e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με κοινή δήλωσή τους,  τρεις(3) από τις τέσσερις(4)  δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καταγγέλλουν Δημοτικό Σύμβουλο για κρυφή βιντεοσκόπηση μέρους της συζήτησης , κατά την διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Απαράδεκτες αντιδημοκρατικές ενέργειες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν υποχρέωση τους να καταγγείλουν δημόσια ένα επικίνδυνο και θλιβερό γεγονός κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ υπήρχαν οξυμένοι τόνοι κατά την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οδημοτικός σύμβουλος Γ. Βερούλης, μέλος της παράταξης της διοίκησης, βιντεοσκοπούσε κρυφά μέρος της συζήτησης, χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβούλων και χωρίς ναυπάρχει σχετική άδεια.

Η πρόθεσή του ήταν να χρησιμοποιήσει το «υλικό» εκβιαστικά και, κατά την αντίληψη του, εκφοβιστικά κατά των δημοτικών συμβούλων που διατυπώνουν επίσημα τις απόψεις τους που άλλωστε καταγράφονται στα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ακραία, φασίζουσα συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου, που έγινε αντιληπτή από δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και άλλους δημοτικούς συμβούλους, δυστυχώς συγκαλύφθηκε από την κα. Ι. Μπακάλου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο.

Και οι δύο «κρύφτηκαν» πίσω από τον ψευδή και αναξιοπρεπή ισχυρισμό του κ. Ι. Βερούλη ότι δεν έκανε την βιντεοσκόπηση.

Δυστυχώς αυτά τα εκφυλιστικά για τη δημοκρατική λειτουργία φαινόμενα πυκνώνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτές γίνονται ερήμην των πολιτών. Οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου είναι σοβαρές.

Οι Δημοτικές παρατάξεις που υπογράφουμε αυτήν τη δήλωση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε το κλίμα

εκφοβισμού που ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν.

Προτείνουμε την επίσημη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Συμβουλίου και την απευθείας μετάδοση τους, μέσω internet, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να έχουν τη

δυνατότητα να πληροφορούνται ολοκληρωμένα τα όσα συζητούνται αλλά και τη στάση και συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων κατά τις συνεδριάσεις.

Γαλάτσι 28-2- 2018

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου-Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών

Γαλάτσι Νέα Αρχή Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση

Ενότητα Για Την Ανατροπή Στο Γαλάτσι

 

YΓ. Η  Λαϊκη Συσπείρωση Γαλατσίου(ΚΚΕ) δεν συνυπέγραψε την δήλωση