Χωρίς μετρό και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα μεθαύριο Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «το οποίο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, που μεταδίδει το ΑΠΕ.
24ωρη απεργία στα τρόλεϊ αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία μέχρι και αύριο Πέμπτη.
Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια τη Παρασκευή ,αφού και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ),αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00,