e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τι σήμαινε  ο χαρακτηριστικός ήχος και το περιβόητο "πάρε το μηδέν ...πάρε το μηδέν δεν ακούγεσαι"....που ακουγόταν συχνά  , πριν  πολλά χρόνια ,όταν τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ ήταν αναλογικά .Ο Μανώλης Τσουπάκης Στέλεχος  του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ...μας το εξηγεί.

ΥΓ.Ο Μανώλης Τσουπάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος , με τον Συνδυασμό "Γαλάτσι,Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο"
και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Μαρκόπουλο..

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

******ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(κλικ εδώ)

 

Μια καινοτόμος τεχνολογία για το περιβάλλον έρχεται στο Γαλάτσι

Από την ΕΦΣΥΝ (10 Μαϊου)

 

Πόσο  ρυπογόνο μπορεί να είναι ένα απορριμματοφόρο της γειτονιάς μας, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι τα χιλιόμετρα που διανύει ετησίως είναι λίγα σε σχέση με τα ιδιωτικής χρήσης βαρέα οχήματα; Η απάντηση εκπλήσσει αφού τα δημόσια οχήματα (αποκομιδής απορριμμάτων, σκούπες, γερανοί, φορτηγά κ.α.) αποτελούν το 5% του στόλου των οχημάτων, ωστόσο  είναι υπεύθυνα για το 33% των εκπεμπόμενων ρύπων στις πόλεις. Ταυτόχρονα, επειδή «γράφουν» πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, παραμένουν λειτουργικά και αξιόπιστα για περίπου μια εικοσαετία. Παρά ωστόσο τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το κόστος αντικατάστασής τους παραμένει υψηλό, αγγίζοντας τα 150.000 ευρώ το καθένα.

Για να αντιμετωπίσει  αυτό το αρνητικό δίπτυχο (ρύπανσης του περιβάλλοντος και υψηλού κόστους αντικατάστασης των οχημάτων) ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο καινοτόμο-σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- έργο CAT4HEAVY, το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE 17», εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Σε διημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα από το Πράσινο Ταμείο και την Greek LIFE Task Force παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες του έργου,  το οποίο χρηματοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ και έχει στόχο τη μείωση της εκπομπής  τοξικών ρύπων από τα Δημόσιας Χρήσης Βαρέα Οχήματα με τη χρήση νανοτεχνολογίας. Η καινοτόμος καταλυτική τεχνολογία, θα  εφαρμοστεί σε τριάντα βαρέα οχήματα συνολικά του Δήμου Γαλατσίου (Ελλάδα), της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Λιμανιού της Γένοβα (Ιταλία) και της Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών  της Μάντοβα (Ιταλία). Τα 30 οχήματα θα αναβαθμιστούν βάσει της ευρωπαϊκής κλίμακας εκπομπών από EURO I έως EURO IV σε EURO VI, κάτι που θα επιφέρει κατά 95% μείωση των κύριων τοξικών ρύπων, όπως τα μικρο-αιωρούμενα σωματίδια και το οξείδιο του αζώτου.

Διαβάστε περισσότερα στην EFSYN

 

 

Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Συνάντηση με τον υποψήφιο  Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης συζητήσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει εικόνα συνολικά το λεκανοπέδιο.

Ενημέρωσα μεταξύ άλλων τον υποψήφιο Περιφερειάρχη σχετικά με δύο έργα για τα οποία θα χρειαστεί η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν.

Πρόκειται για το φάκελο που ήδη έχει κατατεθεί και αφορά στο αίτημα απαλλοτριώσεων ύψους 6 εκατ. Ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το Γαλάτσι Πλατεία.

Επιπλέον, υπάρχει αίτημα για την εξασφάλιση πόρων για την ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού για τις ανάγκες της πόλης σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί επί της οδού Μεσσηνίας.

Με συνεργασίες και σκληρή δουλειά θα υλοποιήσουμε όλα τα εμβληματικά έργα που έχουμε εξαγγείλει και θα αλλάξουμε το Γαλάτσι μας.

 

 Παρασκευή  10 Μαϊου 2019

Γιώργος Μαρκόπουλος: Νορβηγική τεχνογνωσία και θερμοκοιτίδα για startups στο Γαλάτσι

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο Δήμο της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Πέμπτη  9 Μαϊου 2019

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου(Πέμπτη 9 Μαϊου 2019)

Σε άκρως φιλικό κλίμα συναντήθηκα εχθές το πρωί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να επισκεφτούμε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή υλοποιούνται στο Γαλάτσι μας και τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Χατζησπύρου, όπου με το καινούργιο λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Γαλατσίου την ξενάγησα στο έργο ανάπλασης της νησίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη.

Επόμενη στάση μας ήταν ο περιβάλλων χώρος της Ομορφοκκλησίας, όπου γίνεται ολική ανακατασκευή των μονοπατιών και των πεζοδρόμων, προκειμένου να αναδείξουμε τη μοναδική ομορφιά αυτού του πραγματικού στολιδιού της πόλης μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Τελευταίος σταθμός, το οικόπεδο που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος μας, προκειμένου εκεί να ανεγερθεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες των δημοτών μας.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη γιατί για εμάς το Γαλάτσι είναι η ζωή μας! 

 

 

 

 

 

Aπολογισμός  της Δημοτικής Αρχής  στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ)

+

Γιατί υποψήφια

Συμμετέχω γιατί πιστεύω στον ενεργό πολίτη,το πολίτη που μάχεται και οραματίζεται,στοχεύει και πετυχαίνει.

Αναλαμβάνοντας ο καθένας από εμάς την ευθύνη του, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το τόπο μας ,δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το όραμά μου για το Γαλάτσι,είναι να γίνει μια πόλη πρότυπο στη.ποιότητα και στην ταχύτητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, στη καθαριότητα και στο πράσινο,στην κοινωνική ευθύνη στην συλλογικότητα και τον εθελοντισμό, στην ασφάλεια των κατοίκων, στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ,στο πολιτισμό και την ψυχαγωγία,

Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τα παιδιά και τους απόμαχους της ζωής.

Εμπιστεύομαι και συμπορεύομαι με τον Κώστα Ζώμπο,γιατί πέρα από καταξιωμένος επιστήμονας,διακρίνεται για το ήθος την οργανωτικότητα και την εργατικότητα.
Η εμπειρία του και η ενασχόλησή του με τα κοινά,δίνουν την βεβαιότητα για την επιτυχία σε ότι έχουμε οραματιστεί.

 

Ζωγραφίζοντας...το όραμα για το μέλλον

Λίγα λόγια , πολλά μικρά  και καθημερινά έργα 

Ανάδειξη του Καμινιού σ’ έναν πραγματικό πολιτιστικό πολυχώρο Ένα εμβληματικό κτίριο , σύμβολο της πόλης, που με τις σύγχρονες τεχνολογίες ,θα συνδέει το παρόν της, με  το παρελθόν της, αλλά και το μέλλον της.

• Με στόχο τα μεγάλα έργα(κεντρική πλατεία), ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση των μικρών αλλά σημαντικών για την καθημερινότητά μας(πεζόδρομοι ,πεζοδρόμια, δρόμοι ,διαβάσεις πεζών…)
Θέλουμε να βλέπουμε στους δρόμους και τις πλατείες τα άτομα με αναπηρίες να μοιράζονται  μαζί μας ,κάποιες στιγμές ,κάποιες χαρές.

Αποκέντρωση..Δίνουμε ζωή στις γειτονιές ,εκεί που τα παιδιά μας ,ζουν ,μεγαλώνουν και παίζουν 

Οn line υπηρεσίες του Δήμου ... που θα συμβάλλουν  στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,  στην αποφυγή άσκοπων και χρονοβόρων μετακινήσεων

Βιογραφικό

Η Εύη γεννήθηκε  μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει  στο Γαλάτσι.Λογικό λοιπόν να έχει περάσει και από την "θρυλική" Γκράβα ,απ' όπου και αποφοίτησε(1ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου)

Προέρχεται από μια οικογένεια με μακρά συμμετοχή στα κοινά του Δήμου μας.Είναι παντρεμένη με τον Σάββα Κοτρίδη και έχουν ένα παιδί τον Γιώργο, που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

- Έλαβε πτυχίο Ειδικότητας Συντηρητών Έργων τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρημάτων.

- Κατέχει δύο πτυχία χορού Εlementary Intermediate από το Imperial Society of Teachers of Dancing

-Φοίτησε στη σχολή Κορέλκο στους Η/Υ ,παρακολουθώντας παράλληλα και άλλα σεμινάρια που αφορούσαν τη Διοίκηση Επιχειρήσεων

-Ξεκίνησε την επαγγελματική της εμπειρία εργαζόμενη στην Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων

-Συνέχισε ως δασκάλα χορού μοντέρνου και jazz

-Tα τελευταία 30 χρόνια ,εργάστηκε στα Ελληνικά  Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.),απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως προϊσταμένη από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Αμαρουσίου (ΤΗΕ MALL)

Η καταγωγή της είναι από τη Κάρυστο και είναι μέλος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Καρυστίων.

Ο χορός και η ζωγραφική ,που από μικρή αγαπούσε ,μαζί με το σημερινό ενδιαφέρον της για την φωτογραφία, είναι τα χόμπι ,που  καταναλώνουν τον ελεύθερο χρόνο της.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής  του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου,όπως και σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Γαλατσίου.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

FB: Evi Daska

 

daskapaint7
daskapaint7 daskapaint7
paint2daska
paint2daska paint2daska
daskapaint8
daskapaint8 daskapaint8
daskapaint5
daskapaint5 daskapaint5
daskapaint4
daskapaint4 daskapaint4
daskapaint6
daskapaint6 daskapaint6
daskapaint1
daskapaint1 daskapaint1
daskapaint9
daskapaint9 daskapaint9
daskapaint2
daskapaint2 daskapaint2
daskapaint3
daskapaint3 daskapaint3