e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τη Παρασκευή το απόγευμα η Δημοτική παράταξη του Σύριζα  "Γαλάτσι από Κοινού" και η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά, παρουσίασαν  στο Καμίνι το πρόγραμμά τους και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Πάνο Λάμπρου.Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια Δήμαρχος και αναφέρθηκε στα 7 έργα που εκτελέσθηκαν στο Γαλάτσι από τον Δήμαρχο, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της Περιφέρειας.

Μίλησε για τα προβλήματα της πόλης του Γαλατσίου,που αφορούν την μη  καλή συντήρηση των δρόμων και των πλατειών,τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από τα καταστήματα εστίασης,την καθαριότητα, το απαρχαιωμένο και κακο συντηρημένο δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χωροταξικό (πυκνή δόμηση,στενοί δρόμοι, λίγες πλατείες και μη επαρκή αριθμό σχολείων) και αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης, την οποία συνέδεσε  με την έναρξη των έργων του Μετρό. 

Η υποψήφια Δήμαρχος Αγγέλικα Σαπουνά ,δεν παρέλειψε το ΠΑΛΑΙ  και μίλησε για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν,ώστε να αποτραπεί μια ιδιωτικοποίηση  του  και να αποδοθεί στον Δήμο.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης είχε χωριστεί σε ενότητες , που παρουσιάστηκαν ξεχωριστά η καθεμιά από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και αφορούσαν...

  • το περιβάλλον
  • τους ελεύθερους χώρους
  • το πολιτισμό
  • τη παιδεία και τα σχολεία 
  • την κοινωνική αλληλεγγύη 

Μετά το πρόγραμμα ,σειρά είχε η ανακοίνωση  του ψηφοδελτίου, με την παρουσίαση 33 Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, του οποίου η προσέλευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ικανοποιητική.Αισθητή η απουσία  τόσο της ομάδας των 53' που αποχώρησε  από την Δημοτική Κίνηση ,όσο και της βουλευτού Ελένης Αυλωνίτη.