e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 81 από τα 88 εκλογικά τμήματα, ο Γιώργος Μαρκόπουλος λαμβάνει το 61,50%.Ένα αποτέλεσμα ,που σίγουρα δεν περίμεναν ούτε οι πλέον υπεραισιόδοξοι από το εκλογικό επιτελείο του Δημάρχου.

Με μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, βλέπουμε ότι τα υψηλό ποσοστό του Γιώργου Μαρκόπουλου,οφείλεται κατά κύριο λόγο,όχι τόσο στο ποσοστό του Κώστα Ζώμπου ,αλλά στην απρόσμενη συρρίκνωση των λεγόμενων "μικρών" Συνδυασμών.

Γιατί σύμφωνα με τις αναλύσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,βαρόμετρο  για την αυτοδυναμία ή μη του νυν Δημάρχου, ναι μεν θα ήταν το ποσοστό του Κώστου Ζώμπου,αλλά πολύ σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν και οι μικροί.

Με την "Λαική Συσπείρωση" λοιπόν, να μην κάνει το άλμα και να  περιορίζεται απρόσμενα  σε ποσοστά χαμηλότερα των προηγούμενων εκλογών, τον Σύριζα να περιορίζεται στο πενιχρό 4,5% την Έλενα Ζέρβα να μην βρίσκει χώρο στην κεντροαριστερά και την Δημοτική κίνηση του Αμπάριζα να μένει κάτω από το 3%....λογικό  ήταν να κάνει πάρτυ ο Γιώργος Μαρκόπουλος τόσο στον κεντροδεξιό όσο και και στον κεντροαριστερό χώρο.

Όπως φαίνεται,ακόμα και η αποχώρηση του Μαγκανάρη από την δημοτική σκηνή λειτούργησε υπέρ του Δημάρχου, με τον κύριο όγκο των φίλα προσκείμενων στο χώρο του Πασόκ, να κατευθύνεται μαζικά προς τον νικητή Μαρκόπουλο.