα και να αποπροσανατολίζουν από τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου και τις άλλες παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Μας βρίσκει σύμφωνους η πρόταση να βιντεοσκοπούνται και να προβάλλονται διαδικτυακά οι συνεδριάσεις. Θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να είναι δημόσιες και ανοιχτές, με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της πόλης μας να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για τις πολιτικές που ακολουθούνται από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς που τις εξειδικεύουν και τις εφαρμόζουν και στο επίπεδο του δήμου μας. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να συμπορευτούν με το Κ.Κ.Ε. ώστε να δυναμώσει ο πραγματικός αντίπαλος στις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Χάρης Βουρδουμπάς

 

Η θεατρική ομάδα της Δράσης  μάγεψε  το Σάββατο 10 Μαρτίου  το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο Κνωσσός,
για να παρακολουθήσει  τη πρώτη παράσταση του έργου " Οι μάγισσες του Σάλεμ"  του κορυφαίου Αμερικάνου θεατρικού δραματουργού Άρθουρ Μίλερ.

Δελτίο τύπου

Μεγάλο τοπικό πολιτιστικό γεγονός!

Αυτό που συνέβη το Σάββατο 10/3/18 στο θέατρο ΚΝΩΣΣΟΣ, στα Πατήσια, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και κάθε προσδοκία. Εκεί, η θεατρική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ, έδωσε την πρώτη παράσταση του έργου " Οι μάγισσες του Σάλεμ"  του κορυφαίου Αμερικάνου θεατρικού δραματουργού Άρθουρ Μίλερ.

Συνηθισμένο θεωρείται το γεγονός ότι, η τεράστια αίθουσα του θεάτρου γέμισε ασφυκτικά,ακόμη και ο εξώστης.Η Θεατρική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ , έχει το δικό της κοινό που την πιστεύει και στηρίζει μαζικά τις εκδηλώσεις της.

Αυτό που ευχάριστα εξέπληξε ήταν το ψηλό ,πέραν του αναμενόμενου ,επίπεδο της παράστασης.Ένα τέτοιο έργο ,διάρκειας τριών ωρών ,με βαθύ περιεχόμενο και ιδιαίτερες απαιτήσεις,που δεν τολμούν να το προσεγγίσουν επαγγελματικοί θίασοι,η θεατρική μας ομάδα τόλμησε και πέτυχε απόλυτα. Ήταν,πράγματι,μία εξαιρετική παράσταση.

Ήταν ένα από τα σημαντικότερα τοπικά πολιτιστικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων.

Κι αυτό έλαβε χώρα με την πλήρη απουσία των ταγών του πολιτισμού στο Γαλάτσι!.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η θεαματική απόδοση όλων σχεδόν των ηθοποιών,πολύ πιο πάνω απ αυτό που γνωρίζαμε.Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα χρειάζονταν κι ένα τόσο δύσκολο έργο για να δείξει όλες τις δυνατότητές της.

Οπωσδήποτε κύριος συντελεστής αυτού του επιτεύγματος είναι η σκηνοθέτης Γεωργία Δαμήλου.

Παίζουν οι  "ηθοποιοί ":

Γιαννικοπούλου Άννα , Κουνινιωτης Γιώργος, Ρεντίφη Βασιλεία,Ντουντούμη Μαρκέλλα,Μιχαλοπούλου Κατερίνα,Αυγερίου Μαντώ,Πετροπούλου Ρένα,Ζορμπαλά\ Έλια, Μαυρομμάτης Μάνος,Καλταβερίδου Χριστίνα, Σαρρή Κατερίνα, Δελαμπόρας Γιώργος,Δαμήλος Αντώνης, Χατζημανώλη Βαρβάρα, Σιγάλα Νίκη, Κουσαιτης Γιάννης.

Το έργο θα παιχθεί την Τετάρτη 14/3/18 στις 19,30 στον ίδιο χώρο ( Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ )

11/3/18

 

 

YΓ.Οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μπούρα

Με αφορμή την ανακοινωθείσα συγχώνευση  της ΔΟΥ Γαλατσίου με τη ΙΔ’ ΔΟΥ Αθήνας , η  Γενική Συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου ,ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο αντιτίθεται στην συγχώνευση.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα σε Γενική Συνέλευση, συζητήσαμε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της  εξαγγελθείσας συγχώνευσης  της ΔΟΥ Γαλατσίου. Συγκεκριμένα:

Από δημοσιεύματα του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, και με βάση δηλώσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης Εφοριών (ΔΟΥ). Μεταξύ των συγχωνευομένων περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Γαλατσίου, η οποία συγχωνεύεται με τη ΙΔ’ ΔΟΥ της Αθήνας. Η απόσταση των κτιρίων στα οποία σήμερα στεγάζονται οι δύο Εφορίες είναι μεγάλη και  καθώς δεν υπάρχει καν συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τη μετάβαση από το  μια περιοχή στην άλλη, η συγχώνευση θα σημάνει πολλή ταλαιπωρία για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, ιδιαίτερα αν η εγκατάσταση της διευρυμένης εφορίας γίνει στο κτίριο που σήμερα στεγάζει τη μία από τις δύο εφορίες. 

Με βάση τα παραπάνω 

ΖΗΤΑΜΕ

να μην πραγματοποιηθεί  η σχεδιαζόμενη συγχώνευση της  ΔΟΥ Γαλατσίου με τη ΙΔ’ ΔΟΥ Αθηνών, που συνεπάγεται σημαντικές δυσκολίες για πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Το παρόν να αποσταλεί στο διοικητή της ΑΑΔΕ και στον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και το Γραμματέα της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάτσι 7 Μαρτίου 2018

Ο πρόεδρος της Γ.Σ. Βασ. Στεργιόπουλος

Ο αντιπρόεδρος Δημ. Σκούντζος