e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Γράφει : Ίκαρος Πετρόπουλος

(για τις αναφορές της , στο πρόσωπό μου)

            

Γεώργιος Παπανδρέου για τον Διγενή:
<<Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη  εμφανιζόμενος >>

                                 Να 'ταν η ζήλια ψώρα  !

Είναι γνωστό  ότι, η Μiss Marple  και εκείνος που εκστασιάζεται μαζί της, με ζηλεύουν ,γιατί γνωρίζουν ότι αν, εγώ ,είχα την ομορφιά τους ,τότε ολόκληρη  η Αττική δεν θα μίλαγε για τον... Tατσόπουλο, αλλά για τον Πετρόπουλο!

Ο, κάτω από την ... φούστα της δεσποινίδος κρυπτόμενος, θα ήθελε να είχε και τα... προσόντα ενός Καλαματιανού,αλλά,δυστυχώς γι αυτόν  δεν τα έχει.

Ο αθεόφοβος,με εντόπισε δίπλα σε χαριτωμένη κυρία ,αρχηγό συνδυασμού και έβγαλε τα απωθημένα του.  Λειτουργώντας, ως απατημένος οπαδός, δυσκολεύεται να ερμηνεύσει κινήσεις που κατατείνουν  στο άνοιγμα ενός – κάποιου, υποτυπώδους έστω, διαλόγου και επικοινωνίας στην πόλη της αφασίας ( Γαλάτσι ). Στην πόλη που πονάει, βλέποντας τα παιδιά της να ακολουθεί καθένα το δικό του δρόμο, υπακούοντας σε << γραμμές >> που άλλοι ορίζουν!

Τέλος,με τον  κρυπτόμενο ,είναι σίγουρο ότι, ωριμάζοντας, θα μετακινηθεί από την  θέση του  αντί, στην θέση του πολίτη. Παρά ταύτα, ο Δήμος του χρωστάει γιατί,  με την μόνιμη ,καθημερινή παρουσία του στις καφετέριες της πόλης, συμβάλλει στον αυξημένο τζίρο τους και κατ  επέκτασιν , στο περιβόητο οικονομικό <<περίσσευμα>> του φίλου του του Δήμαρχου! 

 

Δείτε τι είχε  γράψει