e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Φίλε  Ίκαρε

Το σχόλιό σου για τα «ακλόνητα ευρωλιγούρικα επιχειρήματά μου»στην εκδήλωση της  13ης  Φεβρουαρίου  στο Καμίνι με το Λαπαβίτσα ,το προσπερνάω. Με «χρονογραφική και χιουμοριστική αδεία» και λόγω του «νεαρού » της ηλικίας σου το δικαιούσαι.

Θυμίζω όμως, σε απάντηση του σχολίου σου, τα εξής σοβαρά-σοβαρά, για να τα λάβεις υπ, όψη σου τόσο  εσύ όσο και οι αναγνώστες του e-galatsi.:

1.      Στη συγκέντρωση της ΛΑΕ  προσκλήθηκα και προκλήθηκα να παρέμβω με το αμίμητο του Πίκουλα  «αν έχεις κότσια, εδώ σε θέλω, να έλθεις να τα πεις εκεί»».Την πρόκληση-πρόσκληση επανέλαβε και ο έτερος Καππαδόκης της επανάστασης Κελεπούρης με τη συμβουλή να είμαι σύντομος.Κατά σύμπτωση τις προηγούμενες μέρες είχα διαβάσει στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ(τεύχος 367/3.2.2017) την πρόταση-οδηγό της ομάδας Λαπαβίτσα για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.Το τελευταίο να το λάβει υπ όψι του ο άρχων του e-galatsi , που οργίλα με ρωτούσε  για το πώς ήξερα τι θα έλεγε ο Λαπαβίτσας και είχα εκ των προτέρων  γράψει όσα ήθελα να πω.

2.      Στη  εκδήλωση  αυτή  ,επειδή στο Γαλάτσι γνωριζόμαστε, όφειλα  να δηλώσω την ταυτότητά μου, γιατί εκτός των άλλων έπρεπε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για προσχωρήσεις κ.λ.π. Ζήτησα λοιπόν το λόγο  και ο Λαπαβίτσας, μου έγνεψε να ανέβω στο βήμα με τη σύμφωνη γνώμη του προεδρεύοντα στη συζήτηση.

3.      Στην εκδήλωση πήγα όπως έχω πάει και σε όσες άλλες είχαν πέσει στην αντίληψή μου για το θέμα  αυτό : Σχέδιο B’ Αλαβάνος, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Καζάκης- ΕΠΑΜ στο Γαλάτσι ,πνευματικό  κέντρο, στη παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ   στα public  της πλ. Συντάγματος με εισηγητή τότε τον Βαρουφάκη κ.α.  και έχω επιχειρηματολογήσει με τις απόψεις μου,  ακριβώς, που να πάρει ο διάβολος ,όπως λές, για να υποβάλω τις θέσεις μου  στη βάσανο της άλλης  άποψης  για  το ΤΕΡΑΣΤΙΟ  αυτό  θέμα .Δεν ξέρω όμως αν κάποιοι/ες  άλλοι,  καλή ώρα στο Καμίνι, είναι διατεθειμένοι να ακούσουν άλλη  άποψη ,η έχουμε διαλόγους κουφών.

4.      Στη παλιά συγκέντρωση του 2010 της Λαικής επιτροπής Γαλατσίου που αναφέρεις  ότι με έσωσες από τους τότε «αγανακτισμένους», σου θυμίζω ότι τότε θεώρησα επιβεβλημένο να πάρω το λόγο να υπερασπισθώ ένα φίλο που τόλμησε, άκουσον-άκουσον , να κάνει μιά απλή παρατήρηση για το χαράτσι και κόντεψαν να τον λiντσάρουν. Είπα τότε, με το να μη μπορούμε  καν να ακούσουμε την άλλη άποψη, τότε «εκκολάπτουμε το αυγό του φιδιού».

5.      Τέλος σε καλώ  να ξαναδιαβάσεις τα δύο   άρθρα που σου είχα στείλει το 2010, για δημοσίευση στον   ΙΟ  της ΔΡΑΣΗΣ,σχετικά με την οικονομική κρίση που ξεκινούσε τότε. Ίσως τώρα, με την  απόσταση των επτά χρόνων που πέρασαν και με τις εμπειρίες που είχαμε στο μεταξύ,να έκρινες διαφορετικά το φίλο σου, από ότι τότε.

Κατά τα άλλα πάντα τέτοια και φιλιά στην επανάσταση

 

Ηλίας Ανδριόπουλος     1.3.2017

 

ΥΓ. Διαβάστε τον επίμαχο  σχολιασμό  του Ίκαρου Πετρόπουλου για την παρέμβαση του Λιάκουρα  στην εκδήλωση...
     "Λιάκουρα, τι πάλι έπαθες!"

η