e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Γαλατσίου ,με αφορμή την αναίτια επίθεση και ξυλοδαρμό μελών της ΚΝΕ από φασιστικά στοιχεία, έξω από τα σχολεία της Γκράβας 

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Την Πέμπτη 29/11/2018 μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προχώρησαν  σε εξόρμηση ενημέρωση στα σχολεία της Γκράβας για να καλέσουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης  στο Σπόρτιγκ. Με το σύνθημα ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ’’, η ΚΝΕ κάλεσε όλους τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Γκράβας, να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, να απομονώσουν τη φασιστική προπαγάνδα, τη ναζιστική χρυσή αυγή. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, σαν ένα ακόμη επεισόδιο πολεμικής προετοιμασίας στα Βαλκάνια. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ, προφανώς ενοχλημένη από τη δράση των κομμουνιστών. Η προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό, και πήραν την απάντηση που τους έπρεπε, από μέλη της ΚΝΕ αλλά και από μαθητές καθηγητές και γονείς που βρίσκονταν εκεί.

Καλούμε κάθε μαθητή, γονιό, καθηγητή να μην επιτρέψει να χυθεί το φασιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις γειτονιές μας. Να παλέψει για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του πιο αποφασιστικά,  πιο σταθερά. Να δυναμώσει την πάλη απέναντι στην κυβέρνηση και τους νόμους της, που μας δίνουν γνώση με το σταγονόμετρο, αυξάνουν τις δυσκολίες για τη μόρφωσή μας, μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο.

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι της Γκράβας το ξέρουμε καλά. Στις γειτονιές μας, ζούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, Έλληνες και μετανάστες. Το σύστημα που μας θέλει σύγχρονους δούλους, που μας έδιωξε από τη χώρα μας, που κάνει τον ιδρώτα μας κέρδος είναι ο καπιταλισμός. Η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι η πραγματική πρόοδος, και όχι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο. Κάθε νέος και νέα να φωνάξει πιο δυνατά τώρα:

 Έξω το ΝΑΤΟ απ τα Βαλκάνια.

 Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

 

TOMEAKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α΄ΑΘΗΝΑΣ – ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ