Σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας, με την συμμετοχή εκατοντάδων Γαλατσιωτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/5 στο
Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γαλάτσι,με κύριο ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο και
επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.
Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης , η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής και η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής .
Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, κάλεσε τους εργαζόμενους που θέλουν να κάνουν την αγανάκτησή τους, δύναμη ανατροπής, να ενισχύσουν το Κ.Κ.Ε. "γιατί είναι το μόνο κόμμα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που αντιπαλεύει το άδικο, που δε διστάζει να τα βάλει με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολλών. "
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Μαρκόπουλου, η οποία "σε συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων υιοθέτησε και εφάρμοσε πιστά την - επιλεγμένη από όλες τις κυβερνήσεις- λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης ως φορομπηχτικού-φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με διεύρυνση της ανταποδοτικότητας και ταυτόχρονα την προώθηση και στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Εκτενής η αναφορά του στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο ( ΠΑΛΑΙ) ,όπου μεταξύ των άλλων είπε :
"Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ απέδειξε τόσο την ουσία των επιχειρημάτων όσο και τη λογική της ιδιωτικοποίησης, όχι μόνο της διοίκησης του κου Μαρκόπουλου, αλλά και των παρατάξεων του κου Ζώμπου, του κου Μαγκανάρη, του κου Πρωτονοτάριου, που από κοινού ψήφισαν τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αυτού ΑΚΙΝΗΤΟΥ, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος, αντιθέτως με υποχρέωση απόδοσης εσόδων προς την ΕΤΑΔ.
Έτσι, αντί διεκδίκησης για κρατική χρηματοδότηση για κάλυψης των εξόδων λειτουργίας και συντήρησής του, η διοίκηση προχώρησε στην εμπορευματοποίησή και ιδιωτικοποίησή του για να καλύπτονται τα έξοδα.
Με αυτό τον τρόπο, το μισό ΠΑΛΑΙ είναι σχεδόν μόνιμα «ενοικιασμένο» από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, από όπου προβάλλονται τα διάφορα talent shows, ενώ και το άλλο μισό ενοικιάζεται ανά καιρούς για διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Την ίδια στιγμή που η διοίκηση πανηγύριζε ότι κερδίσαμε το ΠΑΛΑΙ, ότι επιτέλους «τρυπώσαμε» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν….ήρθε το Christmas Theater και τους «ξετρύπωσε», πετώντας 100άδες παιδιά των αθλητικών σωματείων έξω…μέσα στο καταχείμωνο….Και ήρθε για να μείνει…ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων του Christmas Theater για την επόμενη χρονιά! "
Συνεχίζοντας για το ΠΑΛΑΙ,τόνισε για μια ακόμα φορά τη πάγια θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης",για οριστική απόδοση του χώρου στους κατοίκους του Γαλατσίου και των όμορων περιοχών ως δημόσιου χώρου αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση και το το κόστος λειτουργίας του, καλυμμένο αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό "
Τέλος, τόνισε ότι "και στη δική μας γειτονιά, το Γαλάτσι, πρέπει να στηριχθεί η Λαϊκή Συσπείρωση., γιατί οι δυνάμεις μας την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι η εμπροσθοφυλακή της λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτήτην πολιτική, είτε από τη θέση μειοψηφίας, είτε (με καλύτερους όρους) από τη θέση της διοίκησης."