e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Μανώλης Τσουπάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. 

Τελείωσε το Λύκειο Γαλατσίου και μετά σπούδασε Νομικά, στο Σαλέρνο Ιταλίας και μετέπειτα στη Νομική Σχολή Αθηνών. 

Παράλληλα, ακολούθησε και σπουδές Δημοσιογραφίας, στο “Εργαστήρι Δημοσιογραφίας”. 

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο έκανε το 1988, ξεκινώντας με Δημοτικό Ρεπορτάζ, στους δήμους, Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης. Έκτοτε συνεργάστηκε με περιοδικά, τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες, καθώς και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Σταθμός» στη δημοσιογραφική του διαδρομή υπήρξε η Τηλεόραση Γαλατσίου (GTV), ένα από τα πρώτα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, όπου ήταν δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής «ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ» (αρχικά, «Πολίτες και Ενημέρωση»), από το 1994 μέχρι και τις αρχές του 2007. 

Σε αυτά τα χρόνια, στο στούντιο του GTV, φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών και υπουργών, πολλοί εκ των οποίων είτε εκλέχτηκαν για πρώτη φορά, ή και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου, μέχρι και σήμερα. 

Επίσης για ένα χρόνο, συνεργάστηκε με το Δήμο Γαλατσίου, δημιουργώντας και έχοντας τη Διεύθυνση Σύνταξης, του περιοδικού «ΓΑΛΑΤΣΙ, ο δήμος μας».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο Μανώλης Τσουπάκης είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας, του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ, όπου και εκεί, προσφέρει κατά βάση τη δημοσιογραφική του γνώση και εμπειρία. 

Ευρισκόμενος στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, για μια δεκαετία περίπου, υπήρξε αρχισυντάκτης και υπεύθυνος ύλης των επίσημων εκδόσεων της Διοίκησης, «ΤΗΛΕ» και «Τηλενημέρωση», με παράλληλη συνδρομή και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια Διεύθυνση, αλλά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, με κύριο έργο, ξεναγήσεις-παρουσιάσεις σε σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες, και μεταξύ άλλων, με τη δημοσιογραφική επιμέλεια της ιστοσελίδας του Μουσείου. 

Υπήρξε μέλος της «Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου και Περιοδικού Συνδικαλιστικού Τύπου», ενώ σήμερα είναι ενεργό μέλος της «Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού», στην οποία χρημάτισε και για ένα διάστημα Πρόεδρος.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2014), ήταν για πρώτη φορά  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου  

 

  ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΧΩ ΛΟΓΟ
....να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές

  • Γιατί ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1989
  • Γιατί ως δημοσιογράφος με την εκπομπή μου,κάλυψα δεκάδες δημοτικές εκλογές
  • Γιατί γνώρισα τους δήμους μέσα από τα ρεπορτάζ,είδα προβλήματα,ανάγκες και λύσεις
  • Γιατί αγαπώ τη πόλη που γεννήθηκα και τους ανθρώπους της
  • Γιατί στο Γαλάτσι μας υπήρχαν κάποτε παρέες και πρέπει κάπου να "ξαναβρεθούμε
  • Γιατί θέλω να "συναντηθούμε"  ξανά στην κεντρική μας ΠΛΑΤΕΙΑ
  • Γιατί ονειρεύομαι ένα Γαλάτσι καλύτερο,μια πόλη όχι μόνο να κατοικείς αλλά μια πόλη να ζεις


    ΘΑ ΔΙΝΩ ΛΟΓΟ 

    ....μετά τις εκλογές

  • Επειδή θα συνεχίσω να ζω εδώ,να σας συναντώ καθημερινά,να σας χαιρετάω.
  • Επειδή μαζί θα πάμε, βήμα-βήμα,να γίνουν πράξη,όσα είπαμε πριν, όταν έρθει..το μετά
  • Επειδή η παρουσία  μου στα δημοτικά συμβούλια,θα είναι συνεχής και ενεργή
  • Επειδή η καθημερινότητά σας είναι και δική μου και επιβάλλεται να γίνει καλύτερη για όλους μας
  • Επειδή θέλω να σας κοιτώ στα μάτια,χωρίς να φοβάμαι το βλέμμα σας
  • Επειδή εγώ θα είμαι πάντα ο Μανώλης και εσύ ο Γιώργος,ο Νίκος, η Κατερίνα
  • Επειδή όλοι είμαστε ΕΝΑ ...και όλοι είμαστε ΓΑΛΑΤΣΙ

 

 

 

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ....ΠΑΛΙΑ


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ(ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ )

 


ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΛΑΜΑΝΑΣ

 

 

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ», η εκπομπή, που άφησε εποχή!

 

Ένα από τα πρώτα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, την ώρα, που σιγά-σιγά, γεννιόταν η ιδιωτική τηλεόραση, στην Ελλάδα, ήταν και η Τηλεόραση Γαλατσίου (GTV). 

Το μακρινό 1994 ξεκίνησε να εκπέμπει, αρχικά μουσικό πρόγραμμα, ενώ λίγο αργότερα, φιλοξένησε την πρώτη δημοσιογραφική εκπομπή, με τίτλο: «Πολίτες και Ενημέρωση», με δημιουργό και παρουσιαστή, τον Μανώλη Τσουπάκη.

Μια εκπομπή, που κράτησε 4 χρόνια περίπου, για να ακολουθήσει, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, η συνέχειά της, αλλά με άλλο όνομα αυτή τη φορά, τα «Κλειστά Παράθυρα»! Αλλά πάντα με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, πάντα γύρω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή! 

Στα στούντιο του GTV, που βρίσκονταν στο Γαλάτσι, φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών και υπουργών, πολλοί εκ των οποίων είτε εκλέχτηκαν για πρώτη φορά, ή και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου, μέχρι και σήμερα. 

Φυσικά την τιμητική του σε αυτή την εκπομπή είχε ασφαλώς και η πόλη μας, το Γαλάτσι.

Σχεδόν οι περισσότεροι, από τους σημερινούς υποψήφιους, εν ενεργεία ή διατελέσαντες κάποια στιγμή, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δήμαρχοι, από όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα, εμφανίστηκαν στο GTV, και μίλησαν για τα οράματα, τους στόχους και το έργο τους.

Ανάμεσά τους, ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου, ο Θεόδωρος Τούντας, ο αείμνηστος Κυριάκος Τσίρος, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Και βέβαια κατά τις προεκλογικές περιόδους, η τηλεθέαση «χτυπούσε κόκκινο», στα βραδινά debates, με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, να συζητούν για μεγάλα θέματα κατά ενότητες. Κάθε βράδυ και ένα θέμα, για την παιδεία, την οικονομία, την πρόνοια, την καθαριότητα, κλπ. Ζωντανά στο στούντιο και με τη συμμετοχή τηλεθεατών, μέσω τηλεφώνου, οι οποίοι διατύπωναν τα ερωτήματά τους, στου καλεσμένους.

 

Μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές, που μας χάρισε ο Μανώλης Τσουπάκης και οι δημοφιλείς εκπομπές του!   

 ....με τον Αλέξη Τσίπρα...υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας

 

 

Κατερίνα Παπακώστα. Θεόδωρος Τούντας...

 

 

 

Η Στελλα Λιαγουρη, γεννήθηκε και ζει στο Γαλάτσι από το 1961. Είναι το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας του Μιχάλη και της Μαρίας Λιαγούρη, με καταγωγή από τη Νάξο. Είναι παντρεμένη με τον Λαυρέντη Μανιταρίδη και έχει μία κόρη.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ , στην Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης, απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Πρώτη φορά ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης μας το 2014, βάζοντας υποψηφιότητα με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» (2014-2019)και μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικτύου φορέων Αλληλεγγύης το ίδιο διάστημα.
Είναι τακτικόμέλος του ΔΣ των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών καθώς και της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής.

Αυτά  που θέλει ,είναι αυτά που όλοι θέλουμε .Περισσότερες ευκαιρίες για τα νέα παιδιά ,περισσότερες εκδηλώσεις πολιτισμού και  δράσεις αλληλεγγύης, μια πόλη πιο πράσινη Κατάλληλους χώρους και υποδομές  , για ένα Γαλάτσι  πιο φιλικό και εύκολα προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα  

Συνεχίζει με την Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι, Αυτοδιοίκηση με τον Άνθρωπο" και τον Γιώργο Μαρκόπουλο .

 - Γιατί ,παρά  τις οικονομικές αντιξοότητες και  εν μέσω κρίσης ο Δήμος  κατάφερε να έχει πλεόνασμα, όχι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως πλεόνασμα αγάπης καθώς βοηθά καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

-Γιατί τα 9  τελευταία χρόνια το Γαλάτσι, αλλάζει προς το καλύτερο.Είναι πιο καθαρό και ανθρώπινο, αποκτά χώρους στάθμευσης και νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς .τα παιδιά μας έχουν στη διάθεσή τους χώρους καθαρούς και ασφαλείς,ενώ ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο πολλών δεκαετιών...Η Κεντρική Πλατεία του Γαλατσίου.

 

 

 

Μαμά, Μπαμπάς και γιαγιά Στέλλα στην Αγία Γλυκερία