e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν μετά από 3,5 περίπου χρόνια, οι αρχαιρεσίες στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπως επίσης και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23-27 Απριλίου 2018. 

Στο διάστημα αυτό, από τις προηγούμενες εκλογές, δυνάμωσε η αντιλαϊκή επίθεση κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως κλάδου, ενάντια συνολικότερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι εκλογές στο σωματείο μας πραγματοποιούνται λίγες μόνο μέρες αφού η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ψήφισε στη βουλή το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, το οποίο ήρθε να προστεθεί στον λογαριασμό 3 ως τώρα μνημονίων, τσακίζοντας κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε την προσπάθεια να μπουν νέα εμπόδια ενάντια στη δυνατότητα οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους να μπορούν να κηρύσσουν απεργία (θυμίζουμε ότι η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη βγάζει 9 στις 10 απεργίες παράνομες ή/και καταχρηστικές), τη διεύρυνση και θωράκιση των πλειστηριασμών, οι οποίοι πλέον θα γίνονται και για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, νέες ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα μιας σειράς επιδομάτων κλπ.

Στους εργαζόμενους στους Δήμους εκτός όλων των παραπάνω, θα υπάρξει και περιστολή των Β.Α.Ε. και των επιδομάτων τους, ως συνέχεια της υπονόμευσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, ενώ προβλέπεται και ρητή απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αν οι εργαζόμενοι έχουν οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απερχόμενη διοίκηση δεν έβγαλε άχνα! Δεν κάλεσε καμία Γενική Συνέλευση, να ενημερώσει τους συναδέλφους για όλα αυτά που μας θίγουν. Να γίνει προσπάθεια να οργανώσουμε την απάντησή μας, να συμμετάσχουμε ως σωματείο στην απεργία στις 12/1 στην οποία καλούσαν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Συντάχθηκε για άλλη μια φορά με την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παρέα με τις διοικήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποτέλεσαν τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης, ώστε να περάσει αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να υπάρξουν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις. 

Το μόνο που ενόχλησε και ενοχλεί την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου, είναι η αγωνιστική δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον δήμο και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η προσπάθεια να οργανωθεί η πάλη προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργαζομένων. Κατά τα άλλα κατηγορούν ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ θεωρεί τους συναδέλφους «πρόβατα». Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα  οι συνάδελφοι και αντίστοιχα όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλους χώρους δουλειάς, ποιοι είναι εκείνοι που τους θεωρούν «πρόβατα» και «χαζούς» : Είναι οι δυνάμεις εκείνες που παλεύουν για συλλογικές αποφάσεις, μέσα από ενημέρωση, από συζήτηση στις Γ.Σ., με κατεύθυνση την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών μας; Ή μήπως είναι οι δυνάμεις εκείνες που μέσα από την σιωπή, μέσα από την έμπρακτη υπονόμευση των αγώνων, συμβάλλουν στο να περνούν αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι?

Από την πλευρά μας, οι υποψήφιοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ δήμου Γαλατσίου, δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για σωματείο ζωντανό, μαχητικό, αποκούμπι για τους εργαζόμενους. Σωματείο με μαζικές, ζωντανές διαδικασίες και όχι εθιμοτυπικές Γενικές Συνελεύσεις. 

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου και η αποφασιστική ενίσχυση της ΔΑΣ-ΟΤΑ  θα συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση του στην γραμμή του ταξικού αγώνα, στην διεκδίκηση αιτημάτων προς όφελος της εργατικής–λαϊκής οικογένειας.

 

ΔΑΣ-ΟΤΑ

Δήμου Γαλατσίου