e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Του Μ.Π

"Η πολιτική αβεβαιότητα εμπόδιο στα σχέδια που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (και το Παλαί) " είναι ο τίτλος σχετικού άθρου της Καθημερινής. Φανταστείτε λοιπόν αν στην πολιτική αυτή αβεβαιότητα προστεθεί και η δική μας βεβαιότητα ,ότι το Παλαί πρέπει να παραμείνει Δημόσιο,να παραμείνει στην κατοχή των πραγματικών και φυσικών ιδιοκτητών του.Στους πολίτες,που το πλήρωσαν 6 φορές παραπάνω της πραγματικής του αξίας.

Γυρνώντας λίγο στα παλιά και προ κρίσης,αξίζει να θυμηθούμε,ότι και τότε κάποιοι πολίτες ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν με κάθε μέσο(προσφυγές και αγώνες) και πέτυχαν να καθυστερήσουν  την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου με την δημιουργία ενός άλλου "Τhe Mall",ώσπου η κρίση που οι ίδιοι οι κυβερνώντες προκάλεσαν, να ματαιώσει την ανέγερσή του και να τρέψει σε φυγή τον Χαραγκιώνη.

Αυτή  η ίδια κρίση είναι,που  βάζει και σήμερα  εμπόδια  σε μια ακόμα προσπάθεια ξεπουλήματος του ΠΑΛΑΙ και έχει αναγκάσει το ΤΑΙΠΕΔ να αναβάλλει για 2η φορά τον διαγωνισμό.Και στο ερώτημα που θέτουν κάποιοι, "Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για όλους τους κατοίκους και αντιτίθενται σε μια επένδυση που θα φέρει δουλειές και ανάπτυξη" ..η απάντηση είναι.

Είναι οι ίδιοι που πριν το 2004,έλεγαν ότι η κατασκευή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου όχι μόνο δεν θα φέρει δουλειές και ανάπτυξη,αλλά θα θα προκαλέσει την σπατάλη εκατομμυρίων (65) και θα στερήσει το Γαλάτσι από έναν ελεύθερο χώρο.

Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.Ίσως τα εμπόδια που βάλουμε αυτή τη φορά,ματαιώσουν οριστικά τα σχέδια του ξεπουλήματος.