e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου με αφορμή την χτεσινή καταρρακτώδη νεροποντή ενημερώνει για τα εξής:
1.      Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος ο Δήμος έχει προνοήσει και καθαρίσει τα φρεάτια της πόλης, εγκαίρως. Μάλιστα, η εργολαβία καθαρισμού τους, η οποία λήγει στις 09/08/2018, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό τους με σχολαστικότητα.
2.      Ο Δήμος Γαλατσίου, για άλλη μια φορά μετά από πολλά χρόνια, χωρίς εξαγγελίες και δημόσιες ανακοινώσεις, πύκνωσε το δίκτυο των όμβριων υδάτων στην πόλη, αυξάνοντας τον αριθμό των φρεατίων κατά 27, που ενώθηκαν με νέες σωληνώσεις με το κύριο δίκτυο. Έτσι, περισσότερο νερό διοχετεύεται υπογείως παρά επιφανειακώς στους κατηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου.
3.      Υπάρχει συνεχής καθημερινός και ποιοτικός καθαρισμός όλων των δρόμων του Γαλατσίου από τα συνεργία οδοκαθαρισμού του Δήμου. Το Γαλάτσι είναι πεντακάθαρο. Δεν αφήνονται σκουπίδια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, που ενδεχομένως σε μια βροχή θα βουλώσουν τα φρεάτια.
4.      Η συγκεκριμένη καταιγίδα έπληξε με εξαιρετικά μεγάλη ένταση την ευρύτερη περιοχή του Γαλατσίου. Το φαινόμενο αυτό παρέσυρε αναπόφευκτα κάποια φερτά υλικά από τα Τουρκοβούνια. Ήταν τόσο έντονη η συγκεκριμένη νεροποντή που έκλεισαν σταθμοί του Μετρό (Πανόρμου, Νομισματοκοπείο), διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (2 ώρες η Λεωφόρος Μεσογείων, η υπόγεια γέφυρα Κατεχάκη, η Πειραιώς, η Καυτατζόγλου, η Μιχαλακοπούλου, κεντρικοί δρόμοι στη Νέα Ιωνία και στη Χαλκηδόνα), διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από το Μαρούσι μέχρι την Αθήνα, στο Καματερό, στον Κόκκινο Μήλο κ.α.
5.      Το πρόβλημα των αυξημένων υδάτων στους δρόμους του Γαλατσίου την Κυριακή 29 Ιουλίου προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι οι αγωγοί της ΕΥΔΑΠ, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο του βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν και να πετάξουν τα καπάκια τους από την πίεση. Στην επίσης, πολύ έντονη νεροποντή του Σαββάτου (28/7), οι δρόμοι του Γαλατσίου και οι υποδομές του δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.
Ο Δήμος Γαλατσίου ζητά συγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τη χτεσινή πρωτόγνωρη για την πόλη νεροποντή. Ο Δήμος Γαλατσίου διαβεβαιώνει τους πολίτες του ότι θα συνεχίζει να θωρακίζει την πόλη περαιτέρω και θα επενδύσει και σε άλλες υποδομές και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των πολύ ακραίων γεγονότων και φαινομένων, που δυστυχώς βιώνει η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018  στις 18:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου ,για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

     

1ο

Έκφραση γνώμης επί της 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Ν.Π. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου», οικ. έτους 2018.

κ. Ιωάννης Οικονόμου

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Δήμου Γαλατσίου

 

 

 

2ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας πόλεως (σάκοι απορριμμάτων), ενδεικτικού προϋπολογισμού τριάντα πέντε χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (35.998,37 €) σε βάρος των Κ.Α. 20.6634.0001 (29.499,22 €) Κ.Α. 35.6634.0001 (6.499,15 €) οικονομικού έτους 2018.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

   

3ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Κουμουνδούρου αρ. 3 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Σολωμού αρ. 47 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 67/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Στρ. Μακρυγιάννη αρ. 1 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 68/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

6ο

Εισήγηση κοπής ενός (1) δένδρου μέσα στο δημοτικό σχολείο της Λ. Γαλατσίου 86 (Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 72/2018 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, από τις 9π.μ. έως τις 10π.μ. θα πραγματοποιηθεί  διανομή προϊόντων (αδιάθετων προϊόντων παντοπωλείου και ποσότητας γάλακτος εβαπορέ) για τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)». Επισημαίνεται ότι η διανομή αφορά αποκλειστικά 5/μελείς έως 7/μελείς  οικογένειες  οι οποίες είναι γραμμένες στο ΤΕΒΑ και έχουν ειδοποιηθεί με μήνυμα.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση, στον χώρο του ΠΑΛΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,  έναντι Άλσους Βεϊκου, έχοντας μαζί τους οπωσδήποτε, Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, καθώς και το ΑΜΚΑ τους.